0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οι περισσότεροι καθηγητές δε διδάσκουν καθόλου την εισαγωγή των λατινικών. Διδάσκουν όλα τα μαθήματα. Στα 5 πρώτα συνήθως γράφουν το πρώτο διαγώνισμα και τα υπόλοιπα 15 που απομένουν αποτελούν την ύλη στην οποία θα εξεταστούν στο τέλος της σχολικής χρονιάς.
περυσι που ξεκινησα να διδασκω λατινικα παρατηρησα οτι η β λυκειου διδασκεται ολα τα μαθηματα λατινικων .δε θυμαμαιι να υπαρχει απ το υπουργειο περιορισμος στην υλη. Φετος που εχω ξανα τα διδασκω ολα
καλησπέρα! νομίζω δεν υπάρχει κανένας κανόνας απλά πρέπει οι μαθητες για όλα τα ουσιαστικά να μαθαίνουν και τη γενική.. από εκει μπορουν να τα ξεχωρίσουν..
Παράθεση από: μαρία25 στις Φεβρουάριος 17, 2010, 09:58:21 μμκαλησπέρα! νομίζω δεν υπάρχει κανένας κανόνας απλά πρέπει οι μαθητες για όλα τα ουσιαστικά να μαθαίνουν και τη γενική.. από εκει μπορουν να τα ξεχωρίσουν.. Συμφωνώ απόλυτα κι επαυξάνω : τα ουσιαστικά της δ' κλίσης είναι καμιά δεκαριά σε όλα τα κείμενα [1-50]. Ας κάνει τον κόπο ο μαθητής να τα μάθει !
Τιποτα. Υπαρχει και μια αλλη γραμματικη, ειναι παλια και δεν ξερω αν τωρα πλεον κυκλοφορει, η οποια ειναι πολυ ευχρηστη, απλη κατανοητη με πινακες κλπ κλπ (και δεν ειναι χοντρο βιβλιο, αλλα ενα λεπτο και βολικο να το παιρνεις μαζι σου στο μαθημα)δεν θυμαμαι ακριβως τιπτλο, συγγραφεα και εκδοση. ειμαι στο γραφειο τωρα, το απογευμα θα σου απαντησω ( αν σε ενδιαφερει)