0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Απο την στιγμη που καποιο αλλο πυσδε πραττει διαφορετικα ειναι αδικο για εκεινη,δεν θα επρεπε να ειναι στο χερι του καθε πυσδε γιατι δεν ειναι το μαγαζακι τους, θα επρεπε να υπαρχει κοινη αντιμετωπιση!κ απο την αλλη bitch εδω που τα λεμε, αλλο η αποσπαση κ αλλο η αδεια μητροτητας!!!!
Κι όμως , κάθε ΠΥΣΔΕ κάνει ό,τι θέλει σε πολλά θέματα! Πχ μια δδε δίνει οδοιπορικά για συμπλήρωση ωραρίου σε σχολεία εντός δήμου που απέχουν 10 χλμ ενώ μια άλλη δδε δεν δίνει για σχολεία εντός δήμου που απέχουν 25χλμ. Και στη μέση εγώ να πληρώνω 200 ευρώ/ μήνα σε βενζίνες
στο διά ταύτα ( λέγε με "μοριοδότηση" ) είναι το ένα και το αυτό ! Εξάλλου, γι αυτό ονομάζονται μόρια δυσμενών συνθηκών για να ανταποκρίνονται στις δυσμενείς συνθήκες.. γιατί εδώ που τα λέμε napi άλλο live η Ηρακλειά και άλλο virtual από το σπίτι μου στο Μαρούσι.... αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι νομίζω θα πρεπε να ισχύει το αυτονόητο : μοριοδοτούμαι για ό,τι ακριβώς ΥΠΗΡΕΤΩ ~!! Έτσι, όπως με τις εκπαιδευτικές άδειες, λαμβάνεις 1 μόριο αντίστοιχα και με την οποιαδήποτε απουσία θεωρείται "μακροχρόνια" - άνω δηλαδή των 10 ημερών - και για οποιονδήποτε λόγο να λάβεις επίσης 1. Και επίσης, το ότι το ένα πυσδε κάνει έτσι και το άλλο αλλιώς, στο συγκερκιμένο θέμα , δεν αθωώνει το μεν και καταδικάζει το δε. Είναι και τα δύο το ίδιο νόμιμα.πράγματι Έφη, σε πολλά πυσδε γίνονται διαφορετικά πράγματα. Σ αυτό που αναφέρεις ο νόμος ορίζει σαφώς αν δικαιούσαι ή όχι οδοιπορικά εντός του ίδιου δήμου οπότε οποιαδηποτε απόκλιση από αυτό συνιστά και απόκλιση στη νομιμότητα. Αντίθετα, η τοποθέτηση κάποιου που ων στη διάθεση απέχει και του διδακτικού του έργου δεν διέπεται από σαφείς και αναντίρρητους κανόνες.
Η γυναικα μου ειναι σχεδον ιδια περιπτωση με σενα...διοριστηκε Φεβρουαριο σε νησιωτικο ΠΥΣΠΕ κ στις τοποθετησεις του Σεπτεμβριου ήταν ήδη σε αδεια κυησης!Την τοποθετησαν κανονικοτατα με βαση τα μορια, στην πρωτη επιλογη της, και μετα ηρθε αναπληρωτης!Ειναι τελειως αναλγητο αυτο που σου εκαναν!
Κατανοητή και σεβαστή η άποψή σου bitch, κι εγώ μαζί σου για δίκαιη μοριοδότηση αλλά και ίση μεταχείριση απέναντι σε όλους έτσι; Δε ξέρω εαν έχει δοθεί άτυπα οδηγία στα Πυσπε να εξαιρούν τις αδειούχες, αλλά σίγουρα νομοθετικά δεν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή! Η άδεια ανατροφής λογίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας στο σχολείο τοποθέτησης!!!Επομένως, είναι τουλάχιστον αυθαίρετη μια τέτοια απόφαση! Μίλησες για αδικία, ενώ είναι δίκαιο στο ένα Πυσπε να τοποθετούνται κανονικά ενώ στο άλλο όχι; Ειλικρινά πες μου, εάν ήσουν στη θέση μου πως θα ένιωθες; Μάλλον μεγάλος μαλ...ας!!!! Και γιατί την επίσης νεοδιοριστη συνάδελφο με λιγότερα μόρια από μενα, επίσης σε άδεια, την τοποθέτησαν σε χωριό με τα περισσότερα μόρια στο νησί; Για ποια δικαιοσύνη και αξιοκρατία μιλάς;
πρόσεξε κάτι - κανείς δε λέει ότι η άδεια ανατροφής δε λογίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας - και δε νομίζω ότι ετέθη ποτέ τέτοιο ζήτημα στην περίπτωσή σου. Το ζήτημα έχει να κάνει με την τοποθέτηση. Ο νόμος όμως δεν ορίζει ( υπάρχει δηλαδή κενό νόμου ) αν εκπ/κός στη διάθεση ( νεοδιόριστος ή μη ) που θα πάρει μεγάλη άδεια τοποθετείται βάσει μορίων ή στην έδρα του πυσδε/πυσπε. Από τη στιγμή που δεν ορίζετει ειδικά, και ταυτόχρονα δίνεται η ελευθερία στο πυσδε/πυσπε να αποφασίσει μόνο του για την διαδικασία τοποθετήσεων (που δεν ορίζονται ειδικά ) τότε όποια απόφαση και να πάρει δεν ειναι αυθαίρετη. Δεν διαφωνώ πως υπάρχει αδικία μεταξύ διαφορετικών αποφάσεων διαφορετικών υπηρεσιακών συμβουλίων όμως παράνομες αυτές οι αποφάσεις δεν είναι. νομίζω ωστόσο ότι στην προηγούμενή σου ανάρτηση ξέχασες την πιο σημαντική λεπτομέρεια !! αν άλλη δηλαδή, επίσης νεοδιόριστη και αδειούχα τοποθετήθηκε σε χωριό με περισσότερα μόρια τότε το πράγμα αλλάζει δραματικά. Αν πράγματι έγινε αυτό τότε έχεις κάθε δικαίωμα να πληροφορηθείς εγγράφως γιατί έγινε και βάσει ποιου σκεπτικού.Το έχω καταλάβει κι εγώ bitch ότι βασίζονται στις ασάφειες και τα κενά της νομοθεσίας και κάνουν ότι γουστάρουν κατά πως τους βολεύει.Αυτό που έγινε σε μας φέτος δεν ειχε γίνει τα προηγουμενα χρόνια στο συγκεκριμένο νομό και πιθανόν να μην ξαναγίνει του χρόνου! Άρα το σκεπτικό τους ή ηθικολογία τους (γιατί έκαναν λόγο για το δίκαιο και το ηθικό) την επόμενη φορά θα πάει περίπατο! Και μη μου πει κανένας πως τα Πυσπε/Πυσδε δεν λειτουργούν βισματικά ή κομματικά! Είμαι 7 χρόνια στην εκπαίδευση κι έχω δει πολλά απίστευτα να γίνονται στις τοποθετήσεις! Και το θέμα είναι ότι τα συγκεκριμένα συμβούλια που τόσο εύκολα αποφασίζουν για το μέλλον μας δεν ελέγχονται από κανέναν απολύτως! Πήρα στο Υπουργείο κ μου είπαν ότι δεν ασχολούνται με αυτά, μόνο το πυσπε είναι αρμόδιο! Μετά από λιγες μέρες σε τηλ μου επικοινωνια με το πυσπε, η γραμματεας μου ζητησε και το λόγο γιατι πήρα στο υπουργείο κι ότι η ίδια η υπάλληλος από το υπουργείο της το είπε! Έλεος! Όταν το υπουργείο τους δίνει τέτοιον αέρα, δε θα κάνουν ότι γουστάρουν; Αυτό που προτείνεις το έκανα ήδη, έκανα ένσταση και ζήτησα εξηγήσεις για τη συνάδελφο που πηρε τα μόρια. Η ένστασή μου φυσικά απορρίφθηκε αφού ελέγχεται (υποτίθεται) από το ίδιο Πυσπε, και απάντηση στα ερωτήματά μου για τη συνάδελφο δεν έλαβα ποτε!