0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα! Να ρωτήσω: που βρίσκεστε στην ύλη γενική και κατεύθυνση; Μόλις επέστρεψα από μακρόχρονη άδεια κι έχω ελαφρώς πελαγώσει - γενική τώρα μπαίνουμε ερημοποίηση, κατεύθυνση είμαστε χρωμοσωμικές μεταλλάξεις. Επίσης Α λυκείου μπήκαμε ερειστικό. Έχουμε ακόμα μυικό και κυκλοφορικό (ο προηγούμενος καθηγητής δεν είχε ακολουθήσει την προτεινόμενη σειρά). Ευχαριστώ
δεν έχω καταλάβει από την ανάρτηση της εξεταστέας ύλης αν θεωρούνται εντός ύλης και εξετάζονται οι πίνακες και τα "ένθετα". Ενδεικτικά να αναφέρω κομμάτια που με προβληματισαν: τα μονοζυγωτικά δίδυμα (σελ 219), ο πίνακας 12.1 με τα αφροδίσια (σελ 228-230) κλπ. Συζητάμε ούτως ή άλλως για τα θέματα αυτά στην τάξη, αλλά τα παιδιά θέλουν να ξέρουν αν τα κομμάτια αυτά αποτελούν εξεταστέα ύλη και πουθενά δε βρίσκω οδηγία που να το ξεκαθαρίζει.
Συναδελφισσα, συμφωνα με τον Συμβουλο των ΠΕ04 (Χημικος ειναι), οι Πινακες αποτελουν εξεταστεα υλη. Δε ρωτησε το ΙΕΠ για να μας απαντησει, αλλα ισως εχει δικιο, καθως στην εισαγωγη του βιβλιου αναφερεται οτι η υλη επεξηγειται απο εικονες, πινακες και διαγραμματα, ενω ταυτοχρονα αναφερεται ρητως οτι τα παραθεματα και τα "γνωριζετε οτι" δεν αποτελουν εξεταστεα υλη.
Συνάδελφοι πού είστε τώρα στην ύλη γενική και κατεύθυνση;Εμείς στο Aids γενική και νόμους Mendel στην κατεύθυνση - έχοντας αφιερώσει αρκετό χρόνο σε ασκήσεις και στα 2 μαθήματα.Νομίζω πως πρέπει να τρέξω λίγο, αλλά τα παιδιά θέλουν να το πάμε αργά γιατί έχουν πραγματικά πολλές ελλείψεις από τα φροντιστήρια...