0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Νομίζω ναι. Έχει κάποιες ελαχιστες κρατικού. Εγώ τουλάχιστον δασκάλα γενικής μόνο ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ έχω δουλέψει. Κάποτε είχα πετύχει μια συνάδελφο που ήταν κρατικού. Μια στα τόσα χρόνια. Ας το επιβεβαιώσει κάποιος βέβαια για να είμαστε σίγουροι. Εγώ πάντως άλλη απορία έχω. Το ΕΣΠΑ δεν ξέρω τελικώς νόμιμα τι χρηματοδοτεί. Αλλά από τη στιγμή που πληρώνει αναπληρωτές πρωτοβάθμιας δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορεί να το κάνει και για αυτούς της ββαθμιας;
Η α/θμια έχει το πρόγραμμα ΕΣΠΑ που αναφέρεται στη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου και έτσι όλες οι προσλήψεις γενικής παιδείας καλύπτονται από εκεί. Η β/θμια δεν μπορεί να δικαιολογήσει κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για να προσλαμβάνει γενικής παιδείας έτσι είναι αναγκασμένοι να προσλαμβάνουν μόνο μέσω ΠΔΕ για τις ανάγκες της γενικής παιδείας . Φέτος διόρισαν πολλούς αλλά λόγο του περιορισμού των περιοχών πρώτου διορισμού δεν ήταν δυνατόν να γίνει σωστή κατανομή Αυτά γίνονται όταν όλα αποφασίζονται τελευταία στιγμή. Ας ελπίσουμε στην α/θμια να γίνει πιο σωστός προγραμματισμός, ώστε και περισσότερες μεταθέσεις να ικανοποιηθούν και οι περιοχές πρώτου διορισμού να είναι περισσότερες ώστε η κατανομή να μη γίνει όπως φέτος στη β/θμια.
Στην Αθμια οπότε δεν μπορούν να μετατρέψουν πιστώσεις της σε μόνιμους διορισμούς. Μόνο τα κονδύλια που απελευθερώνουν οι συντάξεις της μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Εκτός αν του χρόνου εξαϋλώσουν και τα κονδύλια τακτικού προϋπολογισμού της
Η αντικατάσταση κονδυλίων τακτικού προϋπολογισμού για μόνιμους διορισμούς για να υπάρχει δικαιοσύνη πρέπει λοιπόν να γίνεται ανά βαθμίδα. κι όχι να κόβουμε από τη μία να τα δίνουμε στην άλλη. Αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Το λέω για να μην υπάρχουν παράπονα πως πήρε λίγους στην τάδε βαθμίδα του χρόνου.
Και δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο κριτήριο γίνεται δηλαδή τότε μου είχαν πει ότι όλοι της γ φάσης ήταν τακτικού αλλά γιατί δεν ξέρω.....
Τη χρονιά 2021-2022 ήμουν μειωμενου ΕΣΠΑ σε νηπιαγωγεία και στη γ φάση αναβαθμίστηκα σε πλήρους τακτικου.....Είναι νομίζω και ο μόνος τρόπος να συνδυαστεί σε εμάς της αγγλικής νηπιαγωγείο με δημοτικό αν δεν είσαι μόνιμος/η γιατί αν είσαι ΕΣΠΑ αναπληρωτής/τρια δε γίνεται.....Εγώ τότε μετά την αναβάθμιση ήμουν σε δύο νηπιαγωγεία και ένα δημοτικό.....Αλλά νομίζω κι εγώ είναι σπάνιο στην πρωτοβάθμια.....
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν υπάρχει "αναβάθμιση". Πρόκειται για νέα πρόσληψη. Απλώς ο μειωμένου παραμένει διαθέσιμος για πρόσληψη μόνο στην περιοχή που ήδη υπηρετεί. Αν είναι η σειρά του στον πίνακα να προσληφθεί θα προσληφθεί. Αλλιώς θα προσληφθεί αυτός που το έχει δηλώσει και είναι πιο ψηλά στον πίνακα.