0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όταν δεν έχεις ζωή ή η ζωή σου είναι τόσο μίζερη γεμίζεις τα ΣΚ σου με τέτοιες παλαβομαρες.[/quoteΣυμφωνώ 1000%! Ποτέ έξω με τους μαθητές ποτέ μονοήμερη και ποτέ των ποτών πολυήμερη.Εχω πολύ καλύτερα πράγματα να κάνω και θέλω το κεφάλι μου ήσυχο .Σιγά μη μπλέξω.Αναγκαστικα στους περιπάτους μόνο, μέχρι εκεί.
Παράθεση από: Serraios στις Ιανουαρίου 18, 2025, 07:27:07 amΌταν δεν έχεις ζωή ή η ζωή σου είναι τόσο μίζερη γεμίζεις τα ΣΚ σου με τέτοιες παλαβομαρες.[/quoteΣυμφωνώ 1000%! Ποτέ έξω με τους μαθητές ποτέ μονοήμερη και ποτέ των ποτών πολυήμερη.Εχω πολύ καλύτερα πράγματα να κάνω και θέλω το κεφάλι μου ήσυχο .Σιγά μη μπλέξω.Αναγκαστικα στους περιπάτους μόνο, μέχρι εκεί.
Όταν δεν έχεις ζωή ή η ζωή σου είναι τόσο μίζερη γεμίζεις τα ΣΚ σου με τέτοιες παλαβομαρες.[/quote
Με λιγα λογια και οσοι ασχολουνται με τα εξωδιδακτικα προγράμματα. που είναι μερος του σχολειου και εκτος σχολικου ωραριου είναι γιατι δεν εχουν με τι να ασχοληθουν στη ζωη τους. Οχι ας πουμε γιατι καποιοι ενδιαφερονται να ανοιξουν τους οριζοντες των μαθητων τους σαν παιδαγωγοί. Που απο προσωπική εμπειρια ειναι απο τους πιο αξιολογους εκπαιδευτικους αλλα και ανθρωπους.Συμφωνω οτι οι κινδυνοι και οι παρεξηγήσεις που μπορει να υπαρξουν ειναι πολλοι και πολλες φορες αποτρεπτικος παράγοντας για προσφερεις το κατι παραπάνω. Αλλωστε και πολλα πραγματα είναι υποκειμενικα. Ας μη τα ισοπεδωνουμε ολα.
@leon. Η θέση σου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη, είτε σε Λύκειο, είτε σε Γυμνάσιο για την ειδικότητά σου. Υπάρχει ασφαλώς μεγάλη διαφοροποίηση σε Γυμνάσιο και Λύκειο και την έχω επισημάνει πολλές φορές. Η πιο σημαντική διαφορά είναι πως στο Λύκειο δεν προσπαθούμε πλέον να διαμορφώσουμε χαρακτήρες με τον ίδιο τρόπο του Γυμνασίου και ούτε να αναδείξουμε δεξιότητες και ενδιαφέροντα. Η ειδικότητά σου όμως έχει σκοπό την γνώση πρωτίστως και αυτό περιμένουν οι γονείς και οι μαθητές από εσένα. Προσωπικά, θα μου ήσουν πολύτιμος ως καθηγητής του παιδιού μου και εννοείται πως δεν θέλαμε από εσένα τίποτα άλλο. Σε τέτοιες ειδικότητες και με τέτοια απόδοση, η ίδια κάνω στο γραφείο όλη τη δουλειά που μπορώ και τους έχει ανατεθεί. Από σεβασμό.Οι φιλόλογοι όμως δεν έχουν ένα μόνο αντικείμενο. Ο λόγος και οι ιδέες που τον διαμορφώνουν είναι συνάρτηση πολλών, μιας γενικότερης παιδείας και όχι νόμων και κανόνων. Τα σχολικά εγχειρίδια δεν επαρκούν ή είναι τελείως ανώφελα για κάτι τέτοιο. Ο καθένας υπερβαίνει τον εαυτό του ή παραμένει στα στοιχειώδη του σχολείου, ανάλογα με την προσωπικότητα, το ήθος του και το πάθος του. Προφανώς, το να είσαι άντρας φιλόλογος και να βγαίνεις Σάββατο με μαθήτριες, ακόμη και για θέατρο, είναι επικίνδυνο και το πρώτο που ζητούμε από έναν καθηγητή είναι να είναι λογικός. Αλλά από εκεί μέχρι να λέει ο άλλος πως δεν έχει ζωή μια καθηγήτρια που κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να εμπνεύσει είναι μακρύς ο δρόμος. Όταν ο ίδιος ανόητος συνοδεύει σε εκδρομή με διανυκτέρευση δήθεν για να μορφώσει πολιτιστικά, ενώ το κάνει για τζάμπα εισιτήρια. Έχουν ζωή κατά τα άλλα. Με την Έσπερο και Antoniozz δεν διαφωνώ σε τίποτα φυσικά.Με τους άλλους, που είναι ολοφάνερα ο ορισμός του δημοσίου υπαλλήλου στην νοοτροπία δεν έχω τίποτα και ας είναι προσβλητικοί σε κάτι που δεν τους αφορά (αποκλείεται να είναι φιλόλογοι και να τους ζητήσει κανείς να πάνε θέατρο). Απλά να τους ενημερώσω πως με την λογική τους πρέπει να πηγαίνουν 8 με 4 σχολείο και ας ξύνονται και να έχουν άδεια 30 μέρες το χρόνο. Τότε έρχονται όλα στα ίσα τους και είναι και στην νοοτροπία και στην πράξη δ.υ. και με γειά τους και χαρά τους.
Εξαρχής το εστίασα στη νομική παράμετρο. Είμαστε ακάλυπτοι όταν συνοδεύουμε μαθητές μας εκτός σχολικών εκδηλώσεων, αν τυχόν συμβεί κάποιο ατύχημα. Από τα υπόλοιπα, με μερικά συμφωνώ με κάποια όχι. Αλλά να θυμόμαστε πως "ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις".