*

Αποστολέας Θέμα: Εκδικητική συμπεριφορά μαθητών με σοβαρές συνέπειες  (Αναγνώστηκε 765 φορές)

andreaspt15, daffodils, tinyeye, loulou και 12 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Εκδικητική συμπεριφορά μαθητών με σοβαρές συνέπειες
« Απάντηση #14 στις: Σήμερα στις 08:06:39 am »
Το θέμα είναι ότι μέχρι προσφατα αυτά περιμέναμε ότι θα γίνονταν σε ΕΠΑΛ ή σε περιοχές όπου ξεχειλίζει η μάτσο αντριλα. Τώρα αυτό που περιγράφει ο συνάδελφος χαλαρά συμβαίνει σε Γυμνάσια.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Dadi

• Πλήρες μέλος
  • Ήταν ένας και δεν έμεινε κανένας.
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Σήμερα στις 08:44:38 am »
Μήπως θα ήταν καλύτερα να βγείς εσύ ένα βήμα μπροστά ;

Να συντάξεις μια καταγγελία ( η βοήθεια δικηγόρου θα αύξανε το κύρος και την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεις το θέμα ) για το περιστατικό και να τη προωθήσεις στην ΔΔΕ.

Αυτό ( σίγουρα ) θα αναγκάσει την διεύθυνση του σχολείου σου να εμπλακεί περισσότερο.

Όλοι αυτοί ( μαθητές - νέοι δ/ντες ) είναι συνήθως θρασύδειλοι.

Τι λές ( λέτε ) ;

Ο κουφός και ο κλανιάρης στέκουν δίπλα στα νταούλια.
MyLastFM : https://www.last.fm/user/Devote

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Σήμερα στις 08:56:05 am »
Πώς να καταγγείλει ο εκπαιδευτικός τους μαθητες στη ΔΔΕ; Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο;

Αν ένας μαθητής έχει κάθε είδους απρεπή συμπεριφορά εντός σχολείου, τον τιμωρεί ο σύλλογος διδασκόντων ή αν είναι κάτι με άλλες διαστάσεις, ενημερώνονται άλλες υπηρεσίες. Η ΔΔΕ (μέσω του συμβούλου παιδαγωγικής ευθύνης) θα ενημερωθεί για πολύ σοβαρα ζητήματα που αντιμετωπίζει μια σχολική μονάδα ώστε να παρέχει κάποια υποστήριξη ή να είναι σε ετοιμότητα στην περίπτωση που υπάρξει και νομική εμπλοκή. Δεν μπορεί η ΔΔΕ να ασχοληθεί η ίδια για να αντιμετωπίσει παραπτώματα μαθητών ή γονείς που ξεπερνούν τα όρια. Και καταγγελία από μαθητες να γίνει, η ΔΔΕ πρώτα θα διερευνήσει το θέμα με βάση την έκθεση του διευθυντή (και το πιο πιθανό είναι να το κλείσει εκεί, παρα τα όσα φαντασιώνονται οι γονείς). Ακόμα και με τον χειρισμό του διευθυντή να ειναο δυσαρεστημένος κάποιος (που εδώ έχει λόγους να είναι), υπάρχουν κάποιες διαδικασίες, δεν στέλνουμε κατευθείαν χαρτιά επάνω.

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Σήμερα στις 08:57:50 am »
Έχω ήδη μιλήσει και δεν θα έγραφα τίποτα παραπάνω, αν δεν υπήρχε αυτό το μήνυμα:

... Στους περισσότερους εκπαιδευτικους που διδασκουν σε γυμνασια και σε δημοτικά οι απειλες ειναι στανταρ φαινομενο.
Καλά αυτά που του λετε αλλα πρακτικα μη ευκολα εφαρμόσιμα και χρονοβορα ψυχοφθόρα κτλ
Αν κάθε φορά που μας απειλούν μαθητές, γονείς, άλλοι καθηγητες του σχολείου συμβουλευόμασταν δικηγόρο τότε θα επρεπε να παιρνουμε συνεχεια δανεια για να αντεπεξελθουμε σε αυτο. Το συμβουλευομαι δικηγορο κοστιζει πολυ, και μαλιστα δυσκολα βρισκεις δικηγορο που να ειναι καλός σε θεματα εκπαιδευτικα λόγω της χαώδους καταστασης που επικρατει (ακόμη και η εκπαιδευτική νομοθεσία χαώδης ειναι).
Για καταγγελιες, ασφαλιστικα μετρα κτλ εξαρταται και παλι αν θες να το περασεις σε αλλο λεβελ και να ανοιξεις μέτωπο στο σχολείο...

Δεν έχω κανένα στοιχείο για απειλές τέτοιου είδους σε Γυμνάσια, ούτε σε Δημοτικά(!) και μάλιστα στους περισσότερους εκπαιδευτικούς. Αν υπάρχουν τέτοια στοιχεία που αγνοώ, πολύ θα ήθελα να έχω πρόσβαση.

Προσωπικά δεν θα συνιστούσα σε κάποιον που ίσως να μην έχει επικοινωνιακές δεξιότητες να μιλήσει με γονείς που έχουν δώσει τόσες ελευθερίες στα τέκνα τους ώστε να μιλούν για λογαριασμό τους, ακόμη και αν είναι μπλόφα. Τα σχετικά με  εκδικητική συμπεριφορά που ακούω, με εκπλήσσουν το λιγότερο μπορώ να πω, διότι δεν αρμόζουν σε εκπαιδευτικούς και έχω πολύ κατασταλαγμένη γνώμη για το ποιος είναι δάσκαλος και ποιος είναι μαφιόζος. Γνωρίζοντας πολύ καλά λόγω σπουδών τι ορίζει ο νόμος, μίλησα όπως θα ήθελα να μου μιλήσει κάποιος αν δεν ήξερα. Εγώ δεν θα ήθελα να έχω φάκελο με τέτοιου είδους καταγγελίες από μαθητές και θα διέθετα και το τελευταίο μου πενηντάευρο αρχές του μήνα για να καθαρίσω εγκαίρως το όνομά μου, αν έπεφτα σε τέτοια παγίδα. Που δεν νομίζω πως συμβαίνει στα καλά καθούμενα σε Γυμνάσια, μάλλον αφορά ΕΠΑΛ και γι΄αυτό και η χαλαρότητα των υπολοίπων σας.
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Scout

• Έμπειρο μέλος
  • Με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Σήμερα στις 10:52:43 am »
Προσωπικά δεν θα συνιστούσα σε κάποιον που ίσως να μην έχει επικοινωνιακές δεξιότητες να μιλήσει με γονείς που έχουν δώσει τόσες ελευθερίες στα τέκνα τους ώστε να μιλούν για λογαριασμό τους, ακόμη και αν είναι μπλόφα.

Αυτό, ωστόσο, δεν αναιρεί την ανάγκη να επιχειρηθεί πάση θυσία η εκτόνωση, και όχι φυσικά με υποχώρηση του εκπαιδευτικού σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, καθώς -το ανέφερε και ο/η anti_08- η προσφυγή στη νομική οδό (νομική συμβουλή από δικηγόρο, κατάθεσση μήνυσης κ.λπ) κοστίζει. Και κοστίζει αρκετά. Για τη μήνυση, τη σύνταξή της, και την (πρώτη) νομική συμβουλή από δικηγόρο, χρειάζονται αμέσως-αμέσως 150 ευρώ (και ίσως λέω και λίγα, αφού μόνο το παράβολο της μήνυσης κοστίζει 100 ευρώ). Για φανταστείτε, αμέσως μετά από αυτό το τμήμα, να ακολουθήσουν κι άλλα του ίδιου σχολείου σε ίδιες ανυπόστατες "καταγγελίες" και ο καταγγελόμενος εκπαιδευτικός να πρέπει να ανοίξει φάμπρικα μηνύσεων. Για τις επικοινωνιακές δεξιότητες, την πιθανή έλλειψη των οποίων επικαλείστε, εγώ με τη σειρά μου θεωρώ αδιανόητο να μην τις έχει αποκτήσει κάθε εκπαιδευτικός, ακόμα και αναπληρωτής μετά από έστω και μόνον ένα χρόνο εμπειρίας. Είναι δυνατόν να διδάσκει κάποιος και να μην έχει καλλιεργήσει επικοινωνιακές δεξιότητες;

Οπότε, υπό το παραπάνω πρίσμα, εγώ θα προσυπέγραφα αυτή την παραίνεση, και το ζητούμενο για τον εκπαιδευτικό είναι να καταστεί αποτελεσματική:

Εγώ θα επεδίωκα συζήτηση με τους γονείς των δυο μαθητών που εμπλέκονται. Υπάρχει πιθανότητα να καταλάβουν τι συμβαίνει και να σταματήσει όλος τούτος ο παραλογισμός. (...) Θεωρώ πως καλό είναι να ενημερώσεις και την ΕΛΜΕ σου.
« Τελευταία τροποποίηση: Σήμερα στις 10:58:55 am από Scout »

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Σήμερα στις 10:53:28 am »
@ppil με βάση τα όσα έχω ζήσει εγω στο Γυμνάσιο μου, πιστεύω ότι άνετα μπορεί να συμβεί, ή έστω να επιχειρηθεί να συμβεί, ανάλογα βέβαια και με το ποσο ευήκοα ώτα θα συναντήσουν στο γραφείο του διευθυντή. Τα παιδιά αυτής της γενιάς που τώρα είναι Γυμνάσιο έχω αντιληφθεί ότι είναι πολύ πολύ κακομαθημενα και δεν είναι τυχαίο και ότι τα περιστατικά παραβατικότητας που βλέπουμε στα ΜΜΕ αφορούν κυρίως ηλικίες Γυμνασίου.

Στο θέμα της επικοινωνίας με γονείς η ppil έχει δίκιο, ξανά. Θα πω όμως πάλι ότι για τετοια συμπεριφορά μαθητών σίγουρα υπάρχουν δείγματα και το σχολείο θα γνωριζει αν και σε ποιον βαθμό μπορεί κανείς να επικοινωνήσει με τπυς γονείς.

Συμφωνώ μαζί της και στα πέρι εκδικητικότητας. Πέρα από το παιδαγωγικό κομμάτι, αν οι μαθητες αντιληφθούν εκδικητική τάση ή πρόθεση, όχι απλα δεν θα μαζευτούν αλλά θα έχουν το υλικό που θέλουν για να δράσουν χειρότερα. Είναι άλλο οι συνέπειες των πράξεων και οι ποινές, αλλά η εκδίκηση.
« Τελευταία τροποποίηση: Σήμερα στις 10:56:19 am από Έσπερος »

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Σήμερα στις 12:57:53 pm »
@Scout
Η μήνυση κοστίζει παραπάνω -και ίσως πολύ παραπάνω ανάλογα με τον δικηγόρο- αλλά είναι σχεδόν αδύνατο (αν είναι ακριβώς όπως το φανταζόμαστε το περιστατικό) να προτείνει κάτι τέτοιο ένας δικηγόρος. Τα ίδια τα παιδιά δεν μίλησαν για μήνυση, είπαν πως θα απευθυνθούν στη ΔΔΕ. Αυτό σημαίνει πως δεν είναι εκτός τόπου και χρόνου νομικά. Ο σκοπός τους φαίνεται να είναι το να δημιουργήσουν πρόβλημα στον εκπαιδευτικό και ενδεχομένως να τον διώξουν από τη σχολική μονάδα, πιθανόν αν δεν συμμορφωθεί στα θέλω τους (ή και αν συμμορφωθεί, δεν το ξέρουμε). Το να κάνει μήνυση εκπαιδευτικός σε γονείς και μαθητές του, χωρίς μάλιστα να έχει δεχτεί μήνυση, δεν είναι ένα απλό πράγμα για πολλούς λόγους που δεν έχουν νόημα να τους συζητήσουμε τώρα και είναι και προφανείς δηλ. Η νομική συμβουλή μπορεί να είναι και χωρίς κόστος καν, αν ο δικηγόρος είναι άνθρωπος.
Επικοινωνιακές δεξιότητες δεν διαθέτουν όλοι, ούτε ψυχραιμία και δεν είμαι αρμόδια να απαντήσω στην ερώτηση του πώς μπορούν να διδάσκουν χωρίς αυτές. Ξέρω πως γίνεται να μην έχουν πάντως από εμπειρία (κ ας έχουν αγαθές προθέσεις)  ακόμη και εξαιρετικοί σε προσόντα που μετράει το κράτος. Ένας δικηγόρος βοηθάει στην περίπτωση αυτή με συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

@Έσπερος
Δέχομαι κάθε παρατήρησή σου και λυπάμαι πολύ για το μέλλον μας όταν αυτό μπορεί να συμβεί σε Γυμνάσιο και τα παιδιά είναι τόσο ανεξέλεγκτα.
Στην περιοχή μου πάντως, αν ακουγόταν τέτοιο περιστατικό, ο καθηγητής αυτός θα είχε μεγαλύτερο πρόβλημα από το κουτσομπολιό που θα ξεκινούσε.
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Σήμερα στις 01:59:23 pm »
Εμένα, πια, δε μ' εκπλήσσει τίποτα. Ο χρυσαυγιτισμός στα σχολειά έχει θεριέψει. Και μαζί του οι μελανοσυμμορίτικες άνανδρες πρακτικές. Αν ο συνάδελφος μπορούσε να λύσει το θέμα μιλώντας με τους γονείς θα 'ταν το καλύτερο. Γιατί η συνέχιση της υπόθεσης με μηνύσεις και ΕΔΕ είναι ψυχοφθόρα, απαιτεί χρήμα και θα πάει σε μάκρος με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΥΓ: Αυτό που λέμε "τοπική κοινωνία" είναι ένας εσμός ανθρωπαρίων της χειροτέρας στάθμης αμόρφωτων βλαμμένων και ρατσιστών. Ο ορισμός του μέσου μ@λ... νεοέλληνα. Εγώ δε θα 'δινα καμμιά σημασία στα λέσια που συγκροτούν την "τοπική κοινωνία".

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Σήμερα στις 02:06:09 pm »
@ppil στην περιοχή μου τέτοιο συμβάν δεν θα γινόταν ποτέ στο Γενικό Λύκειο και πριν από λίγα χρόνια θα έλεγα ότι ούτε στο ΕΠΑΛ. Σίγουρα όμως δεν θα συνέβαινε σε μόνιμο παλαιό καθηγητη ακόμα κ αν υπήρχε κάποιο συμβάν.

Έχω δει τα πάντα από μαθητες Γυμνασίου. Και είμαι πολύ απαισιόδοξη για το μέλλον βλέποντας κάθε Α τάξη να είναι και χειρότερη. Παρατημένη με πολλά λεφτά, τελείως αδιάφορη για υο σχολείο, γονείς εκτός τόπου και χρόνου αλλά σε ετοιμότητα να διαμαρτυρηθούν γιατί το παιδί τους μαλωθηκε. Πολύ ψέμα, εύκολο
ψέμα που βγαίνει αβίαστα, σε φάση να βλέπεις κάποιον να έχει πιάσει κάποιον από τον λαιμό και να τον βρίζει και να σου λέει ότι δεν τον έβρισε. Παιδιά πολύ χειριστικά που έχουν συνηθίσει να δουλεύουν τους γονείς τους και οι γονείς να τρέχουν να τους ξελασπώνουνε για όλα (μέχρι αστυνομία). Έτσι μεγαλώνει η νέα γενιά. Και πάλι ομως, θα το ξαναπω. Ένα τμήμα δεν στήνει σκευωρία για κάποιον επειδή άκουσε ότι θα πάρει κάτω από τη βάση μόνο και μόνο επειδή είναι κακομαθημένα, χωρίς να έχει συμβεί ξανά κάτι άλλο. Έχει το σχολείο χαλαρή προσέγγιση στους βαθμούς και τους ζόρισε ο συνάδελφος; Έχουν άλλου είδους προηγούμενα με τον συναδελφο; Έχουν αγνοηθεί από το σχολείο δείγματα μικρότερης σοβαροτητας; Υπάρχει κουλτούρα ανοχής τέτοιων περιστατικών; Αυτά είναι πολύ κρίσιμα ερωτήματα για να δώσουμε συμβουλές, γιατί τετοια περιστατικά πηγάζουν μεν από το σπίτι, τροφοδοτούνται ομβς από το ίδιο το σχολείο.
« Τελευταία τροποποίηση: Σήμερα στις 02:08:52 pm από Έσπερος »

Αποσυνδεδεμένος harac

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Σήμερα στις 02:21:58 pm »
Εμένα, πια, δε μ' εκπλήσσει τίποτα. Ο χρυσαυγιτισμός στα σχολειά έχει θεριέψει. Και μαζί του οι μελανοσυμμορίτικες άνανδρες πρακτικές. Αν ο συνάδελφος μπορούσε να λύσει το θέμα μιλώντας με τους γονείς θα 'ταν το καλύτερο. Γιατί η συνέχιση της υπόθεσης με μηνύσεις και ΕΔΕ είναι ψυχοφθόρα, απαιτεί χρήμα και θα πάει σε μάκρος με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΥΓ: Αυτό που λέμε "τοπική κοινωνία" είναι ένας εσμός ανθρωπαρίων της χειροτέρας στάθμης αμόρφωτων βλαμμένων και ρατσιστών. Ο ορισμός του μέσου μ@λ... νεοέλληνα. Εγώ δε θα 'δινα καμμιά σημασία στα λέσια που συγκροτούν την "τοπική κοινωνία".

Συμφωνώ. Καλύτερα είναι το θέμα να λυθεί ενδοσχολικά, όπως έχει ήδη προταθεί.
Ευτυχώς, δεν είναι όλοι οι γονείς έτσι. Υπάρχουν και γονείς σοβαροί, που νοιάζονται για τα παιδιά τους και είναι συνεργάσιμοι.
Τέλος, αν είμαστε εντάξει με τη δουλειά μας και τον εαυτό μας, καλύτερα να μη δίνουμε σημασία σε κακεντρεχή σχόλια. Αν είναι αποφασισμένοι και κάνουμε κάτι, θα το κουτσομπολέψουν, αν δεν το κάνουμε πάλι θα κουτσομπολέψουν.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32800
  • Τελευταία: Jelly31
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1179197
  • Σύνολο θεμάτων: 19427
  • Σε σύνδεση σήμερα: 575
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)