*

Αποστολέας Θέμα: Πόσο σας επηρέασαν οι εκπαιδευτικοί που είχατε ως μαθητές στην καριέρα σας?  (Αναγνώστηκε 15518 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
Έγινα φυσικός εξαιτίας του φυσικού που είχα στο λύκειο.

Την 1η μέρα της Α λυκείου μπήκε στην αίθουσα και είπε : Η φυσική είναι επιστήμη.

εεε...........το είπε στα 30 άτομα του τμήματος.........................1ον μόνο εγώ το θυμάμαι
                                                                                         2ον μόνο εγώ,από τα παιδιά, έγινα φυσικός επειδή εντυπωσιάστηκα από αυτή τη φράση.

Αλλά και στη σχολή είχα την τύχη να έχω μεγάλους δασκάλους.
Δε θα ξεχάσω τον κ. Λαμπρόπουλο μας έκανε κβαντομηχανική 2,όσοι ξέρουν θα καταλάβουν.
Όταν τελείωσε η χρονιά,ο άνθρωπός αυτός με την πορεία που έχει στη φυσική και με την ηλικία που είχε τότε, είπε σε εμας τα 22χρονα:
Θέλω να σας ευχαριστήσω που παρακολουθήσατε το μάθημά μου.

Θα ήθελε κάποιος από εσάς να μοιραστεί μαζί μας τις θετικές εντυπώσεις και την επίδραση των δασκάλων του,στην επιλογή της σχολής και στην εξέλιξη της καριέρας του ?

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ..θέλω ανοιχτά παράθυρα να με χτυπάει αέρας...
    • Προφίλ

Έγινα φυσικός εξαιτίας του φυσικού που είχα στο λύκειο.

Την 1η μέρα της Α λυκείου μπήκε στην αίθουσα και είπε : Η φυσική είναι επιστήμη.

εεε...........το είπε στα 30 άτομα του τμήματος.........................1ον μόνο εγώ το θυμάμαι
                                                                                         2ον μόνο εγώ,από τα παιδιά, έγινα φυσικός επειδή εντυπωσιάστηκα από αυτή τη φράση.

Δηλαδή αν σου 'λεγε ότι η εκκένωση βόθρων είναι επιστήμη, σήμερα θα είχαμε ανάμεσά μας ..επιστήμονα βοθρατζή; ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Τι λες ρε Αγάπη; Τι πίνεις και δε μας δίνεις;; Τι το εντυπωσιακό έχει αυτή η φράση;;  ;D ;D Την Αμερική ανακάλυψες;;
Εκτός και το 'χες ψώνιο να γίνεις επιστήμων ..γενικώς!  ;D ;D ;D
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Ε τώρα τι να σου πω.............................

Δηλαδή κανένας δάσκαλός σου δε σου είπε κάτι που να σου έμεινε.....................

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Ελπίζω όχι πολύ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος evita_l

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ03
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Θα ήταν ωραίος άντρας ο φυσικός δεν μπορεί .......  ;D ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Δηλαδή ρε παιδιά,μου λέτε ότι όλοι εσείς γίνατε καθηγητές γιατί μέχρι εκεί έφταναν τα μόριά σας?
Από ανάγκη.............??????????

Τίποτε δε σας έμεινε από τους δασκάλους και από τους καθηγητές που είχατε?
Κάτι,οτιδήποτε που να το θυμάστε ακόμη και τώρα που διδάσκετε οι ίδιοι?
Όλοι άχρηστοι ήταν?

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Παντως στη δική μου περίπτωση έτυχε οι περισσότεροι μαθηματικοί που είχα να είναι αρκετά καλοί σε αντίθεση με τους περισσότερους φιλογογους . Ειχα βέβαια και κλίση στο ''άθλημα=μαθηματικά'' ....... και νομίζω αυτό με επιρρέασε περισσότερο . Και η φυσική μου άρεσε πολύ ..... αλλα τα μαθηματικά περισσότερο .  :)

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Εγώ πάλι αν "άκουγα" το φυσικό μου θα έπρεπε να γίνω ο θηλυκός Παρλιάρος ;D
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Εγώ πάλι που τον άκουσα και ξέρω η σπεσιαλιτέ μου είναι το ποπ-κορν............ ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • 1.d4!
    • Προφίλ
"Τι θυμάμαι από τα σχολικά μου χρόνια" - (ένα οδοιπορικό που θα συζητηθεί)  ;D ;D

1) Στη 2α δημοτικού είχαμε μια κυρία μάλλον άσχημη, που μας έβαζε να μαθαίνουμε από ένα ποιηματάκι κάθε μέρα και να το απαγγέλουμε την επόμενη. Ο "έξυπνος" siobarakos παρατήρησε σύντομα ότι η δασκάλα πάντα ξεκινούσε από άλλη σειρά την απαγγελία. Έτσι σταμάτησε να μαθαίνει τα ποιηματάκια και τα μάθαινε στην τάξη, καθώς τα λέγανε τα άλλα παιδιά. Μια μέρα η κυρία αποφάσισε να ξεκινήσει από το siobarako. Ήταν η μόνη φορά που έφαγε ξυλιές ενώπιον όλης της τάξης.

Effect: Έμαθα να κρύβομαι με πιο σοφιστικέ τρόπους, όταν δεν είχα διαβάσει. Η κυρία παρέμεινε αντιπαθής σε μένα για πάντα, και ίσως με βοήθησε να αποφύγω κάθε απομνημόνευση, καταλήγοντας στη μνήμη 1Kb (RAM κιόλας - αδειάζει όποτε κοιμάμαι) που έχω σήμερα.

2) Α' Λυκείου (Φυσικός)
Μας έβαζε μόνο ασκήσεις (και δύσκολες) στα διαγωνίσματα, ακριβώς πάνω που είχα αρχίσει να εμφανίζω την κλίση μου σε Μαθηματικά - Φυσική - Χημεία. Ωστόσο, αν και μόνο εγώ έγραφα καλά, ευνοούσε σκανδαλωδώς στους βαθμούς τις δύο απουσιολόγους. Highlight : Μου έκοψε ολόκληρη άσκηση στο διαγώνισμα Χημείας, επειδή δεν κατάλαβε τον τρόπο λύσης μου. Όταν μας τα έφερε του την έλυσα στον πίνακα και την κατάλαβε. Στο 3μηνο πήρα 15 βέβαια...

Effect 1: Με βοήθησε να αποσυνδέσω τη βαθμολόγηση από την κατανόηση.
Effect 2: Έφτιαξα τρομερή ψυχολογία και ισχυρή αυτοποεποίθηση για τις επιλυτικές μου ικανότητες, που διατηρήθηκε μέχρι και ... τον ΑΣΕΠ!

3) Α' Λυκείου (Μαθηματικός - Άλγεβρα)
Απίστευτος τύπος, τρομερό μάθημα χωρίς βιβλίο όλη τη χρονιά, εντελώς έξω από τα καθιερωμένα...
(Ίσως το μάθημά του ήταν ευχάριστο μόνο στους καλούς μαθητές - δεν προσέγγιζε το μέσο μαθητή.)
Effect: Είχα ήδη αποφασίσει να σπουδάσω Μαθηματικά, απλά ευχαριστήθηκα το μάθημά του. Ίσως προσπαθήσω να του μοιάσω αν τύχω κατάλληλο τμήμα.

Και τότε η νύχτα... παίρνει διάσταση...

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Τελικά Siobaras από την περιγραφή των σχολικών σου βιωμάτων αποδεικνύεται ότι τίποτα δεν πάει χαμένο στη χαμένη μας ζωή.  ;D Για να μη πω ότι ενισχύεις μια πολύ αισιόδοξη άποψη ότι τελικά και οι «χειρότεροι» εκπαιδευτικοί μπορεί να έχουν  θετική επιρροή στη μετέπειτα ζωή μας. Φαντάζεσαι που και τι θα ήσουν τώρα αν δεν είχες συναντήσει όλους αυτούς?
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Πάντως αυτό με τη μνήμη που ανέφερα ο Siobaras το βλέπω και σε εμένα,οτιδήποτε έχει περισσότερα από 10 ψηφία........δεν το θυμάμαι με τίποτα.

Γι'αυτό ο τρόμος και ο φόβος μου στο διάβασμα για τον ΑΣΕΠ,δεν είναι το γνωστικό αντικείμενο,όχι ότι το ξέρω..........,αλλά τα παιδαγωγικά.........

Αποσυνδεδεμένος pelazi

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
 Στη σχολική μου πορεία είχα αρκετούς καθηγητές που έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους!Φυσικά και με επηρέασαν και έχω πολλά πράγματα να θυμάμαι από αυτούς.Υπήρχαν και κάποιοι όμως που δεν αξίζει να λέγονται εκπαιδευτικοί-παιδαγωγοί και το κακό είναι ότι συνεχίζουν να διδάσκουν στα σχολεία. Μία χαρακτηριστική περίπτωση που θυμάμαι έντονα ήταν στην Α' Γυμνασίου που η φιλόλογος σημείωσε στο μπλοκάκι της ποιοι μαθητές είναι παιδιά καθηγητών και είναι περιττό να σας πω τι βαθμούς πήραν στο τέλος ακόμα και αυτοί που δεν το άξιζαν και τι διακρίσεις γίνονταν.
Ο χρόνος είναι /πολύ αργός για όσους περιμένουν
                     /πολύ γρήγορος για όσους φοβούνται
                     /πολύ σύντομος για όσους χαίρονται
                     /πολύ μακρύς για όσους υποφέρουν
                     /και αιώνιος για όσους αγαπούν

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32826
  • Τελευταία: Joan7
Στατιστικά