0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πάμε άλλη μια. Η Ελλάδα δεν υπάγεται στα κοσμικά κράτη. Δίνει προτεραιότητα στο δόγμα της ορθοδοξίας έναντι άλλων δογμάτων (και, φυσικά, άλλων θρησκειών). Το Σύνταγμα στ' όνομα της τριάδας ομνύει. Αυτό δε συμβαίνει στα κοσμικά κράτη. Διότι καμμιά, μα καμμιά, δουλειά δεν έχει το Σύνταγμα μιας χώρας, που αφορά ό λ ο υ ς τους πολίτες, με συγκεκριμένη θρησκεία και με συγκεκριμένο δόγμα που αφορά κ ά π ο ι ο υ ς πολίτες. Συνεπώς το ν' αναφέρεις ότι η Ελλάδα δεν έχει φτάσει το Ιράν δεν είναι τιμητικό. Απλά τονίζεις ότι υπάρχουν και χειρότερα. Επίσης πουθενά το υπουργείο παιδείας δε λέγεται και θρησκευμάτων. Πουθενά δε μπλέκουν το σχολειό με την εκκλησιά και το δάσκαλο με τα ράσα. Μόνον εδώ. Και τα θρησκευτικά (μάθημα κατήχησης κι ομολογίας πίστεως) να διδάσκεται, αντί στο κατηχητικό απ' τον παπά, στο σχολειό απ' το δάσκαλο απ' την πρώτη δημοτικού ως την τρίτη λυκείου.
"Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες Την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έρθουν στο σχολείο στις 09:00 χωρίς τσάντες. Θα παρακολουθήσουν εκδήλωση στο αμφιθέατρο του σχολείου και μετά θα αποχωρήσουν από το σχολείο."Ετσι γίνεται. Αλλά εγώ ζητάω μία απάντηση στην ερώτηση "από που προβλέπεται;" δηλαδή την εγκύκλιο που επιτρέπει απόφαση συλλόγου για την παρουσία των μαθητών χωρίς τσάντες, την αποχώρηση νωρίτερα και την μη λειτουργία του ολοήμερου αν υπάρχει στις 23/12;
Η ανακοίνωηση ήταν από το γυμνάσιο της περιοχής. Τα δημοτικά και νηπιαγωγεία δούλεψαν κανονικά όλο το ωράριο μέχρι και το ολοήμερο.
Off topic, αλλά αυτό το "χρόνια πολλά σε ολ@" που βλέπω από δω κι από κει, είναι από τα πιο αντιφατικά πράγματα που μπορούν να υπάρξουν.
Αντί να γράφει κάποιος όλους/ες/α γράφει όλ@. Συνηθίζεται ως συντομογραφία τα τελευταία χρόνια. Εγώ δεν το χρησιμοποιώ, αλλά δεν το βρίσκω κακό. Άπαξ και το συνηθίσεις στη ματιά είναι ok.
Στην "κανονική" του χρήση, δεν είναι αυτό που λες. Η "κανονική" του χρήση είναι για να συμπεριλάβει κι όλα τα άλλα "φύλα" πλην των 2. Ευχές λοιπόν για (χριστιανικές) γιορτές και παραπάνω φύλα δεν πάνε μαζί.
Πιστεύω ότι είναι και για τα δυο. Ή μάλλον ξεκίνησε για να μην εξαφανίζονται οι γυναίκες πίσω από τον αρσενικό τυπο, αλλά επεκτάθηκε αργότερα και για να συμπεριλάβει τις ποικίλες ταυτότητες φύλου. Το ξέρω ότι στους περισσότερους αυτά φέρνουν αμηχανία όμως είναι μια εξέλιξη που υπάρχει και αν ήμασταν σε άλλη χώρα θα είχαμε συνηθίσει να έχουμε μαθητες που προσδιορίζονται ως άλλο φύλο από το βιολογικό και θα έπρεπε να χρησιμοποιούμε τις αντωνυμίες που επιθυμούν, και θα διδάσκαμε στους μαθητες ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφες οικογένειας κοκ. Είναι φυσικά μεγάλη συζήτηση όλο αυτό.