0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καθολου υποχρεωτικό. Οι περισσότεροι προσπαθούν να τηνπάρουν Σεπτέμβριο με όποιον τρόπο μπορούν και αυτό εξυπηρετεί και το σχολείο που έχει να διαχειριστεί ένα κενό για όλη τη χρονιά. Εγω πχ γέννησα Ιανουάριο, βόλεψε που έπεφτε νωρίς το Πάσχα, κολλησα μια αναρρωτική και διαφορα έξτρα και γύρισα 1 Μαΐου με κοπέλα στο σπίτι για το μωρο, στο σχολείο δεν είχα μάθημα οπότε έκανα γραμματεία, μπάλωμα τρύπες, μετά επιτηρήσεις, και ανατροφής πήρα 15/9 με 15/6 την επόμενη χρονιά.[/quotΑν παρουμε άδεια ανατροφής τέκνου άνευ αποδοχών από 1/5-31/8 και μετά το 9μηνο γίνεται? Η θα πρεπει να γινεινπρωτα χρήση του 9μηνου και μετά η άνευ αποδοχών ανατροφής τέκνου?
Καλησπερα συγνωμη για την αργοπορημενη απαντηση. Οντως υπαρχει μεγαλη συγχιση εκ μερους των υπαλληλων για απλες λογικες εφαρμογες νομων και τυπων. Η αδεια ανατροφης 9μηνη αναφερεται μεσα στον 4210/2013.Οι εκπαιδευτικοι αναφερει παιρνουν 2 ωρες μειωμενου ή 9 μηνες. Η παρερμηνεια παντα γινεται στον τυπο που εχει εκδωθει στο εγγραφο με ΑΔΑ
Xαίρετε, προσπαθώ να υπολογίσω μέσω του τύπου που παραθέσατε το υπόλοιπο της αδείας που δικαιούμαι. Αν κάποια χρονιά εργάστηκα από α' ή β' φαση υπολογίζω 23x4x8(8 μήνες εφόσον ήμουν β' φαση?)?Επίσης από ότι καταλαβαίνω είναι θέμα διεύθυνσης τι θα δεχθεί, σωστά? Πώς μπορούμε να τεκμηριώσουμε τον παραπάνω τύπο εφόσον δεν υπάρχει σε κάποιο νόμο?
Ο τυπος.υπαρχει κανονικα στις ΑΔΑ που εχω παραθεσει. Αναφερεται κιολας κανονικα με παραδειγμα για 40 ωρες την εβδομαδα και αναφερει απο κατω οτι προσαρμοζεται αναλογα το εργασιακο ωραριο ετσι θα το στηριξετε.
Καλησπέρα,θα ήθελα να ρωτήσω κάτι, σε περίπτωση διορισμού μακριά από το τόπο μου,έχω 2 παιδιά το 1ο θα γίνει 2 χρόνων τον Οκτώβρη και έχω πάρει 3,5 μήνες ως αναπληρώτρια και το άλλο είναι σήμερα 3 μηνων. Θα μπορούσα να πάρω τους υπόλοιπους 5,5 μήνες από Σεπτέμβρη και μέσα Φλεβάρη 4 μήνες άδεια ανατροφής άνευ (να λήγει μέσα Ιουνη) η δεν θα μου τη δώσουνε? Και τη 2η χρόνια το 9μηνο για το μικρό? Υπάρχει κάποιος άλλο τρόπος σε περίπτωση διορισμού μακριά? Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
Συνήθως δε δίνουν την τετράμηνη άδεια άνευ αποδοχών από μέσα Φεβρουαρίου για να λήγει μέσα Ιουνίου. Κάποιες διευθύνσεις δεν απαιτούν πλέον το τετράμηνο να είναι 1/5 -31/8, αλλά αυτές είναι λίγες.