0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα!Γνωρίζετε αν τυπικά επιτρέπεται η ταυτόχρονη φοίτηση σε δύο μεταπτυχιακά;
νομιζω οτι δεν μπορεις να κανεις παραλληλα δυο πτυχια που βρισκονται στο ιδιο επιπεδο. μπορεις ομως να κανεις π.χ. ενα μεταπτυχιακο και ενα δευτερο προπτυχικο παραλληλα. κανεις άλλος τη γνωμη του;;
Ξέρω αρκετούς που το κάνουν. Ακόμη και 3 μεταπτυχιακά ταυτόχρονα έχω γνωρίσει.
Λεφτά, όρεξη και χρόνος να υπάρχει: και δεύτερο μεταπτυχιακό και διδακτορικό ταυτόχρονα. Όταν δεν έχεις με κάτι άλλο να ασχοληθείς, κάνεις μεταπτυχιακά και διδακτορικά μέχρι τα 90 σου (και βάλε!)
Η μόνη δια Νόμου απαγόρευση όσον αφορά την παράλληλη φοίτηση πανεπιστημιακών σπουδών στο τυπικό σύστημα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα είναι οι ταυτόχρονες προπτυχιακές σπουδές.
Τα διδακτορικά είναι δωρεάν και εξ αποστάσεως.. Το ίδιο και αρκετά μεταπτυχιακά (ή δωρεάν ή εξ αποστάσεως), που ανετότατα συνδυάζονται δουλειά και μεταπτυχιακό. Εγώ - λόγω ανάγκης- έκανα το συνδυασμό μεταπτυχιακό - μωρό - δουλειά - προπτυχιακό... Εντάξει ήταν too much και υπήρχε βοήθεια και κατανόηση από το σύζυγο και τη μητέρα μου, αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα ανταμειφθώ για τους κόπους μου. Επίσης, η μάθηση ήταν, είναι και θα είναι μία απολαυστική διαδικασία για εμένα, η οποία με βοηθάει και σαν επαγγελματία αλλά και σαν μητέρα και άνθρωπο
Ναι, δεν είναι ΟΛΑ έτσι. Συνήθως δεν υπάρχουν υποχρεώσεις παρουσίας, πέρα από τις συναντήσεις με τον/ους επόπτη/ες σου. Τουλάχιστον στο σχετικό θέμα στο Pde αυτό μου είπαν. Σίγουρα όμως μπορεί ο επόπτης σου να σου πει να πηγαίνεις σε κάποια μαθήματά του για να τον βοηθάς στην παράδοση, ή να παρακολουθείς το μάθημα, και σίγουρα στο πανεπιστήμιο που είμαι οι διδακτορικοί φοιτητές κάνουν επιτηρήσεις, βοηθάνε στη γραμματεία αλλά και σε κάποια βασικά μαθήματα κορμού του προπτυχιακού. Είναι ανάλογα με το πανεπιστήμιο και τον καθηγητή.. Θέλω να πιστεύω όμως ότι είναι πολύ λιγότερο απαιτητικό από το μεταπτυχιακό και το προπτυχιακό. Και σίγουρα, αν είσαι εργαζόμενος και οικογενειάρχης, θα ψάξεις να βρεις αυτό που εξυπηρετεί τον δικό σου τρόπο ζωής.