0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όχι μόνο στη
2. Στα ΙΕΚ που συστεγάζονται με ΕΠΑΛ υπάρχει ΦΕΚ που δίνει προτεραιότητα στους μόνιμους εκπαιδευτικούς των εργαστηριακών κέντρων να αναλάβουν εργαστηριακά μαθήματα (μέχρι 10 ώρες). Άρα οι συνάδελφοι πληροφορικοί πάλι δηλώνουν μαθήματα που κατά προτεραιότητα μπορεί να δοθούν σε μόνιμους εκπαιδευτικούς.
Το ζητούμενο λοιπόν δεν είναι η εκπαιδευτική εμπειρία σε οποιαδήποτε βαθμίδα, αλλά η καλή γνώση της ειδικότητάς σου, την οποία δεν την αποκτάς μέσα από τα
΄Μήπως ξέρεις (ή, μήπως ξέρει κάποιος άλλος) ποιο είναι αυτό το ΦΕΚ, γιατί έχω την εντύπωση ότι άλλο πράγμα πρέπει να λέει και αλλιώς να το ερμηνεύουν. Από όσα έχω ακούσει, πηγαίνει ο διευθυντής του ΕΚ στον διευθυντή του ΙΕΚ και του παραδίδει λίστα με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, με ποια μαθήματα και ποιες μέρες επιθυμούν να απασχοληθούν στο ΙΕΚ, με αποτέλεσμα, ότι περισσέψει να πάει σε μας τους υπόλοιπους...
Ποιο ΦΕΚ ρε παιδιά; Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΙΕΚ που βγήκε φέτος λέει ξεκάθαρα στο άρθρο 7: "Σε μέλη του Μητρώου οι οποίοι εκπροσωπούν εξωτερικούς εργαστηριακούς χώρους συνεργαζόμενους με Δ.Ι.Ε.Κ., Δημόσιους (εκτός Εργαστηριακών Κέντρων ή Σχολικών Εργαστηρίων) ή Ιδιωτικούς, ανατίθενται κατά προτεραιότητα μόνο τα εργαστηριακά μαθήματα των οικείων εργαστηρίων ή το εργαστηριακό μέρος μικτού μαθήματος σε εκπαιδευτή ο οποίος πληροί τα οριζόμενα στο προσοντολόγιο του μαθήματος, όπως αυτό περιγράφεται στον οδηγό κατάρτισης κάθε ειδικότητας.""Δεν είναι δυνατή η ανάθεση διδακτικού έργου σε εκπαιδευτές μη ενταγμένους στο Μητρώο."Επομένως, μόνο τα εργαστηριακά μαθήματα μπορούν να ανατεθούν σε μόνιμους των ΕΠΑΛ (αν συστεγάζονται). Αυτό καταλαβαίνω εγώ τουλάχιστον.
Από τις πιο επικίνδυνες απόψεις που έχω ακούσει.Την καλή γνώση στην ειδικότητα σου στη δίνει πρωτίστως η ακαδημαϊκή γνώση , στην οποία στηρίζεσαι και μέσα από την εμπειρία πράγματι γίνεσαι καλύτερος στη δουλειά σου.Αν δεν έχεις καλό θεωρητικό υπόβαθρο και 50χρόνια να δουλεύεις σε ένα τομέα , θα δουλεύεις 50χρόνια με λάθος τρόπο. Απόδειξη οι πολλοί κακοί επαγγελματίες που βρίσκονται εκεί έξω.Και μην ξεχνάς ότι οι τεχνικές αλλάζουν και ο μόνος τρόπος να συνεχίσεις να δουλεύεις και να εξελίσσεσαι είναι να έχεις καλή γνώση της θεωρίας. Γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα όπου τα πάντα προχωράνε με καταιγιστικό ρυθμό και ο μόνος τρόπος να επιβιώσεις εκεί έξω είναι μέσα από την δια βίου μάθηση.
Δεν λέει ακριβώς αυτό, μιλάει για όσους απασχολούνται σε Δημόσιους Εργαστηριακούς χώρους, όπου μπορούν να γίνουν κάποια μαθήματα, όπως για παράδειγμα σε ένα εργοτάξιο κάποιου Δήμου ή ένα Δημόσιο Νοσοκομείο (για βοηθούς χειρουργείου για παράδειγμα) στους οποίους αν ο εργαζόμενος εκεί έχει κάνει τα χαρτιά του, προφανώς και προηγείται έναντι του μητρώου (αρκεί βέβαια να είναι μέλος τους Μητρώου αυτού)...Όμως αυτό που καταλαβαίνεις και έχει και δίκιο, είναι από τον κανονισμό των ΕΚ, (ΦΕΚ 1318
Μήπως κάποιος συνάδελφος γνωρίζει αν οι προσλήψεις των εκπαιδευτών στα ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας αναρτώνται στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ όπως γίνεται με τα ΙΕΚ του Ο.Α.Ε.Δ. ; Αν ναι πιο είναι το Link ;