*

Αποστολέας Θέμα: Με μαθητές στο θέατρο το Σαββατοκύριακο  (Αναγνώστηκε 2132 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mariliak

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Με μαθητές στο θέατρο το Σαββατοκύριακο
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 18, 2025, 10:03:01 am »
Ως μαθήτρια στο γυμνάσιο θυμάμαι ότι Σάββατο βράδυ νοικιάζαμε λεωφορείο και μια ομάδα παιδιών πηγαίναμε στο θέατρο με πρωτοβουλία και συνοδεία καθηγητριών μας. Όσοι συμμετείχαμε, το περιμέναμε με πολλή χαρά και ανυπομονησία και ήμασταν και απόλυτα συνεργάσιμοι.
Εγώ σήμερα δεν ξέρω αν θα το έκανα δυστυχώς...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:58:55 »

Αποσυνδεδεμένος thepresident

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 18, 2025, 02:46:08 pm »
Όταν δεν έχεις ζωή ή η ζωή σου είναι τόσο μίζερη γεμίζεις τα ΣΚ σου με τέτοιες παλαβομαρες.
[/quote

Συμφωνώ 1000%! Ποτέ έξω με τους μαθητές ποτέ μονοήμερη και ποτέ των ποτών πολυήμερη.Εχω πολύ καλύτερα πράγματα να κάνω και θέλω το κεφάλι μου ήσυχο .Σιγά μη μπλέξω.Αναγκαστικα στους περιπάτους μόνο, μέχρι εκεί.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 18, 2025, 03:44:59 pm από thepresident »

Αποσυνδεδεμένος thepresident

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 18, 2025, 03:43:34 pm »
Όταν δεν έχεις ζωή ή η ζωή σου είναι τόσο μίζερη γεμίζεις τα ΣΚ σου με τέτοιες παλαβομαρες.
[/quote

Συμφωνώ 1000%! Ποτέ έξω με τους μαθητές ποτέ μονοήμερη και ποτέ των ποτών πολυήμερη.Εχω πολύ καλύτερα πράγματα να κάνω και θέλω το κεφάλι μου ήσυχο .Σιγά μη μπλέξω.Αναγκαστικα στους περιπάτους μόνο, μέχρι εκεί.

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 18, 2025, 07:59:57 pm »
Ας το συνδέσουμε με προηγούμενες συζητήσεις. Πώς με όλα αυτά να σεβαστείς όλους τους συναδέλφους; Ο σεβασμός κερδίζεται. Αν δεν σε σέβονται οι ίδιοι (τον ενθουσιασμό που δεν έχουν έστω), αν αδυνατείς να καταλάβεις γιατί δεινοπάθησαν να είναι καθηγητές σε έναν χώρο που όλοι πεινάμε, για ποιο σεβασμό μιλάμε; Σέβομαι τους πάντες αρχικά και μετά μαζεύω τον σεβασμό μου κατά τα έργα τους.
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:58:55 »

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 18, 2025, 09:17:55 pm »
Το έργο του εκπαιδευτικού, αν δεν είναι σε σχολείο με φιλτραρισμένους μαθητες, αντί για μεταδότη γνώσης έχει γίνει κατά βάση έργο ψυχολόγου-ανιματέρ-θηριοδαμαστή-κοινωνικού λειτουργού. Αυτά θα έπρεπε να είναι συμπληρωματικά προς τη μετάδοση γνώσεων, όχι να την αντικαθιστούν. Κάποιους αυτό το πράγμα τους καλύπτει, κάποιους όχι. Η μετάδοση γνώσεων όμως έχει υποτιμηθεί συνολικά. Δεν εννοώ τη μετάδοση στείρας σχολικής γνώσης, εννοώ γενικα τη μετάδοση γνώσεων. Τα αγαπάμε τα παιδιά όλα, απολαμβάνουμε τη συναναστροφή μαζί τους, όσο κι αν μας ταλαιπωρούν συχνα, ενδιαφερόμαστε για την ψυχική τους υγεια και την κοινωνικοποιηση τους, αλλά δυστυχως στα περισσότερα δεν μπορούμε να προσφέρουμε κάτι άλλο. Έχουμε όμως μαθητες που θέλουν το κάτι παραπάνω, που δεν είναι το ένα παραπάνω ανώμαλο ρήμα. Μπορεί να είναι μετρημένοι στα δαχτυλα αυτοί οι μαθητες, όμως τους έχουμε, και η χαρά του να τους προσφέρεις κάτι παραπάνω, και να βλέπεις την ευγνωμοσύνη τους, είναι κάτι που δεν μετριέται και γι αυτήν την χαρά πολλοί από εμάς κάνουν πράγματα πέρα από τα τυπικα καθηκοντα τους. Θα ήταν σίγουρα πιο ασφαλές να τα κάνουν μέσω οργανωμένων δραστηριοτήτων, και αυτό θα έπρεπε να είναι το θέμα της συζήτησης, όχι το αν έχουν ζωή.

Αποσυνδεδεμένος Antoniozz

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 18, 2025, 09:18:44 pm »
Με λιγα λογια και οσοι ασχολουνται με τα εξωδιδακτικα προγράμματα. που είναι μερος του σχολειου και εκτος σχολικου ωραριου είναι γιατι δεν εχουν με τι να ασχοληθουν στη ζωη τους. Οχι ας πουμε γιατι καποιοι ενδιαφερονται να ανοιξουν τους οριζοντες των μαθητων τους σαν παιδαγωγοί. Που απο προσωπική εμπειρια ειναι απο τους πιο αξιολογους εκπαιδευτικους αλλα και ανθρωπους.Συμφωνω οτι οι κινδυνοι και οι παρεξηγήσεις που μπορει να υπαρξουν ειναι πολλοι και πολλες φορες αποτρεπτικος παράγοντας για προσφερεις το κατι παραπάνω. Αλλωστε και πολλα πραγματα είναι υποκειμενικα. Ας μη τα ισοπεδωνουμε ολα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 18, 2025, 09:31:40 pm από Antoniozz »

Αποσυνδεδεμένος Serraios

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Όνειρα κόντρα στην φθορά..
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 19, 2025, 10:47:12 am »
Με λιγα λογια και οσοι ασχολουνται με τα εξωδιδακτικα προγράμματα. που είναι μερος του σχολειου και εκτος σχολικου ωραριου είναι γιατι δεν εχουν με τι να ασχοληθουν στη ζωη τους. Οχι ας πουμε γιατι καποιοι ενδιαφερονται να ανοιξουν τους οριζοντες των μαθητων τους σαν παιδαγωγοί. Που απο προσωπική εμπειρια ειναι απο τους πιο αξιολογους εκπαιδευτικους αλλα και ανθρωπους.Συμφωνω οτι οι κινδυνοι και οι παρεξηγήσεις που μπορει να υπαρξουν ειναι πολλοι και πολλες φορες αποτρεπτικος παράγοντας για προσφερεις το κατι παραπάνω. Αλλωστε και πολλα πραγματα είναι υποκειμενικα. Ας μη τα ισοπεδωνουμε ολα.

Άλλη μάστιγα και αυτο! Εξωδιδακτικά προγράμματα έκτος ωραρίου που δεν πληρώνονται σαν υπερωρία!
Εχουμε δει κανεναν στην εφορία να κάθετε δυο ώρες παραπάνω απο το ωράριο του; Έχουμε δει κανένα στον ΕΦΚΑ; Στην τράπεζα;
Αν κάποιος κάνει κανένα όμιλο για να παρει μορια για να γινει στελεχος εκπαίδευσης π.χ. Συμβουλος, Διευθυντής κλπ το καταλαβαίνω,
αν δεν το κάνει για αυτό τότε υπάρχει σοβαρό θέμα
Στην τελική όταν δίνουμε μια δυο ωρες παραπάνω στην δουλεία μας χωρίς να την πληρωθούμε,
ουσιαστικά την στερούμε απο τα παιδιά μας, την γυναίκα μας, την οικογένεια μας, τους φιλους μας και απο τον ίδιο μας τον εαυτο!
Εκτός και αν δεν έχουμε τίποτα απο ολα αυτά και το κάνουμε για να νιώσουμε σημαντικοί ότι ντεμέκ προσφέρουμε κάτι στους διψασμένους μαθητές μας!
Ενώ η αλήθεια είναι ότι πρέπει να πάμε σε ένα ψυχολόγο για μια ομαδική συνεδρία
Χαμογέλα ρε.. τι σου ζητάνε;

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 19, 2025, 12:25:51 pm »
Εμένα η θέση μου είναι πάγια. Στο σχολειό κάνουμε μάθημα. Τίποτις άλλο. Διαφωνώ με την ύπαρξη εκδρομών με διανυκτέρευση. Όπως και με ο,τιδήποτε άλλο δε σχετίζεται με το μάθημα. Υπάρχουν θεατρικές ομάδες και δρώμενα πολιτιστικά εκτός σχολείου, στα πλαίσια της κοινότητας της γειτονιάς, όπου οι μαθητές μπορούν να παν με τους γονείς τους. Ακόμη κι η πιο απομακρυσμένη περιοχή, πέραν των πόλεων που 'ναι δεδομένο, έχει πολιτιστικούς φορείς. Το σχολειό πάσχει στο μάθημα. Την κύρια (κατ' εμέ μοναδική) αποστολή του. Διότι το 'χουν αναλάβει τα φροντιστήρια. Ας κοπιάσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση (π.χ. να μη δεχόμαστε εκπτώσεις στην ποιότητά του και στο βάθος της ύλης που χρειάζεται να διδάξομε) και να 'στε σίγουροι πως και οι μαθητές μας και οι γονείς τους θα το εχτιμήσουν.

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 19, 2025, 12:35:44 pm »
Τα εξωδιδακτικά προγράμματα είναι προαιρετικά. Καλό θα ήταν να υπήρχε κάποια αποζημίωση ή να θεωρούνται διδακτικό ωράριο. Όμως πολλούς από εμάς, τα εξωδιδακτικα αυτά μας κρατάνε ζωντανούς σ αυτή τι δουλειά. Σε αρέσει σε όλους να πηγαίνουν σε γυμναστηρια ή σε νυχαδικα, τα παιδιά κάποιων έχουν μεγαλώσει, ή έχουν δικές τους δραστηριότητες (εγω πχ τον όμιλο τον βάζω σε ώρα που το παιδί μου είναι σε μάθημα, αλλά αν δεν βολεύει, έρχεται μαζί μου και του καλλιεργείται ένα θετικό
πρότυπο απέναντι στη γνώση), κάποιοι θέλουν να εξεκιχθουν( όχι απαραίτητα στελέχη, αλλά κάποιοι μπορεί να θέλουν να κάνουν δημοσιεύσεις, να ασχοληθούν με την έρευνα, οτιδήποτε), μην γενικεύουμε.

Leon αυτό που περιγράφεις δεν είναι σχολείο, είναι φροντιστήριο. Είναι ένα αδιάφορο, βαρετό και στεγνό σχολείο που απλα προγυμνάζει μαθητες. Σίγουρα δεν ταιριάζει στην
πρωτοβάθμια και στο Γυμνάσιο. Δεν καλύπτει καμία ανάγκη και κάνει τα παιδιά να σιχαίνονται το σχολείο. Συμφωνώ για τις εκδρομές ωστόσο, αν δεν είναι αυστηρά εκπΑιδευτικες για συγκεκριμένη ομάδα μαθητών.

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 19, 2025, 02:27:30 pm »
@leon. Η θέση σου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη, είτε σε Λύκειο, είτε σε Γυμνάσιο για την ειδικότητά σου. Υπάρχει ασφαλώς μεγάλη διαφοροποίηση σε Γυμνάσιο και Λύκειο και την έχω επισημάνει πολλές φορές. Η πιο σημαντική διαφορά είναι πως στο Λύκειο δεν προσπαθούμε πλέον να διαμορφώσουμε χαρακτήρες με τον ίδιο τρόπο του Γυμνασίου και ούτε να αναδείξουμε δεξιότητες και ενδιαφέροντα. Η ειδικότητά σου όμως έχει σκοπό την γνώση πρωτίστως και αυτό περιμένουν οι γονείς και οι μαθητές από εσένα. Προσωπικά, θα μου ήσουν πολύτιμος ως καθηγητής του παιδιού μου και εννοείται πως δεν θέλαμε από εσένα τίποτα άλλο. Σε τέτοιες ειδικότητες και με τέτοια απόδοση, η ίδια κάνω στο γραφείο όλη τη δουλειά που μπορώ και τους έχει ανατεθεί. Από σεβασμό.
Οι φιλόλογοι όμως δεν έχουν ένα μόνο αντικείμενο. Ο λόγος και οι ιδέες που τον διαμορφώνουν είναι συνάρτηση πολλών, μιας γενικότερης παιδείας και όχι νόμων και κανόνων. Τα σχολικά εγχειρίδια δεν επαρκούν ή είναι τελείως ανώφελα για κάτι τέτοιο. Ο καθένας υπερβαίνει τον εαυτό του ή παραμένει στα στοιχειώδη του σχολείου, ανάλογα με την προσωπικότητα, το ήθος του και το πάθος του. Προφανώς, το να είσαι άντρας φιλόλογος και να βγαίνεις Σάββατο με μαθήτριες, ακόμη και για θέατρο, είναι επικίνδυνο  και το πρώτο που ζητούμε από έναν καθηγητή είναι να είναι λογικός. Αλλά από εκεί μέχρι να λέει ο άλλος πως δεν έχει ζωή μια καθηγήτρια που κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να εμπνεύσει είναι μακρύς ο δρόμος. Όταν ο ίδιος ανόητος συνοδεύει σε εκδρομή με διανυκτέρευση δήθεν για να μορφώσει πολιτιστικά, ενώ το κάνει για τζάμπα εισιτήρια. Έχουν ζωή κατά τα άλλα.

Με την Έσπερο και Antoniozz δεν διαφωνώ σε τίποτα φυσικά.

Με τους άλλους, που είναι ολοφάνερα ο ορισμός του δημοσίου υπαλλήλου στην νοοτροπία δεν έχω τίποτα και ας είναι προσβλητικοί σε κάτι που δεν τους αφορά (αποκλείεται να είναι φιλόλογοι και να τους ζητήσει κανείς να πάνε θέατρο). Απλά να τους ενημερώσω πως με την λογική τους πρέπει να πηγαίνουν 8 με 4 σχολείο και ας ξύνονται και να έχουν άδεια 30 μέρες το χρόνο. Τότε έρχονται όλα στα ίσα τους και είναι και στην νοοτροπία και στην πράξη δ.υ. και με γειά τους και χαρά τους.

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 19, 2025, 02:41:00 pm από ppil »
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 19, 2025, 05:05:09 pm »
@leon. Η θέση σου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη, είτε σε Λύκειο, είτε σε Γυμνάσιο για την ειδικότητά σου. Υπάρχει ασφαλώς μεγάλη διαφοροποίηση σε Γυμνάσιο και Λύκειο και την έχω επισημάνει πολλές φορές. Η πιο σημαντική διαφορά είναι πως στο Λύκειο δεν προσπαθούμε πλέον να διαμορφώσουμε χαρακτήρες με τον ίδιο τρόπο του Γυμνασίου και ούτε να αναδείξουμε δεξιότητες και ενδιαφέροντα. Η ειδικότητά σου όμως έχει σκοπό την γνώση πρωτίστως και αυτό περιμένουν οι γονείς και οι μαθητές από εσένα. Προσωπικά, θα μου ήσουν πολύτιμος ως καθηγητής του παιδιού μου και εννοείται πως δεν θέλαμε από εσένα τίποτα άλλο. Σε τέτοιες ειδικότητες και με τέτοια απόδοση, η ίδια κάνω στο γραφείο όλη τη δουλειά που μπορώ και τους έχει ανατεθεί. Από σεβασμό.
Οι φιλόλογοι όμως δεν έχουν ένα μόνο αντικείμενο. Ο λόγος και οι ιδέες που τον διαμορφώνουν είναι συνάρτηση πολλών, μιας γενικότερης παιδείας και όχι νόμων και κανόνων. Τα σχολικά εγχειρίδια δεν επαρκούν ή είναι τελείως ανώφελα για κάτι τέτοιο. Ο καθένας υπερβαίνει τον εαυτό του ή παραμένει στα στοιχειώδη του σχολείου, ανάλογα με την προσωπικότητα, το ήθος του και το πάθος του. Προφανώς, το να είσαι άντρας φιλόλογος και να βγαίνεις Σάββατο με μαθήτριες, ακόμη και για θέατρο, είναι επικίνδυνο  και το πρώτο που ζητούμε από έναν καθηγητή είναι να είναι λογικός. Αλλά από εκεί μέχρι να λέει ο άλλος πως δεν έχει ζωή μια καθηγήτρια που κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να εμπνεύσει είναι μακρύς ο δρόμος. Όταν ο ίδιος ανόητος συνοδεύει σε εκδρομή με διανυκτέρευση δήθεν για να μορφώσει πολιτιστικά, ενώ το κάνει για τζάμπα εισιτήρια. Έχουν ζωή κατά τα άλλα.

Με την Έσπερο και Antoniozz δεν διαφωνώ σε τίποτα φυσικά.

Με τους άλλους, που είναι ολοφάνερα ο ορισμός του δημοσίου υπαλλήλου στην νοοτροπία δεν έχω τίποτα και ας είναι προσβλητικοί σε κάτι που δεν τους αφορά (αποκλείεται να είναι φιλόλογοι και να τους ζητήσει κανείς να πάνε θέατρο). Απλά να τους ενημερώσω πως με την λογική τους πρέπει να πηγαίνουν 8 με 4 σχολείο και ας ξύνονται και να έχουν άδεια 30 μέρες το χρόνο. Τότε έρχονται όλα στα ίσα τους και είναι και στην νοοτροπία και στην πράξη δ.υ. και με γειά τους και χαρά τους.
Πολυ καλα τα λες. Εξάλλου οι περισσοτεροι γινονται πλεον εκπαιδευτικοι για το ωραριο και μονο. Ειναι και Κυριακη απογευμα μη σχολιαζουμε και θεωρηθεί οτι δεν εχουμε και κατι αλλο να κανουμε.

Αποσυνδεδεμένος Daidalos

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02 Επιστήμη ποιητική ευδαιμονίας
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 19, 2025, 05:19:20 pm »
Εξαρχής το εστίασα στη νομική παράμετρο. Είμαστε ακάλυπτοι όταν συνοδεύουμε μαθητές μας εκτός σχολικών εκδηλώσεων, αν τυχόν συμβεί κάποιο ατύχημα. Από τα υπόλοιπα, με μερικά συμφωνώ με κάποια όχι. Αλλά να θυμόμαστε πως "ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις".
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 19, 2025, 05:28:24 pm από Daidalos »

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 19, 2025, 05:42:24 pm »
@ppil δεν θεωρώ ότι είναι μόνο θέμα κλάδου, δηλαδή ανθρωπιστικών σπουδών κυρίως. Και στις θετικές επιστήμες υπάρχουν τομείς πολύ ενδιαφέροντες  που δεν καλύπτονται από το σχολικό πρόγραμμα. Πχ αστρονομία, ρομποτική, βιωματικά πειράματα, καλλιέργειες… Σε καμία περίπτωση δεν είναι άχρηστες δραστηριότητες ή άσχετες με τον μορφωτικό σκοπό του σχολείου και σίγουρα πολλοί συνάδελφοι θα ήθελαν να μοιραστούν με τα παιδιά τις γνώσεις τους και σε αυτά, και πολλοί το κάνουν μέσα από προγράμματα ή ομίλους. Μακάρι όλα αυτά να ήταν μέσα στο πρόγραμμα σαν μια ελεύθερη ζώνη όπου θα προσφέρονταν πολλά, και οι μαθητες θα παρακολουθούσαν ένα από αυτά υποχρεωτικά. Ακόμα όμως και τα προγράμματα που γίνονται μέσα στα σχολεία, με επισκέψεις φορέων, συνεργασίες κλπ, ακόμα κι αν συνιστούν απώλεια διδακτικού χρόνου, που για το Λύκειο είναι προβληματική, δεν είναι δυνατόν να λέει κανεις ότι υποβαθμίζουν τη μαθηση. Δεν πάνε γι αυτό φροντιστήριο τα παιδιά, και στο φροντιστήριο πήγαιναν πολύ πριν μπουν τέτοιες δραστηριότητες στα σχολεία. Φυσικά χρειάζεται σχεδιασμός για όλα αυτά ώστε να έχει μια λογική το του είδους δράση γίνεται για ποια τάξη και για ποιον σκοπό, να υπάρχει άμεσο μαθησιακό όφελος, ιδανικά συνδυασμένο με κάποιο αντικείμενο και εφαρμοσμένο από τον εκπαιδευτικό που το διδάσκει, να μην είναι απλα μια προβολή ταινίας, και να μην είναι άσκοπες αθλοπαιδιές 100 φορές το χρόνο επειδή το πόπολο θέλει άρτο και θεάματα.

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 19, 2025, 05:43:16 pm »
Εξαρχής το εστίασα στη νομική παράμετρο. Είμαστε ακάλυπτοι όταν συνοδεύουμε μαθητές μας εκτός σχολικών εκδηλώσεων, αν τυχόν συμβεί κάποιο ατύχημα. Από τα υπόλοιπα, με μερικά συμφωνώ με κάποια όχι. Αλλά να θυμόμαστε πως "ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις".
Στα νομικα δε νομιζω οτι υπαρχει και τοσο μεγαλη διαφωνια. Στα επιπλεον που αναφερονται μαλλον υπάρχει.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32810
  • Τελευταία: karabelia
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1179658
  • Σύνολο θεμάτων: 19437
  • Σε σύνδεση σήμερα: 520
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)