0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ενδιαφέρουσα η συζήτηση για λίγους (πε04 που ενδιαφέρονται για βελτίωση θέσης ή οριστική τοποθέτηση), βαρετή για τους περισσότερους, νομίζω.
Δεν ξέρω πώς ορίζει ο καθένας στο μυαλό του τη λέξη "φάση". Εγώ στο ΠΔ 50/96 βλέπω 3 φάσεις (ρύθμιση υπεραριθμιών, βελτιώσεις-οριστικές τοποθετήσεις, σε επαπομείναντα κενά). Άλλος, ειδικά για τους πε04, βλέπει 4 φάσεις.
Επίσης, το -12 που λέτε δεν έχει θεσμοθετηθεί πουθενά (εννοώ σε διάταγμα, νόμο η Υ.Α). Τηρείται γιατί εμφανίζεται σε εγκύκλιο του υπουργείου.
Σε γενικές γραμμές, τα συμβούλια έχουν την ευχέρεια να κάνουν ό,τι καταλαβαίνουν, τηρώντας τα βασικά φυσικά, αλλιώς δεν θα είχαμε συμβούλια και θα έβγαιναν όλα αυτόματα από πλατφόρμες.
Να θυμίσω ότι τα συμβούλια μετά τις μεταθέσεις, έχουν την υποχρέωση να συντάξουν πίνακες οργανικών θέσεων ανά σχολική μονάδα. Από πουθενά δεν προκύπτει "υποχρέωση" να αναγράφονται ώρες ανά ειδικότητα.
Για τη συζήτηση που κάνετε: ας πάρουμε ένα υποθετικό παράδειγμα: μετά τις μεταθέσεις προκύπτει σε ένα γυμνάσιο: -11 πε04.01, -10 πε04.02, -9 πε04.04 και -8 πε04.05. Για ρύθμιση υπεραριθμίας νομίζω συμφωνούμε όλοι ότι πρέπει να δοθούν 2 κενά πε04 και όποιος τα πάρει (ανεξάρτητα από ειδικότητα).Αν δεν τα πάρει κανείς, μετά για βελτιώσεις/οριστικές τοποθετήσεις ποιος θα τα πάρει; Σύμφωνα με το -12 κανείς. Δηλαδή ένα σχολείο με 38 ώρες κενά πε04 δεν θα έχει καθόλου πε04 οργανικά. Δεν στέκει αυτό, γιατί δεν γίνεται να εμφανιστούν για ρύθμιση υπεραριθμίας και να εξαφανιστούν στην επόμενη φάση, οπότε πάμε στη λογική με τις περισσότερες ώρες: 1 πε04.01 και 1 πε04.02.
Η ενιαία αντιμετώπιση στην υπεραριθμία σημαίνει αφανισμό της ειδικότητας. Στην οριστική τοποθέτηση μετά δεν έχουμε αφανισμό της ειδικότητας μα αθροιστικό (εδώ τώρα έγκειται το ενιαία) υπολογισμό των ωρών ώστε να προκύψει κενό. Διακριτή αντιμετώπιση δεν υπάρχει πουθενά. Ούτε στην υπεραριθμία ούτε στην εμφάνιση των κενών για οποιαδήποτε φάση.
Ισχύει και στις ευρωεκλογές η απαγόρευση υπηρεσιακών μεταβολών όπως και πέρυσι στις εθνικές εκλογές;
Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά! Ερώτηση για όποιον γνωρίζει, εκπαιδευτικός στη διάθεση υπηρετεί σε χ σχολείο με προσωρινή τοποθέτηση την 1η χρονιά και τη 2η χρονιά υπηρετεί στο ίδιο σχολείο με οργανική τοποθέτηση. Οφείλει να υπηρετήσει την οργανική του για να μπορεί να ζητήσει βελτίωση ή μετάθεση;
Οπότε θα γίνουν κανονικά (σύμφωνα με την εγκύκλιο του 19) ή θα περιμένουν τα ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ να ξαναβγεί η ίδια εγκύκλιος για να τις κάνουν;
αν κάποιος κάνει αίτηση για βελτίωση αλλά τελικά αλλάξει γνώμη, μέχρι πότε μπορεί να πάρει πίσω την αίτηση του;
Εστειλα ηδη την αιτηση. Τωρα παει. Αφου βγουν τα. Αποτελεσματα μπορω να κανω ακυρωση της αιτηση βελτιωσης;