0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σε νομό της ηπείρου στην πρωτοβάθμια,η εκεί διεύθυνση έκανε λάθος τα ζευγάρια σε σχολεία που δεν είχαν διευθυντή από τους πίνακες ,όπως συμβαίνει με προϊσταμένους μικρών σχολείων καθώς και με μονοθέσια. Το αποτέλεσμα ήταν να ακυρωθούν αξιολογήσεις που είχαν προχωρήσει ενώ και κάποιες άλλες έβαιναν προς το τέλος. Σκεφτείτε τώρα όλοι αυτοί με τι ψυχολογικό κόστος να ξεκινήσουν από την αρχή την αξιολόγηση . Δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς συνέβη ,πάντως υπάρχουν έγγραφα που ανέβηκαν, εκθέσεις αυτοαξιολόγησης που έγιναν και διδασκαλίες και όλα αυτά παρήγαγαν μέχρι ενός σημείου έννομα αποτελέσματα . Η ανάκληση διοικητικών πράξεων δηλαδή μπορεί να γίνει με την απλή αλλαγή ενός ζευγαριού; Αυτό ορίζει ο κώδικας διοικητικής διαδικασίας; Συμφωνώ ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα και δεν ξέρω τι ασυνεννοησία υπήρξε , ωστόσο το υπουργείο είχε αποστείλει σχετική εγκύκλιο για την αξιολόγηση στο πεδίο Α2 από το Φεβρουάριο.
Τι ακριβώς σημαίνει αυτό συνάδελφε; Δεν μπορούν όλοι οι διευθυντές/ προϊσταμενοι να αξιολογήσουν;
ακομα κοι δοκιμοι ή και κατ' αναπληρωση διευθυντες/ Προϊστάμενοι πρεπει να αξιολογογησουν συμφωνα με https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-2023/67%CE%9E%CE%A946%CE%9D%CE%9A%CE%A0%CE%94-%CE%977%CE%97.pdf
Μόνο όσοι δόκιμοι προϊσταμενοι/ διευθυντές τοποθετήθηκαν με τον 4823/2021 μπορούν να αξιολογήσουν
οκ, αλλα δεν ειπα κατι που δεν ισχυει. Ανεφερα ενα πραγματικο γεγονος δηλ οτι και δοκιμοι προισταμενοι μπορουν να αξιολογησουν, εχοντας στο μυαλο μια προηγουμενη απαντηση που σου ειχα δωσει σε μια σχετικη απορια σουθελοντας να σε ξεαγχωσω ως προς το αν ειναι δυνατον να αξιολογηθεις απο δοκιμη προισταμενη. Δε σταθηκα λοιπον στην απορια που εξεφρασες στη συναδελφο και η οποια, παρ ολα αυτα, ειναι δυνατον να απαντιεται μεσα απο την εγκυκλιο που παρεθεσα και η οποία προσεφερε επιπλεον ενημερωση
Απεργία Αποχή δηλαδή δε μας καλύπτει από το νόμο??
Το γεγονός ότι το υπουργείο δεν έχει κάνει κάποια (δικαστική) κίνηση παρότι έχουν προκηρυχθεί νέες απεργίες-αποχές από ΔΟΕ/ΟΛΜΕ εδώ και 2+ βδομάδες, μπορεί να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως:1ο σενάριο: Λόγω του ότι υπήρξε μαζική συμμετοχή στις συνελεύσεις και πλησιάζει κι η σχολική χρονιά στο τέλος της, αλλά κι οι ευρωεκλογές, είπαν να το αφήσουν προς το παρόν2ο σενάριο: Αντιφρονούντας προς την αξιολόγηση αιρετός εκτίμησε ότι το υπουργείο, αν κάνει προσφυγή, είναι σα να αναγνωρίζει την ύπαρξη των απεργιών, που σύμφωνα με την τελευταία δικαστική απόφαση, απαγορεύεται να επαναπροκηρυχθούν. Οπότε σύμφωνα με το υπουργείο, οι τωρινές (θεωρητικά εν ισχύ) απεργίες είναι ως μη γενόμενες. Το πρόβλημα με αυτό το σενάριο, είναι ότι αν κάποιος αρνηθεί αξιολόγηση βασιζόμενος σε μια απεργία-αποχή που σύμφωνα με το υπουργείο (κι ενδεχομένως σύμφωνα με τη δικαιοσύνη) δεν υφίσταται, υποπίπτει σε πειθαρχικό παράπτωμα που επιφέρει στέρηση τουλάχιστον ενός μισθού και πιθανώς/ενδεχομένως/σίγουρα παραπομπή σε πειθαρχική επιτροπή.Το θέμα λοιπόν είναι ότι το υπουργείο προφανώς και ποτέ δε θα ξεκαθαρίσει ποιο από τα 2 σενάρια ισχύει κι ο μόνος τρόπος να το μάθουμε είναι να "την πατήσουν" κάποιοι και να δούμε αν θα έχουν κυρώσεις ή όχι.
Αν ίσχυε το 2ο τότε δεν θα πήγαιναν δικαστικά την ΕΛΜΕ στα Χανιά. Σε κάθε περιπτωση το θέμα (όπως παντα άλλωστε) δεν είναι νομικό αλλά πολιτικο. Και ναι το μεγάλο όπλο του κλάδου σε αυτή την φάση είναι οι πρωτοφανείς σε συμμετοχή συνελεύσεις.