*

Αποστολέας Θέμα: Τοποθετήσεις σε οργανικά κενά  (Αναγνώστηκε 576087 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
Απ: Τοποθετήσεις σε οργανικά κενά
« Απάντηση #2646 στις: Απριλίου 03, 2025, 08:13:56 pm »
Καλησπέρα. Στα κενά που ανακοίνωσε η ΔΔΕ μου για υπεράριθμους,  βλέπω ότι δε δήλωσε ένα κενό κοντά στο σπίτι μου(το οποίο ξέρω σίγουρα ότι υπάρχει) και δήλωσε ένα 30 χλμ μακριά .Είναι νόμιμο  να βγει αργότερα; Συμβαίνει αυτό συνήθως; Σημειωτέον ότι στο πρώτο, κοντινό σχολείο κάλυπτε λειτουργικό κενό μια συνάδερφος που θέλει οπωσδήποτε τη θέση, αλλά έχει λιγότερα μόρια από μένα. ¨Η να υποθέσω ότι το απέκρυψε ο διευθυντής για να το πάρει η κυρία με τα λιγότερα;
Τ' απέκρυψε για να δοθεί ως λειτουργικό; Αναλυτικά οι ώρες δεν αναφέρονται; Είναι υποχρεωμένοι να τις ανακοινώνουν. Σε κάθε ειδικότητα τα +- των ωρών ανά σχολείο. Μην τ' αφήσεις έτσι. Αμέσως γραπτή ένσταση για το σχολείο που σ' ενδιαφέρει.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:04:14 »

Αποσυνδεδεμένος insanimus

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2647 στις: Απριλίου 03, 2025, 08:31:59 pm »
Καλησπέρα. Στα κενά που ανακοίνωσε η ΔΔΕ μου για υπεράριθμους,  βλέπω ότι δε δήλωσε ένα κενό κοντά στο σπίτι μου(το οποίο ξέρω σίγουρα ότι υπάρχει) και δήλωσε ένα 30 χλμ μακριά .Είναι νόμιμο  να βγει αργότερα; Συμβαίνει αυτό συνήθως; Σημειωτέον ότι στο πρώτο, κοντινό σχολείο κάλυπτε λειτουργικό κενό μια συνάδερφος που θέλει οπωσδήποτε τη θέση, αλλά έχει λιγότερα μόρια από μένα. ¨Η να υποθέσω ότι το απέκρυψε ο διευθυντής για να το πάρει η κυρία με τα λιγότερα;
Είσαι μήπως ειδικότητα ΠΕ04? Γιατί η υπεραριθμια ρυθμίζεται διαφορετικά από ότι οι τοποθετήσεις σε οργανικά που έπονται

Αποσυνδεδεμένος sofnik

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2648 στις: Απριλίου 03, 2025, 08:43:29 pm »
Είμαι ΠΕ02 , δεν είμαι υπεράριθμη, αλλά δεν έπρεπε να δοθεί πρώτα το κενό στους υπεράριθμους και αν δεν καλυφθεί να δοθεί μετά σε μετατιθέμενους κλπ ;Έπειτα, σε περίπτωση που δεν ενδιαφερθεί κανείς  , τότε να το δηλώσει η ΔΔΕ ως λειτουργικό;

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2649 στις: Απριλίου 03, 2025, 08:59:53 pm »
Δηλαδή δεν είσαι υπεράριθμη οπότε δεν θα μπορούσες να το δηλώσεις τώρα.
Σε ενδιαφέρει να τοποθετηθείς εκεί οργανικά; Θα περιμένεις να δεις αν θα δοθεί μετά τη ρύθμιση υπεραριθμιών.
Πώς ξέρεις ότι το κενό σίγουρα υπάρχει; Δηλαδή έχεις όλα τα δεδομένα;
Μερικές φορές άλλα νομίζουμε και τελικά αλλιώς είναι η κατάσταση.
Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλό συνήθως να ρωτήσεις τον αιρετό που υποτίθεται ότι ελέγχει και ενημερώνει. Ο ρόλος του είναι ακριβώς αυτός: να μην γίνονται "μαγειρέματα" εις βάρος εκπαιδευτικών.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:04:14 »

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2650 στις: Απριλίου 03, 2025, 09:30:26 pm »
Είμαι ΠΕ02 , δεν είμαι υπεράριθμη, αλλά δεν έπρεπε να δοθεί πρώτα το κενό στους υπεράριθμους και αν δεν καλυφθεί να δοθεί μετά σε μετατιθέμενους κλπ ;Έπειτα, σε περίπτωση που δεν ενδιαφερθεί κανείς  , τότε να το δηλώσει η ΔΔΕ ως λειτουργικό;
Ό,τι κενό δόθηκε, δόθηκε. Αφού δεν το 'δες τώρα για τους υπεράριθμους τότε ούτε μετά θα το δεις. Θέσε γραπτό ερώτημα στη ΔΔΕ. Είναι υποχρεωμένοι να σ' απαντήσουν με αναφορά στο πόσες ώρες έλλειμμα ή πλεόνασμα υπάρχουν για φιλόλογο στο εν λόγω σχολείο. Επικοινώνησε και με το διευθυντή του σχολείου να σ' ενημερώσει.

Αποσυνδεδεμένος sofnik

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2651 στις: Απριλίου 03, 2025, 09:58:51 pm »
οκ , ευχαριστώ...

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2652 στις: Απριλίου 03, 2025, 10:25:22 pm »
Κακώς ανακοινώθηκαν τα κενά πριν τη ρύθμιση των υπεραριθμιών. Δεν προβλέπεται από πουθενά η δημοσίευση. Αυτό που προβλέπεται είναι η γνωστοποίηση στους υπεράριθμους των κενών της ίδιας ή όμορης ομάδας. Αυτό μπορεί να γίνει και με ένα έγγραφο.

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2653 στις: Σήμερα στις 01:45:44 am »
 ::)
« Τελευταία τροποποίηση: Σήμερα στις 01:58:45 am από leon. »

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2654 στις: Σήμερα στις 01:30:49 pm »

στο αρ 14 του πδ 50/96 γραφει:

"Τα αρμόδια περιφερειακά συμβούλια, μετά τις μεταθέσεις συντάσσουν πίνακες των κενών οργανικών θέσεων λαμβάνοντας υπόψη και τις κενές θέσεις που προέκυψαν από τη διαδικασία των μεταθέσεων κατά σχολική μονάδα (δηλ πριν τη ρυθμιση των υπεραριθμιων) ".

Πραγματι ΣΕ ΟΛΑ τα πυσδε γινεται αυτο δηλ

παιρνουν τους Πινακες Α του καθε σχολειου και τους οποιους οι διευθυντες των σχολειων ειχαν συμπληρωσει και αποστείλει στη ΔΔΕ οταν ζητηθηκαν απο το υπουργειο τα κενα για τη διενεργεια των  μεταθεσεων από περιοχη σε περιοχη (για φετος 1,5 περιπου μηνα πριν) και κανουν τις αναγκαιες προσαρμογες στους πινακες Α ΜΟΝΟ των σχολειων απο τα οποια φυγανε εκπαιδευτικοι με μεταθεση προς αλλη περιοχη.
πχ
ΠΙΝΑΚΑΣ Α σχολειου Χ

συμπληρωνονται σε αυτον τα στοιχεια που αφορουν τις ειδικοτητες που υπηρετουν οργανικα στο συγκεκριμενο σχολειο.
Ειδικοτερα
πχ για το ΠΕ02 ας υποθεσουμε οτι υπηρετουν οργανικα δυο 18αρηδες σε ωραριο και ενας 20αρης που σημαινει οτι οι διαθεσιμες ωρες του σχολειου ειναιι 56.

Εστω οτι οι απαιτουμενες, βασει των τμηματων, ώρες ειναι 48. Αρα για τις μεταθεσεις απο περιοχη σε περιοχη δοθηκε, προς το πυσδε απο το σχολειο αυτο, για τους ΠΕ02 ενα πλεονασμα 56-48=8 ωρες.

Αν υποθεσουμε οτι ο 20αρης ελαβε μεταθεση για αλλη περιοχη τοτε το πυσδε, λιγο πριν ξεκινησει η διαδικασια της κρισης υπεραριθμων, θα αναπροσαρμοσει τον πινακα Α αυτου του σχολειου ως εξης:
διαθεσιμες ωρες= 36 (2*18) και απαιτουμενες 48 δηλ ενα ελλειμμα 12 ωρων και το οποιο συνιστα οργανικο κενο. Στο πινακα κενων/υπεραριθμιων (συγκεντρωτικος πινακας ολων των σχολειων) που θα αναρτησει η συγκεκριμενη δδε και στη στηλη πε02 του σχολειου αυτου θα πρπει να γραψει 1 οργανικο κενο και σε παρενθεση 12 ωρες.
Αν υποθεσουμε οτι συνεβαινε αυτο που λες θα επρεπε ο προισταμενος εκπαιδευτικων θεματων σε συνεργασια με τον γραμματεα πυσδε και κατ εντολη του προισταμενου της δδε να εμφανισει εναν παραποιημενο πινακα δηλ μηδενικο ελλειμμα.
Αυτο το γεγονος θεωρω πρακτικα αδυνατο να συμβει για τους παρακατω λογους:
θα πρεπει να παρανομησουν οι 3 ανθρωποι που προειπα + τα τεσσερα αλλα μελη του πυσδε = 7 ανθρωποι (εκ των οποιων 2 αιρετοι με οτι σημαινει αυτο) δηλ 7 ανθρωποι θα παρανομησουν για εναν εκπαιδευτικο, οταν μαλιστα υπαρχουν οι παρακατω ασφαλιστικες δικλειδες ??

α. στην σχετικη εγκυκλιο που στελνει το υπουργειο για να υπολογισουν τα πυσδε τα κενα/πλεονασματα για τη διενεργεια των μεταθεσεων αναφερεται το εξης:

"Επισημαίνεται ότι ο μη σωστός έλεγχος εμπίπτει στις διατάξεις του εδαφίου β της παρ. 1 του άρθρου 107 του Ν.3528/2007, όπως ισχύει. Όλοι οι πίνακες (Α )θα παραμείνουν στις Διευθύνσεις Β/θμιας Εκπ/σης και εφόσον ζητηθούν θα πρέπει να διαβιβαστούν άμεσα στη Διεύθυνση Διοίκησης Εκπαιδευτικού Προσωπικού Π.Ε. & Δ.Ε. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. για να γίνει αντιπαραβολή και έλεγχος των στοιχείων",

και το οποια πρακτικα σημαινει οτι οποιοσδηποτε εκπαιδευτικος οποιασδηποτε δδε, μπορει να αιτηθει (και εχει εννομο συμφερον να το πραξει εφοσον τα στοιχεια των υπηρεσιακων μεταβολων της δδε του εν δυναμει τον αφορουν) απο τη ΔΔΕ να λαβει αντιγραφο του πινακα Α του σχολειου που τον ενδιαφερει. Αν τυχον διαπιστώσει παρατυπια μπορει καταρχας να αιτηθει προς τη δδε την απαιτουμενη διορθωση και εαν η δδε δεν προβει σε αυτην τη διορθωση τοτε μπορει να αποστειλει καταγγελια προς το αρμοδιο τμημα του υπουργειου ακολουθωντας την ιεραρχικη "οδό" και το οποιο υπουργειο βεβαια θα ζητησει να δει τον πινακα Α του σχολειου πριν απαντησει στην καταγγελια

και επιπλεον

β. ολα τα μελη του πυσδε ειμαι βεβαιος οτι εχουν στην πισω πλευρα του μυαλου τους διαχρονικα την απειλη για μια πιθανη καταγγελια για παραβαση καθηκοντος.

Απο την αλλη βεβαια θα μου πεις οτι ολοι μας, μεγαλωνοντας, βλεπουμε καθημερινα να γινεται πραξη οτι σε αυτη τη ζωη που ζουμε τα παντα μπορουν να συμβουν,,

Παντως σε καθε περιπτωση αν θελεις να διερευνησεις τι συνεβη θα πρεπει να αποτανθείς στο πυσδε της περιοχης σου υποβαλλωντας τη σχετικη αιτηση (ληψη αντιγράφου του πίνακα Α) προς τη δδε  και όχι στον διευθυντη της συγκεκριμενης σχολικης μοναδας του οποιου η αρμοδιοτητα αρχιζει και τελειωνει τον φλεβαρη δηλ την εποχη που εστειλε τον σχετικο πινακα Α στη δδε.

Επιπλεον να προσθεσω οτι αν υποθεσουμε οτι ο διευθυντης του σχολειου ειχε κανει ηθελημενα την παρατυπία ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ θα ειχε γινει αντιληπτή απο το τμημα πυσδε και το οποιο θα εκανε την απαιτουμενη διορθωση μιας και οταν η γραμματεια πυσδε παραλαμβανει τον πινακα του Α τσεκαρει απο το myschool αν τα στοιχεια που λεει ο διευθυντης ως προς τις διαθεσιμες ωρες του σχολειου ειναι σωστα, ενω τα στοιχεια των απαιτουμενων ωρων (ωρες που προκυπτουν απο τα τμηματα που προβλεπεται να λειτουργησουν στο σχολειο την επομενη χρονια) και που ειναι το πιο κρισιμο στοιχειο της διαδικασιας ελέγχονται και τελικα εγκρινονται απο τα 5 μελη πυσδε με βαση τα στοιχεια που αντλουν απο το myschool, καθώς  και απο την πρωτοβαθμια εκπαιδευση δηλ στην τελικη θα επρεπε να συνωμοτησουν 8 ατομα (δδε+μελη πυσδε+διευθυντης σχολειου)
« Τελευταία τροποποίηση: Σήμερα στις 05:00:50 pm από gio.tsil »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32851
  • Τελευταία: pkaraisk
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1181539
  • Σύνολο θεμάτων: 19464
  • Σε σύνδεση σήμερα: 802
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144