*

Αποστολέας Θέμα: Απόψεις για την πληροφορική στα δημοτικά  (Αναγνώστηκε 33524 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Prosagon

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Απόψεις για την πληροφορική στα δημοτικά
« Απάντηση #56 στις: Οκτώβριος 23, 2008, 11:19:44 μμ »
Για πες μου σε ποιο επίπεδο κινείται δηλαδή???
αφού είσαι μέλος, δικό σου θέμα είναι να ψάξεις να βρεις. :)

Προσωπικά υποστηρίζω όλους τους συλλόγους που μάχονται για τα δικαιώματα των ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ με δυναμισμό.
Πετάς μια γενική φράση και μετά ψάξε. Υπάρχουν και άλλα άτομα εδώ μέσα που μπορεί να μην είναι μέλη. Δεν πρέπει να μάθουν;
Το πρόβλημα είναι μερικοί σύλλογοι μάχονται καλύτερα όταν πρόκειται για αφαίρεση δικαιωμάτων παρά για πρόσθεση...
Όπως η ΕΠΕ αγωνίστηκε να βγούνε οι άσχετοι (φιλόλογοι, θεολόγοι, μαθηματικοί κτλ) από το ΠΕ19 έτσι οι άλλοι αγωνίστηκαν να μην μπουν άλλοι άσχετοι στο ΠΕ20. Αυτό τιμά τους ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΟΥΣ. Παρόλα αυτά ΔΕΝ προωθώ κανέναν απλά επισημαίνω την αδράνεια συγκρίνοντας την κατάσταση που υπήρχε λίγους μήνες πριν με το δικαστήριο.....
Δυστυχώς το πρόβλημα δεν είναι οι διάφορες ενώσεις Πληροφορικών και μη αλλά ΑΥΤΟ:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8777&pubid=1760700

Θα έχουν και αυτοί το δικαίωμα να μπούνε στην εκπαίδευση;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:19:15 »

Αποσυνδεδεμένος psych@ra

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Οκτώβριος 30, 2008, 12:25:04 πμ »
Λοιπόν, σήμερα πήγα στο δημοτικό να κάνω μάθημα και ο διευθυντής μου είπε ότι δυσκολεύτηκε να βρει τρόπο για την εγκατάσταση ενός λογισμικού που έλαβε από το υπουργείο. Μου είπε ότι θα χρησιμοποιηθούν από τους δασκάλους.
Απογοητεύτηκα πολύ όταν είδα ότι είχε cd-rom με ασκήσεις που αφορούσαν γραμματική, φυσική, μουσική, θρησκευτικά κλπ αλλά δεν είχε κάτι σχετικό με πληροφορική. Του είπα ότι ενδιαφερόμαστε να συμμετέχουμε στο όλο έργο γιατί πολλοί δάσκαλοι δε γνωρίζουν και πολλά σχετικά με υπολογιστές και συμφώνησε.
Το πρόβλημα είναι ότι θα αρχίσει το πρόγραμμα χωρίς εμάς και ούτε βλέπω να γίνεται κάτι γι αυτό.

Αποσυνδεδεμένος psych@ra

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Νοέμβριος 12, 2008, 10:00:06 μμ »
Μόλις βρήκα το έγγραφο που περιγράφει το λογισμικό που σας έλεγα.

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Νοέμβριος 12, 2008, 10:28:44 μμ »
Μόλις βρήκα το έγγραφο που περιγράφει το λογισμικό που σας έλεγα.

α μου τα έδωσε ο διευθυντής στο ένα σχολείο να τα εγκαταστήσω!
Τι μ@@@ιες είναι αυτά; "Ο ξεφτέρης και οι 12 θεοί του Ολύμπου"

Υπάρχει κάποιος άλλος συνάδελφος που τα εγκατέστησε; 2 cd από αυτά δεν είναι για εγκατάσταση ή εγω τα χα παίξει από τα πολλά setup;;;
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:19:15 »

Αποσυνδεδεμένος si@

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Νοέμβριος 13, 2008, 01:53:41 μμ »
Ναι κι εγώ τα εγκατέστησα αυτά τα cd με τους θεούς του Ολύμπου ένα άλλο η Σπίθα και ο κεραυνός και κάτι άλλα ένα με φυσική κι ένα με μουσική. Συν του ότι κάποια δεν έπαιζαν κι έπρεπε να περάσω διάφορα άλλα προγράμματα που δεν υπήρχαν. Και αυτά δεν ξέρει να τα κάνει κανένας άλλος παρά εγώ η ωρομίσθια του ολοήμερου! Κανονικό χαμαλίκι! Συν τις 2 ώρες τη βδομάδα που με έβαλαν εφημερία.ΕΛΕΟΣ!

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Νοέμβριος 13, 2008, 06:23:45 μμ »
Ναι κι εγώ τα εγκατέστησα αυτά τα cd με τους θεούς του Ολύμπου ένα άλλο η Σπίθα και ο κεραυνός και κάτι άλλα ένα με φυσική κι ένα με μουσική. Συν του ότι κάποια δεν έπαιζαν κι έπρεπε να περάσω διάφορα άλλα προγράμματα που δεν υπήρχαν. Και αυτά δεν ξέρει να τα κάνει κανένας άλλος παρά εγώ η ωρομίσθια του ολοήμερου! Κανονικό χαμαλίκι!

Αν είχα διαβάσει το έγγραφο που έδωσε ο psychara δεν υπήρχε περίπτωση να τα εγκαταστήσω! Ας το κάνουν αυτοί που θα τα διδάξουν κι όλας!

Συν τις 2 ώρες τη βδομάδα που με έβαλαν εφημερία.ΕΛΕΟΣ!

Τι ; Άλλο τούτο πάλι; Δηλαδή έχεις 12 ώρες ολοήμερο + 2 ώρες εφημερία; Τις πληρώνεσαι;
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 13, 2008, 06:25:49 μμ από anneta »
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος psych@ra

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Νοέμβριος 15, 2008, 11:54:29 μμ »
ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΘΡΑΣΟΣ
Λίγο πριν αρχίσω να ετοιμάζομαι για την βραδινή μου έξοδο είπα να ρίξω μια ματιά στο ίντερνετ.

Μου φαίνεται ότι θα βγω με νεύρα γιατί διάβασα το παρακάτω:

Β.4. Στα Δημοτικά σχολεία το υπάρχον Πρόγραμμα Σπουδών προβλέπει τη διδασκαλία γνώσεων και δεξιοτήτων αναφορικά με τις τεχνολογίες της πληροφορίας και της επικοινωνίας  (υπολογιστές και διαδίκτυο) σύμφωνα με το «ολιστικό» μοντέλο:
ομαλή και με φυσικό τρόπο ένταξη των ΤΠΕ από τον ίδιο το δάσκαλο μέσα από τα διάφορα μαθήματα του προγράμματος και όχι ξεχωριστή ώρα διδασκαλίας.
    Αλλά, με τις γνωστές συνθήκες που αναφέραμε παραπάνω, αυτή η διδασκαλία συναντά ανυπέρβλητα εμπόδια αν προσθέσουμε και την απουσία υπευθύνου εργαστηρίου με αποτέλεσμα τα περισσότερα εργαστήρια υπολογιστών να είναι «ερμητικά κλειστά».
Επισημαίνουμε ότι, σήμερα, για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ισχύει μια εγκύκλιος του ΥΠΕΠΘ με θέμα: «Χρήση Εργαστηρίων Πληροφορικής και Εφαρμογών Η/Υ» (21 Ιουνίου 2002), όπου ορίζονται οι όροι χρήσης του εργαστηρίου Η/Υ στα σχολεία (επομένως και στα Δημοτικά) αλλά δε γίνεται καμία αναφορά σε υπεύθυνο Εργαστηρίου κατά τα πρότυπα της Δευτεροβάθμιας.
    Προτείνουμε  να εκδοθεί εγκύκλιος που να ορίζει επακριβώς τις διαδικασίες ορισμού «υπευθύνου» όχι μόνο του εργαστηρίου Η/Υ Δημοτικού Σχολείου αλλά και όλων των «οπτικοαουστικών μέσων» που διαθέτει το σχολείο. Επίσης, χρήσιμη θα μπορούσε να είναι και η απόσπαση ενός εκπαιδευτικού της Πρωτοβάθμιας στα ΚΕΠΛΗΝΕΤ για την τεχνική υποστήριξη των Δημοτικών.
    Ο/Η εν λόγω δάσκαλος/α του σχολείου, για να είναι αποτελεσματικός, θα πρέπει να έχει συγκεκριμένα καθήκοντα και μείωση του ωραρίου όπως συμβαίνει με τους υπευθύνους εργαστηρίων στη Δευτεροβάθμια-εκπαίδευση.

Β.5. Στα Ολοήμερα Δημοτικά, σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ, για την εξοικείωση των μαθητών στις ΤΠΕ μπορούν να διδάσκουν ΜΟΝΟ πτυχιούχοι Πληροφορικής (ΠΕ19-ΠΕ20).
    Η εμπειρία μας από τη λειτουργία αυτών των σχολείων μας οδηγεί στο να υποστηρίζουμε σθεναρά μια εναλλακτική πρόταση για το «ποιοι» μπορούν, ιεραρχικά, να διδάσκουν τις ΤΠΕ:
i) Δάσκαλοι διορισμένοι με Διδακτορικό ή Μaster στις ΤΠΕ-Ε ή επιμορφωτές επιπέδων Β΄και Α΄ ή πιστοποιημένοι Β΄ επιπέδου
ii) Πτυχιούχοι Παιδαγωγικών Τμημάτων με Διδακτορικό ή Master στις ΤΠΕ-Ε
iii) Πτυχιούχοι Πληροφορικής (ΠΕ19-ΠΕ20)

Προτείνουμε στο ΥΠΕΠΘ να υιοθετήσει τη λογική της παραπάνω «λίστας» μια και στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε παιδαγωγικά κριτήρια, βασίζεται στην εμπειρία μας από την καθημερινή λειτουργία των  Ολοήμερων Δημοτικών σχολείων της χώρας και είναι σύμφωνη με το πνεύμα του Προγράμματος Σπουδών.

Πηγή

Πιστεύω ότι είναι καιρός κάποιοι να ξυπνήσουνε και κάποιοι να ...χαλαρώσουνε λιγάκι...  >:( >:( >:(

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ;

Αποσυνδεδεμένος asimvivastos

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Νοέμβριος 16, 2008, 12:28:40 μμ »

Συγγνώμη αυτό είναι θράσος? Ο ένας ενοχλείται που οι δάσκαλοι θεωρούνται πιο "ειδικοί" για να κάνουν πληροφορική σε σχολεία, αλλά
η συνάδελφος προηγουμένως είπε πως δεν θα εγκαταστήσει κανένα λογισιμικό γιατί αυτό λέει είναι δουλειά του δασκάλου!! Από τη στιγμή λοιπόν που είναι δουλειά του δασκάλου καλώς κάνουν και οι δάσκαλοι και μας παίρνουν τις θέσεις. Γιατί αν πάρουν πληροφορικούς στα δημοτικά έχετε την εντύπωση ότι θα κάνουν μάθημα? απλά θα είναι οι χαμάληδες του σχολείου και μάλιστα σε πολύ χειρότερη μορφή από ότι συμβαίνει τώρα στη δευτεροβάθμια

Αποσυνδεδεμένος asus07

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Νοέμβριος 16, 2008, 01:31:05 μμ »
και μενα με παρακαλεσε ο διευθυντης να τα εγκαταστησω τα cd στον κεντρικο υπολογιστη [αυτα που ηταν για παιδια με προβληματα ακοης δεν ετρεχαν γιατι κατι προγραμματα ελειπαν αλλα δεν ειχα αλλο χρονο].μου ειπε επισης οτι θα εγκαταστησουν υπολογιστες σε καθε ταξη για να μπορει ο καθε δασκαλος να τρεχει τα προγραμματα αυτα.και οτι για να μπουμε εμεις στα δημοτικα θα πρεπει να γινουν ολοημερα ολα ωστε να υπαρχουν αρκετες ωρες.και φυσικα αυτο απαιτει χρονια.....

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Νοέμβριος 16, 2008, 04:15:03 μμ »

Συγγνώμη αυτό είναι θράσος? Ο ένας ενοχλείται που οι δάσκαλοι θεωρούνται πιο "ειδικοί" για να κάνουν πληροφορική σε σχολεία, αλλά
η συνάδελφος προηγουμένως είπε πως δεν θα εγκαταστήσει κανένα λογισιμικό γιατί αυτό λέει είναι δουλειά του δασκάλου!! Από τη στιγμή λοιπόν που είναι δουλειά του δασκάλου καλώς κάνουν και οι δάσκαλοι και μας παίρνουν τις θέσεις. Γιατί αν πάρουν πληροφορικούς στα δημοτικά έχετε την εντύπωση ότι θα κάνουν μάθημα? απλά θα είναι οι χαμάληδες του σχολείου και μάλιστα σε πολύ χειρότερη μορφή από ότι συμβαίνει τώρα στη δευτεροβάθμια

είσαι άσχετος!!!!!!!!!!!! Αν θέλεις λεπτομέριες επικονωνεις μαζί μου με msn για να γίνω πιο κατατοπιστική!

ΚΑΙ ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ , δεν θα τολμουσα (στις 15/10/08) "να χαλάσω την εικόνα μου" στο συμβουλο των δασκάλων και να τους ξεμπροστιάσω για τα αίσχη που γίνονται στα ολοήμερα φέτος!
Αλλα μάλλον κοιτάς τα μηνύματα που σε ενδιαφέρουν εδώ μέσα μόνο και μόνο για να το παίξεις έξυπνος και ασυμβίβαστος! Οι συνάδελφοι εδώ μέσα που μπαίνουμε καθημερινά ξέρουν γιατί είμαι στραβωμένη και τι γίνεται φέτος στα σχολεία που εργάζομαι! Είμαι ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΑΝΗ και ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΧΑΜΑΛΗΣ ΚΑΝΕΝΟΣ, σκέψου όταν θα μονιμοποιηθώ κι όλας τι έχει να γίνει! ;)

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Νοέμβριος 17, 2008, 12:13:54 πμ »
είσαι άσχετος!!!!!!!!!!!! Αν θέλεις λεπτομέριες επικονωνεις μαζί μου με msn για να γίνω πιο κατατοπιστική!
Γιατί έχασες την ψυχραιμία σου? η αλήθεια πονάει έ?

Παράθεση
Είμαι ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΑΝΗ και ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΧΑΜΑΛΗΣ ΚΑΝΕΝΟΣ, σκέψου όταν θα μονιμοποιηθώ κι όλας τι έχει να γίνει! ;)
Καταρχήν η λέξη περήφανη είναι με 'η' αλλά αυτό μάλλον δεν έχει σημασία. Η απορία μου όμως είναι η εξής: Αφού είσαι τόσο περήφανη γιατί δέχεσαι να ταλαιπωρείσαι για λίγες ώρες ωρομισθίας? γιατί να μειώνεται η προσωπικότητά σου έτσι? αφού όπως λες δεν σου αρέσει το όλο σκηνικό στο δημοτικό και αφού είσαι τόσο περήφανη γιατί δεν παραιτείσαι? ή μήπως η περηφάνεια σου είναι επιλεκτική και εκεί που σε συμφέρει και σε παίρνει?

Επίσης δεν θα γίνει τίποτα γιατί πολύ απλά δεν θα μονιμοποιηθείς. Αν έχεις τα κότσια δώσε ΑΣΕΠ και γράψε καλά. Αλλιώς μπορείς να ξεχάσεις την περηφάνεια σου και να είσαι κάθε μέρα ο βοηθός των δασκάλων κάτι σαν τεχνικός δηλαδή κατά τη διδασκαλία τους. Γιατί στο δημοτικό αυτό μόνο μπορείς να είσαι και τίποτα άλλο. Πως όμως θα γίνεις ο χαμάλης των δασκάλων αφού είσαι τόσο περήφανη? Αυτό είναι ένα πρόβλημα.

Τώρα αμα σου πω ότι το είχα δει ότι είναι λάθος η λέξη γραμμένη θα το πιστέψεις; Δεν την διόρθωσα όμως γιατί δεν αξίζει να σπαταλάω το χρόνο μου με νούμερα σαν εσένα και κομπλεξικά. Αν θες πίστεψε το  ;)

Και για να τελειώνω έχω να σου πω κάτι τελευταίο:
 ΔΕΝ παραιτούμαι ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΑΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ και ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! Οι μαθητές μου, μου δίνουν ενέργεια και δύναμη να συνεχίζω να κάνω την δουλειά μου μέχρι εκεί που μπορώ! Και τους ηλίθιους πολυ απλά τους προσπερνώ! Κρατώ και παίρνω πράγματα από συναδέλφους που το αξίζουν και που με βλέπουν σαν συνάδελφο, μπορεί να είναι μετρημένοι στα δάχτυλα αλλά είμαι χαρούμενη που τους έχω γνωρίσει!

Εσύ συνέχισε τα μεταπτυχιακά σου και τις δημοσιεύσεις σου κι άσε τους (άτυχους) μαθητές σου να σε κρίνουν  :-X

Είσαι άξιος της μοίρας σου, τα 10 στα 12 μηνύματα σου είναι όλο σχόλια και αντιρρήσεις!

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Νοέμβριος 17, 2008, 01:10:08 πμ »
anneta και asimvivastos μη μετατρέπετε την συζήτηση σε προσωπική κόντρα

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Νοέμβριος 17, 2008, 02:07:20 μμ »
anneta και asimvivastos όταν ένας mod σας κάνει μία παρατήρηση, μην την αγνοείτε σας παρακαλώ. Τα τελευταία μηνύματά σας διαγράφηκαν. Θεωρήστε το και οι δύο ως προειδοποίηση.

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Νοέμβριος 17, 2008, 02:13:38 μμ »
anneta και asimvivastos όταν ένας mod σας κάνει μία παρατήρηση, μην την αγνοείτε σας παρακαλώ. Τα τελευταία μηνύματά σας διαγράφηκαν. Θεωρήστε το και οι δύο ως προειδοποίηση.

ok  :-[

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32750
  • Τελευταία: wwwwww
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1177498
  • Σύνολο θεμάτων: 19400
  • Σε σύνδεση σήμερα: 887
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αύγουστος 21, 2024, 05:10:38 μμ)