*

Αποστολέας Θέμα: Πιθανότητες αναπλήρωσης ΠΕ02 για το 2008-2009  (Αναγνώστηκε 94535 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος leniao

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Πιθανότητες αναπλήρωσης ΠΕ02 για το 2008-2009
« Απάντηση #238 στις: Ιούλιος 29, 2008, 08:16:54 μμ »
Παιδιά να ρωτήσω για μια φίλη μου φιλόλογο τρίτεκνη με 19,8+ μόρια διορίζεται ή όχι; Μάλλον απίθανο το βλέπω για φέτος και η καημένη κλαίει και στεναχωριέται γιατί λέει του χρόνου θα είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Τι λέτε και σεις που ξέρετε περισσότερα;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 03:26:37 »

Αποσυνδεδεμένος VIR

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #239 στις: Ιούλιος 30, 2008, 12:52:24 πμ »
Πάω να σκάσω.Με δυο φορές επιτυχία στον ασεπ, με μεταπτυχιακό στα παιδαγωγικά κινδυνεύω με 1013 σειρά στον καθαρό πίνακα του ovid να μην πάω  αναπληρώτρια....γιατί ρε παιδιά τέτοια ατυχία;Πέρυσι πήραν 1200 άτομα...Άφήστε που λόγω σοβαρών οικογενειακών προβλημάτων δεν μπορώ και να διαβάσω....

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #240 στις: Ιούλιος 30, 2008, 12:22:10 μμ »
Πάω να σκάσω.Με δυο φορές επιτυχία στον ασεπ, με μεταπτυχιακό στα παιδαγωγικά κινδυνεύω με 1013 σειρά στον καθαρό πίνακα του ovid να μην πάω  αναπληρώτρια....γιατί ρε παιδιά τέτοια ατυχία;Πέρυσι πήραν 1200 άτομα...Άφήστε που λόγω σοβαρών οικογενειακών προβλημάτων δεν μπορώ και να διαβάσω....

Όμως από τα 1200 άτομα τα 240 ήταν 3τεκνοι (20%).
Άρα 1200-240=960 αναπληρωτές μη 3τεκνοι.
Άρα... υπολογείστε ποιοι ευνοούνται και χαμογελούν κάτω από τα μουστάκια τους και ποιοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα και το χαμόγελό τους πάγωσε...  ::)
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος shide

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #241 στις: Ιούλιος 30, 2008, 02:10:37 μμ »
Εφέτος επειδή τα πράγματα είναι.......άστα να πάνε δε μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς προβλέψεις, δυστυχώς. Το μόνο στοιχείο που έχουμε είναι ότι θα πάρουν λιγότερους αναπληρωτές. Τώρα πόσο λιγότερους μένει να αποδειχθεί. Όλοι έχουμε αγωνία, επειδή κρίνονται πολλά. Αλλά εν παση περιπτώσει δε νομίζω ότι θα πάρει λιγότερους από 800-900!! Έλεος δηλαδή. Τα πάνω κάτω θα έρθουν?? Βέβαια με αυτούς που μπλέξαμε κανείς δεν ξέρει! Πέρσυ θυμάμαι ο τελευταίος  μη τρίτεκνος ήταν στο νούμερο 1050 νομίζω(με επιφύλαξη το λέω)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 03:26:37 »

Αποσυνδεδεμένος MANNI

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #242 στις: Ιούλιος 30, 2008, 03:42:32 μμ »
Εφέτος επειδή τα πράγματα είναι.......άστα να πάνε δε μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς προβλέψεις, δυστυχώς. Το μόνο στοιχείο που έχουμε είναι ότι θα πάρουν λιγότερους αναπληρωτές. Τώρα πόσο λιγότερους μένει να αποδειχθεί. Όλοι έχουμε αγωνία, επειδή κρίνονται πολλά. Αλλά εν παση περιπτώσει δε νομίζω ότι θα πάρει λιγότερους από 800-900!! Έλεος δηλαδή. Τα πάνω κάτω θα έρθουν?? Βέβαια με αυτούς που μπλέξαμε κανείς δεν ξέρει! Πέρσυ θυμάμαι ο τελευταίος  μη τρίτεκνος ήταν στο νούμερο 1050 νομίζω(με επιφύλαξη το λέω)
Έτσι είναι όπως τα λες .Εγώ έχω σειρά 840 στον καθαρό πίνακα και δεν ξέρω τι θα γίνει .Φοβάμαι ότι πάλι ωρομίσθια θα είμαι

Αποσυνδεδεμένος vag_fys

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #243 στις: Ιούλιος 30, 2008, 03:50:39 μμ »
Δεν ανακοινώθηκε πουθενά πως οι αναπληρωτές θα είναι λιγότεροι από πέρσι.
Αντίθετα ανακοινώθηκε πως θα έιναι συνολικά περίπου 10-11 χιλιάδες.
Άρα όσοι και πέρσι.
Θα δείτε πως θα υπάρχουν και φέτος πολλοί αναπληρωτές και πολλοί ωρομίσθιοι.
Το μερτικό μου απ'τη χαρά
μου το'χουν πάρει άλλοι
γιατί είχα χέρια καθαρά
και μια καρδιά μεγάλη.

Αποσυνδεδεμένος Lara

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #244 στις: Ιούλιος 30, 2008, 03:53:27 μμ »
να και μια θετική αποψη σήμερα!! Μπράβο vag fys

Αποσυνδεδεμένος vag_fys

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #245 στις: Ιούλιος 30, 2008, 04:04:49 μμ »
Αν ψάξετε σε περσινά μηνύματα θα δείτε πως πάλι κάποιοι γκρίνιαζαν και έλεγαν πως αφού διορίζονται πολλοί μόνιμοι οι αναπληρωτές θα είναι λίγοι και το ίδιο και οι ωρομίσθιοι.
Τελικά ήταν περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά.
Για παράδειγμα στην Δυτική Μακεδονία άλλες χρονιές δεν πήγαινες ωρομίσθιος Φυσικός ούτε με 12 μήνες και πέρσι ο τελευταίος είχε περίπου 5,3 μήνες !!!!!!! (ενώ ήταν μεγάλος και ο αριθμός των αναπληρωτών στην ίδια περιοχή).
Κυρίως 2 είναι οι λόγοι που θα κάνουν τον αριθμό των αναπληρωτών και των ωρομισθίων να είναι μεγάλος.
πρώτον.    Μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών που βγαίνουν σε σύνταξη.
δεύτερον.  Θα υπάρχει και Γ' Λυκείου στα ΕΠΑΛ , ενώ πέρσι υπήρχε μέχρι Β' Λυκείου.
Έτσι θα χρειαστούν περισσότεροι Φιλόλογοι, Μαθηματικοί, Φυσικοί, Χημικοί κ.λ.π.
Το μερτικό μου απ'τη χαρά
μου το'χουν πάρει άλλοι
γιατί είχα χέρια καθαρά
και μια καρδιά μεγάλη.

Αποσυνδεδεμένος apostolisd

• Πλήρες μέλος
  • Στρατακης:Λυκουρέντζε μου να σ φιλήσω για ΟΑΕΔίτες
    • Προφίλ
« Απάντηση #246 στις: Ιούλιος 30, 2008, 05:12:21 μμ »
Να εύχεστε να μη συμβεί αυτό:
http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=7564.msg84232;topicseen#new
Το επίκοτον του προσώπου λίαν παρά φύσιν

Αποσυνδεδεμένος teri

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #247 στις: Ιούλιος 30, 2008, 05:13:08 μμ »
θα συμφωνήσω vag_fys. από την αρχή της συζήτησης έλεγα ότι πουθενά δεν ανακοινώθηκε πως θα πάρουν λιγότερους αναπληρωτές φέτος. αντίθετα η ανακοίνωση ότι θα πάρουν πλέον των 11.000 σημαίνει περισσότερους. οι πιστώσεις που θα διατεθούν για το 24μηνο δεν αναφέρονται στον περσινό αριθμό αναπληρωτών αλλά σε αυτούς που θα χρειαστούν φέτος και αυτοί λογικά θα είναι περισσότεροι από πέρσι. βέβαια το μόνο που μποροούμε να κάνουμε είναι υπομονή αφού δεν έχουμε στοιχεία.
Oleum et operam perdidi!

Αποσυνδεδεμένος shide

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #248 στις: Ιούλιος 30, 2008, 07:36:40 μμ »
Δυστυχώς έχει γραφτεί στην εισηγητική έκθεση για τη νέα ρύθμιση πως ο κρατικός προυπολογισμός δε θα επιβαρυνθεί καθότι ο αριθμός των αναπληρωτών θα μειωθεί εφέτος. Έχει αναφερθεί πολλές φορές σε topic δυστυχώς. Αυτό που δεν ξέρουμε όμως είναι πόσα λειτουργικά κενά θα προκύψουν και πόση εν τέλει θα είναι η μείωση(αν υπάρξει) του αριθμού αναπληρωτών. Πάντως εγώ το απεύχομαι να συμβεί, νισάφι πια να περιμένουμε στην πηγή και πάντα κάτι να συμβαίνει και να μας παίρνουν το νερό από το στόμα!!

Αποσυνδεδεμένος ovidius

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
    • Ασεπάδικο2
« Απάντηση #249 στις: Ιούλιος 30, 2008, 07:57:46 μμ »
Η τελευταία τροποποίηση στον Καθαρό Πίνακα Αναπληρωτών (έχω αφαιρέσει ακόμα και τους 17 επιλαχόντες)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 31, 2008, 08:56:56 μμ από ovidius »
CARPE DIEM

Αποσυνδεδεμένος kozzi1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #250 στις: Ιούλιος 30, 2008, 11:31:05 μμ »
1. ειναι ευκολο να δουμε ποσοι ειναι οι του  οαεδ και με ποση προυπηρεσια θα μπουνε στον ενιαιο,  οταν μπουνε????

2. μπορουμε να θεωρουμε οτι η ωραια καταγραφη του οβιδιου δε θα διαφερει και πολυ απο τους διορισμους της αλλης βδομαδας?

3. αιντεεε  κι ανεβηκαμε λιγο ακομη!!!!!!!!!!!! πλησιαζουμε το  700....
 (οποτε, αν φυγουν τελη αυγουστου 500 αναπληρωτες- 400 μη προνομιουχοι τριτεκνοι+60 περιπου απο τους 100 τριτεκνοι απο πανω μας , φτανουμε αισιως στο 250 περιπου.......ισως ειναι καλα για τη β΄φαση του οκτωβρη...) ...μα τι σκεφτομαι ρε γμτ...καλοκαιριατικα...

Αποσυνδεδεμένος epidauros

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #251 στις: Ιούλιος 30, 2008, 11:56:37 μμ »
Αγαπητέ ovidius,  οσο πας και κόβεις απο κάτω....και πικραίνεις αρκετούς...
Με δεδομένα: (ι) τα κενά συνταξιοδότησης, (ιι) τις αυξημένες ανάγκες φιλολόγων στα ΕΠΑΛ και (ιιι) την πληθώρα τριτέκνων σε υψηλές θέσεις της λίστας, δεν δικαιολογείται απαισιοδοξία για 135 προσλήψεις παραπάνω.
Η δική μου, αισιόδοξη σκοπιά λέει πως κενά να καλυφθούν υπάρχουν ακόμα και "μεταφερόμενα" από τις περσινές αυξημένες συνταξιοδοτήσεις.
Πιθανόν μάλιστα και οι διορισμοί απο το (υποτιθέμενο 40%) να ξεπεράσουν τις προβλέψεις, εφόσον τα κενά είναι περισσότερα.

Θεωρώ ότι οι αυξημένες θέσεις αναπληρωτών πέρσι (1223) προκλήθηκαν από τις αυξημένες θέσεις που χηρέψανε κυρίως λόγω συνταξιοδότησης. Αυτός ο λόγος όχι μόνο δεν έχει εκλείψει, αλλά έχει ενισχυθεί από άλλους παράγοντες. Επιπλέον, η δήλωση Στυλιανίση περί μειωμένων αναπληρωτών νομίζω ότι είναι αυτονόητη ΟΜΩΣ αναφέρεται στις φετινές ανάγκες και όχι στις περσινές, όπως κακώς παραφράστηκε.
Με λίγα λόγια, ο Στυλιανίδης είπε ότι οι δύο κατηγορίες (μόνιμοι και αναπληρωτές) είναι συγκοινωνούντα δοχεία και αν πάρει περισσότερους μόνιμούς θα χρειαστεί λιγότερους αναπληρωτές *οχι σε σχέση με πέρσι* αλλά σε σχέση με το τί θα χρειαστεί φέτος συνολικά. Επομένως, είναι λογικό να περιμένει κάποιος περισσότερες θέσεις αναπλήρωσης για φέτος.

Τέλος, κάτι εκτός θέματος, που όμως έχει και μια γενική απήχηση σε πολλές κατηγορίες. Το υπουργείο φέτος πέρασε και πάλι την ΠΔΣ χωρίς αξιοκρατική διαδικασία. Δεν αισθάνθηκε κανείς από το υπουργείίο την ανάγκη να αιτιολογήσει για ποιό λόγο συμβαίνει αυτό που όλοι αναγνωρίζουν ότι είναι άδικο, ακόμα και αυτοί που ευνοούνται. Οι σποραδικές φωνές διαμαρτυρίας δεν φαίνεται να τρομάζουν κανέναν, και τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών δίνουν τη μάχη τους για τους εργαζόμενους, συχνά όμως σε βάρος των ανέργων συναδέλφων τους.
Επίσης, η εγκύκλιοι περί 11 ωρών ωρομισθίας ενώ παραβιάστηκαν, περνάνε ατιμωριτί.
Θα σας δώσω ένα τελευταίο παράδειγμα: οι προσλήψεις με ΑΣΕΠ το 2009/10 θα είναι 600 φιλόλογοι. Γιατί? Δεν πρέπει κάποιος να εξηγήσει γιατί μειώνονται αυτές οι θέσεις ενώ αυξάνονται οι ανάγκες?
Νομίζω ότι αυτό που χρειάζεται είναι λίγος "οργανωμένος τσαμπουκας" παραπάνω, ενα επίσημο task force  καταγγελιών, αντί για μεμψιμοιρία και κακομοιριά. Εγώ πάντως με αυτό το στόχο άρχισα να γράφω στη λίστα, την οποία παρακολουθώ ως επισκέπτης πολύ καιρό τώρα.  Και με αυτό τον όρο θα παραμείνω, όσο κυνικό και αν ακούγεται αυτό.

Η τελευταία τροποποίηση στον Καθαρό Πίνακα Αναπληρωτών (έχω αφαιρέσει ακόμα και τους 17 επιλαχόντες)

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32750
  • Τελευταία: wwwwww
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1177498
  • Σύνολο θεμάτων: 19400
  • Σε σύνδεση σήμερα: 887
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αύγουστος 21, 2024, 05:10:38 μμ)