*

Αποστολέας Θέμα: Με μαθητές στο θέατρο το Σαββατοκύριακο  (Αναγνώστηκε 2130 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Daidalos

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02 Επιστήμη ποιητική ευδαιμονίας
    • Προφίλ
Με μαθητές στο θέατρο το Σαββατοκύριακο
« στις: Ιανουαρίου 16, 2025, 05:40:38 pm »
Καλησπέρα. Κάποιες καθηγήτριες στο σχολείο μας πάνε θέατρο μαζί με μερικούς μαθητές εκτός σχολικού ωραρίου και χωρίς να εντάσσεται σε κάποιο πρόγραμμα, συνήθως το Σάββατο. Θα το κάνατε εσείς; Εγώ όχι.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 16, 2025, 05:44:18 pm από Daidalos »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Με μαθητές στο θέατρο το Σαββατοκύριακο
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 05:54:24 »

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 16, 2025, 06:34:55 pm »
Εγω είχα πάει ως μαθήτρια σε κινηματογραφική προβολή με τη φιλόλογο μας. Όμως τότε ήταν άλλες εποχές, οι γονείς μας αφησαν στον κινηματογράφο και ήρθαν να μας πάρουν. Εγω διανυκτέρευση πχ οργανωμένη εκδρομή δεν πηγαίνω, αλλά άτυπα τα παιδιά του ομίλου μου σε συνεννόηση με τους γονείς, θα τα πήγαινα κάπου. Όχι όμως σε πόλη και όχι βράδυ. Έχει ρίσκα αυτό φυσικά αλλά εγω μεγαλύτερο ρίσκο θεωρώ τις μαζικές εκδρομές.

Αποσυνδεδεμένος harac

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 16, 2025, 06:46:22 pm »
Αν είναι Λύκειο, το βλέπω οκ, αλλά πάντα με γνώση των γονέων.
Μαθαίνουν να αγαπούν το θέατρο και να εκτιμούν παραστάσεις που ίσως δεν θα διάλεγαν να δουν από μόνοι τους.

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 16, 2025, 08:12:26 pm »
Επίσης, δεν μπορούμε να σώσουμε όλο τον κόσμο. Κάποια σχολεία έχουν μαθητες που δεν είναι να τους κυκλοφορείς έξω, σε κάνουν ρεζίλι και χαλάνε την εμπειρία των υπολοίπων αν τα πας κάπου να γνωρίσουν κάτι σχετικό με τον πολιτισμό. Και πολλά παιδιά χάνουν μορφωτικές εμπειριες επειδή στα σχολεία επικρατεί η λογική ότι η μόνη ψυχαγωγία που παρέχουμε πρέπει να είναι αρεστή στις μάζες, άρα μόνο μπάλα. Επομένως καταφεύγεις σε τέτοιες λύσεις, μόνο με τα παιδιά που αξίζουν.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 05:54:24 »

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 16, 2025, 08:15:48 pm »
Εγώ, όταν κανονίζω με τα δικά μου παιδιά να πάω σε κάποια θεατρική παράσταση (που σε μας είναι σπάνιο να έρθει κάτι εξαιρετικά καλό επειδή είμαστε επαρχία) ή σε κάποιο έργο που παρουσιάζει μια σκηνή που έχουμε εδώ και είναι κατάλληλο ή σε κινηματογραφική προβολή που κρίνω σημαντική για τα παιδιά μου, ενημερώνω τους μαθητές ώστε να βρεθούμε και αν θέλουν να μιλήσουμε πριν ή μετά (ανάλογα την ώρα) για το έργο. Εδώ τα παιδιά έχουν την ελευθερία της επαρχίας και έρχονται μόνα τους. Υπάρχει χώρος που πηγαίνουμε μετά και κερνάω καμιά πορτοκαλάδα και μιλάμε. Δεν έχει καμία ευθύνη και κανέναν κόπο, αφού όσα συζητάμε θα τα συζητούσα ούτως ή άλλως με τα παιδιά μου. Πολλές φορές εκεί συμμετέχουν και άλλες καθηγήτριες και γονείς, αν έχουν έρθει. Στις τοπικές γιορτές επίσης βλέπω τους μαθητές μου και έχω κάποια επαφή μαζί τους, ως καθηγήτρια βέβαια. Παρόλο που υπάρχει μια μεγαλύτερη οικειότητα σε όλα αυτά, ποτέ δεν ξεπερνάω τα όρια που οφείλω να ως εκπαιδευτικός και έτσι δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μαθητή μου να τα ξεπεράσει.

ΥΓ. Daidalos ούτε εγώ θα το έκανα στη θέση σου.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 16, 2025, 08:40:23 pm από ppil »
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Αποσυνδεδεμένος harac

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 16, 2025, 08:19:16 pm »
'Εσπερος, τον εαυτό τους κάνουν ρεζίλι, όχι εσένα.
Φυσικά, η θεατρική παράσταση εκτός προγράμματος προτείνεται μόνο για παιδιά που ενδιαφέρονται, όχι για χαβαλέδες.

Αποσυνδεδεμένος Daidalos

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02 Επιστήμη ποιητική ευδαιμονίας
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 17, 2025, 03:50:10 pm »
Επιπλέον, οι γονείς μπορεί να σε θεωρήσουν υπεύθυνο, αν συμβεί οτιδήποτε. Δεν σε καλύπτει το νομικό πλαίσιο. Μπορεί να πουν πως "τα άφησα να πάνε επειδή τα συνοδεύουν εκπαιδευτικοί του σχολείου". Είναι ανήλικα...

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 17, 2025, 06:05:40 pm »
Αυτό είναι το λιγότερο. Κανένας εχέφρων άντρας καθηγητής δεν θα ρίσκαρε έτσι τη σημερινή εποχή.
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 17, 2025, 06:42:28 pm »
Αυτά όλα είναι λογικοί προβληματισμοί. Γενικα δεν ζούμε σε αθώες εποχές, από πολλές απόψεις και η συνοδεία ανηλίκων είναι κάτι γενικα επικίνδυνο, κι αυτό το λέω και ως γονέας μικρου παιδιού που ακόμα δεν έχει μπει στη διαδικασια να ανταλλάσσει play dates ή βόλτες με άλλα ανήλικα χωρίς τους γονείς τους. Αν και για να είμαι ειλικρινής, πιο εύκολα θα πήγαινα στο θέατρο τα παιδιά του ομίλου μου ακόμα και σε άτυπο πλαίσιο, παρα θα αναλαμβανα συμμαθητή του (αρκετά μικρότερου) παιδιού μου για να παίξουν ένα απόγευμα.

Για να κάνω όμως τον δικηγόρο του διαβολου, γιατί μας προξενεί έκπληξη
και μας φαίνεται επικίνδυνο το να πάει εκπαοδευτικος με επίλεκτους μετρημένους μαθητες σε συγκεκριμένη δραστηριότητα που δεν περιλαμβάνει διανυκτέρευση ή ελεύθερο χρόνο, ενώ δεν απορούμε όλοι γιατί οι εκπαιδευτικοί δέχονται να συνοδεύουν πολυήμερες εκδρομές ολόκληρων τάξεων, χωρίς επιλογή μαθητών και χωρίς σαφή εκπαιδευτικό σκοπό, και μάλιστα γιατί δεχτήκαμε, σαν επαγγελματική ομάδα, το αίσχος της πενθήμερης αντί να καταργηθεί, να διευρυνθεί και πλέον να θεωρείται must και η τριήμερη στα Γυμνάσια;

Αποσυνδεδεμένος Serraios

• Ιστορικό μέλος
  • Όνειρα κόντρα στην φθορά..
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 18, 2025, 07:27:07 am »
Καλησπέρα. Κάποιες καθηγήτριες στο σχολείο μας πάνε θέατρο μαζί με μερικούς μαθητές εκτός σχολικού ωραρίου και χωρίς να εντάσσεται σε κάποιο πρόγραμμα, συνήθως το Σάββατο. Θα το κάνατε εσείς; Εγώ όχι.

Όταν δεν έχεις ζωή ή η ζωή σου είναι τόσο μίζερη γεμίζεις τα ΣΚ σου με τέτοιες παλαβομαρες.
Χαμογέλα ρε.. τι σου ζητάνε;

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 18, 2025, 07:51:52 am »
Όταν δεν έχεις ζωή ή η ζωή σου είναι τόσο μίζερη γεμίζεις τα ΣΚ σου με τέτοιες παλαβομαρες.

Δηλαδή στο θέατρο πηγαίνει όποιος δεν έχει ζωή. Ωραία λόγια εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος Serraios

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 18, 2025, 09:09:23 am »
  Δηλαδή στο θέατρο πηγαίνει όποιος δεν έχει ζωή. Ωραία λόγια εκπαιδευτικού.

Στο θέατρο μπορείς να πας μονός, με την παρέα με την/τον σύντροφο σου.
Το να πας με ανήλικα, που τυχαίνει να είναι και μαθητές σου και μάλιστα συχνά είναι προβληματικό.
Είναι προβληματικό γιατί λογικά δεν μπορείς να συναναστραφείς με ενήλικες είτε δεν μπορείς να ξεκόψεις από την εργασία σου.
Ένας γυναικολόγος πάει με τις ασθενείς του θέατρο; Ένας οδοντίατρος; Ένας δικηγόρος πάει θέατρο με τους ποινικούς του πελάτες για να τους δείξει τον σωστό τον δρόμο;
Όχι φυσικά! Γιατί το κάνει ο εκπαιδευτικός;

Αποσυνδεδεμένος Serraios

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 18, 2025, 09:16:29 am »
Για να κάνω όμως τον δικηγόρο του διαβολου, γιατί μας προξενεί έκπληξη
και μας φαίνεται επικίνδυνο το να πάει εκπαοδευτικος με επίλεκτους μετρημένους μαθητες σε συγκεκριμένη δραστηριότητα που δεν περιλαμβάνει διανυκτέρευση ή ελεύθερο χρόνο, ενώ δεν απορούμε όλοι γιατί οι εκπαιδευτικοί δέχονται να συνοδεύουν πολυήμερες εκδρομές ολόκληρων τάξεων, χωρίς επιλογή μαθητών και χωρίς σαφή εκπαιδευτικό σκοπό, και μάλιστα γιατί δεχτήκαμε, σαν επαγγελματική ομάδα, το αίσχος της πενθήμερης αντί να καταργηθεί, να διευρυνθεί και πλέον να θεωρείται must και η τριήμερη στα Γυμνάσια;

Γιατί πολύ απλά η εκδρομή που λες είναι εκπαιδευτική ή πρέπει να έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και λειτουργεί στα πλαίσια της σχολικής μονάδας και είναι νομοθετημένη.
Οπότε είναι μέρος της δουλειάς σου και επειδή δεν πληρώνεται και έχει έξτρα ευθύνη δεν είναι υποχρεωτική.
Μπορείς να πας θέατρο με όλη την τάξη ή μπορείς να πας θέατρο με όλο το τμήμα και υπάρχουν και πρωινές παραστάσεις.
Το να πας θέατρο μόνο με τον Γιαννάκη ή την Αννούλα είναι προβληματικό.
Δεν είναι ενταγμένο σε κανένα πλαίσιο σχολικής δραστηριότητας ούτε εκπαιδευτικής.

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 18, 2025, 09:28:52 am »
Προβληματικό και επίφοβο μπορεί να είναι. Όσο προβληματικές και επίφοβες είναι και οι υποτιθέμενες εκπαιδευτικές εκδρομές με διανυκτέρευση. Εγω θα έλεγα λιγότερο διότι επιλέγεις τους μαθητες, δεν εχεις ελεύθερο χρόνο, δεν εχεις διανυκτέρευση κσι δεν κοροϊδεύεις τον εαυτό σου και τους άλλους σχετικά με τα δήθεν εκπαιδευτικα οφέλη μιας πολυήμερης. Δεν είναι πάντως χωρίς ρίσκο. Αλλά δεν μπορούμε να λέμε ότι όποιος θέλει να προσφέρει κάτι έξτρα στους μαθητες του δεν έχει ζωή και δεν έχει φίλους. Μπορεί να εχεις 10 εξαίρετα παιδιά που θέλουν πνευματική τροφή και δεν τους καλύπτει το τι μπορεί να προσφέρει το σχολείο που απευθύνεται στη μάζα. Μπορεί τα υπόλοιπα παιδιά να είναι σαβούρα και να είναι αδύνατο να τα πας ακόμα και σε παραστάσεις που απευθύνονται σε σχολεία. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32810
  • Τελευταία: karabelia
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1179657
  • Σύνολο θεμάτων: 19437
  • Σε σύνδεση σήμερα: 461
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)