0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
μῶρον γὰρ τὸ κρατεῖν βουλομένους τὰ τυφλὰ τοῦ σώματος καὶ ἄοπλα καὶ ἄχειρα ταῦτα ἐναντία τάττειν τοῖς πολεμίοις φεύγοντας (Κύρου Παιδεία 3.3.44):Φαίνεται τόσο εύκολο ... κι όμως έχω τόσο πολύ μπερδευτεί... :-
Εγώ πάλι εξέλαβα "τά τυφλά" ως ουσιαστικοποιημένο επίθετο με την έννοια "τα νώτα, το πίσω μέρος του ανθρώπου", γι'αυτό δεν το συνέδεσα με τα επίθετα που ακολουθούν θεωρώντας ότι του αποδίδουν ιδιότητες μάλλον παρά ότι συμπλέκονται παρατακτικά. Ως επίθετο με την έννοια του "μη βλέποντα, του τυφλού" μου φαίνεται πολύ καλή η εκδοχή της apri!
συμφωνώ με apri,επισης να προσθεσω και το ραντεβού στα "τυφλά".... (και εδω εχουμε προσωποποιηση προδιοριζομενου ουσιαστικού)
Παράθεση από: MARKOS στις Αυγούστου 18, 2012, 03:13:09 pm(μέρος) της γης αρα, γενική διαιρετική στο εννοουμενο αντικειμενο "μέρος" έτεμνον (μέρος) της γηςετσι το καταλαβαινω .....Ωραία, κατανοητό!Όμως πώς εξηγείται το "πολλήν" σε γένος θηλυκό;
(μέρος) της γης αρα, γενική διαιρετική στο εννοουμενο αντικειμενο "μέρος" έτεμνον (μέρος) της γηςετσι το καταλαβαινω .....