*

Αποστολέας Θέμα:  (Αναγνώστηκε 229195 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Margr

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • τώρα τι κάνουμε...
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #56 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2024, 01:27:17 am »
Κάποιες σκέψεις:
ώρες ώρες κάθομαι και αναρωτιέμαι ως πολύπαθη ΠΕ02...τι κάνω;
Προσωπικά θεωρώ ότι εμείς που είμαστε σχετικά χαμηλά στον πίνακα (θέση ΑΣΕΠ 6200) δεν θα δούμε σχολείο ούτε με κυάλι ειδικά φέτος, αλλά και τα επόμενα χρόνια αν συνεχιστεί έτσι. Δεν υπάρχουν πιστώσεις εκτός εκτάκτων περιπτώσεων...ας το καταλάβουμε.
Από την άλλη κυριαρχούν διλήμματα: κατατακτήριες για άλλη σχολή άσχετη με την εκπαίδευση; κατακτήριες στο παιδαγωγικό; διδακτορικό; Καποια στιγμή πολύ σύντομα θα μπουκώσει πάλι ο πίνακάς μας (θα είμαστε χιλιάδες με ταβάνι προσόντων). Τι θα γίνει τότε; Τι αίσχος είναι αυτό που ζούμε;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ:
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:37:36 »

Αποσυνδεδεμένος kosrous

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ11
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #57 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2024, 09:54:32 am »
Κάποιες σκέψεις:
ώρες ώρες κάθομαι και αναρωτιέμαι ως πολύπαθη ΠΕ02...τι κάνω;
Προσωπικά θεωρώ ότι εμείς που είμαστε σχετικά χαμηλά στον πίνακα (θέση ΑΣΕΠ 6200) δεν θα δούμε σχολείο ούτε με κυάλι ειδικά φέτος, αλλά και τα επόμενα χρόνια αν συνεχιστεί έτσι. Δεν υπάρχουν πιστώσεις εκτός εκτάκτων περιπτώσεων...ας το καταλάβουμε.
Από την άλλη κυριαρχούν διλήμματα: κατατακτήριες για άλλη σχολή άσχετη με την εκπαίδευση; κατακτήριες στο παιδαγωγικό; διδακτορικό; Καποια στιγμή πολύ σύντομα θα μπουκώσει πάλι ο πίνακάς μας (θα είμαστε χιλιάδες με ταβάνι προσόντων). Τι θα γίνει τότε; Τι αίσχος είναι αυτό που ζούμε;

Ήμουν και εγώ σε αντίστοιχο δίλημμα σαν ΠΕ11 βέβαια ενώ δούλευα στο αντικείμενο αλλά όχι σε σχολεία. Πως θα καταφέρω να μπω και σε σχολεία; Είμαι άτομο που μου αρέσει αυτό που κάνω δεν κοιτάω μόνο να παίρνω και από εκεί λεφτά. Μ αρέσουν και τα λεφτά φυσικά.... Λοιπόν κάθισα και υπολόγισα πάνω κάτω τι θα χρειαστεί για να το καταφέρω (ότι λες πχ άλλο πτυχίο; μεταπτυχιακό; phd; άλλη σχολή;) και τελικά μου βγήκε σε καλό. Αλλά αυτό είναι για τον καθένα μας διαφορετικό. Δεν έχουμε όλοι τα ίδια εμπόδια ή τις ίδιες γέφυρες!!

Γενικότερο σχόλιο για το αίσχος που ζούμε όπως λες; Για κάποιον αίσχος είναι που δεν μπορεί να μπει, για άλλον είναι που του έχουν 2 κενά στο πρόγραμμα και δεν μπορεί.....
ΠΕ02 υπάρχει κορεσμός
Κανείς δεν λέει στους μαθητές που στοχεύουν για ΠΕ02 ότι μετά η επαγγελματική αποκατάσταση είναι ΔΥΣΚΟΛΗ. Δεν το λέω για να το αποφύγει κάποιος αλλά το λέω για να γνωρίζει το λέω στο πλαίσιο της πληροφόρησης που πρέπει να υπάρχει γύρω από τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Αποσυνδεδεμένος Margr

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • τώρα τι κάνουμε...
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #58 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2024, 10:38:13 am »
Ήμουν και εγώ σε αντίστοιχο δίλημμα σαν ΠΕ11 βέβαια ενώ δούλευα στο αντικείμενο αλλά όχι σε σχολεία. Πως θα καταφέρω να μπω και σε σχολεία; Είμαι άτομο που μου αρέσει αυτό που κάνω δεν κοιτάω μόνο να παίρνω και από εκεί λεφτά. Μ αρέσουν και τα λεφτά φυσικά.... Λοιπόν κάθισα και υπολόγισα πάνω κάτω τι θα χρειαστεί για να το καταφέρω (ότι λες πχ άλλο πτυχίο; μεταπτυχιακό; phd; άλλη σχολή;) και τελικά μου βγήκε σε καλό. Αλλά αυτό είναι για τον καθένα μας διαφορετικό. Δεν έχουμε όλοι τα ίδια εμπόδια ή τις ίδιες γέφυρες!!

Γενικότερο σχόλιο για το αίσχος που ζούμε όπως λες; Για κάποιον αίσχος είναι που δεν μπορεί να μπει, για άλλον είναι που του έχουν 2 κενά στο πρόγραμμα και δεν μπορεί.....
ΠΕ02 υπάρχει κορεσμός
Κανείς δεν λέει στους μαθητές που στοχεύουν για ΠΕ02 ότι μετά η επαγγελματική αποκατάσταση είναι ΔΥΣΚΟΛΗ. Δεν το λέω για να το αποφύγει κάποιος αλλά το λέω για να γνωρίζει το λέω στο πλαίσιο της πληροφόρησης που πρέπει να υπάρχει γύρω από τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Αποσυνδεδεμένος Lucifer

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #59 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2024, 10:43:52 am »
Οι τοποθετήσεις μονίμων δεν προβλέπεται σε κάποιες διευθυνσεις να τελειώσουν πριν τις 15-18 Σεπτέμβρη.
Στην συνέχεια θα κληθούν οι αναπληρωτές (εκτός της Παράλληλης) να ξαναδηλωσουν σχολεια, να γίνουν οι τοποθετήσεις τους και να βγουν τα νέα λειτουργικά κενά.
Στην καλύτερη περίπτωση β' φαση αναπληρωτών κοντά στις 10 Οκτώβρη...

Εν τω μεταξύ σε κάποιες ειδικότητες τα κενά είναι λιγότερα από τους νεοδιοριστους + αναπληρωτές α' φάσης!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ:
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:37:36 »

Αποσυνδεδεμένος Κοράκι

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #60 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2024, 10:47:41 am »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #61 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2024, 10:49:28 am »
Οι τοποθετήσεις μονίμων δεν προβλέπεται σε κάποιες διευθυνσεις να τελειώσουν πριν τις 15-18 Σεπτέμβρη.
Στην συνέχεια θα κληθούν οι αναπληρωτές (εκτός της Παράλληλης) να ξαναδηλωσουν σχολεια, να γίνουν οι τοποθετήσεις τους και να βγουν τα νέα λειτουργικά κενά.

Εν τω μεταξύ σε κάποιες ειδικότητες τα κενά είναι λιγότερα από τους νεοδιοριστους + αναπληρωτές α' φάσης!!!

Αυτό είναι κάτι που δεν έπρεπε να γίνει, αν ήθελαν να κάνουν σωστή διαχείριση ανθρώπινων πόρων. Πώς τα κατάφεραν πάλι τόσο καλά;

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #62 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2024, 11:07:26 am »

Αποσυνδεδεμένος Patreas

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #63 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2024, 03:10:49 pm »
Αν και στις προτάσεις έγκρισης Ολιγομελών Τμημάτων ΓΕΛ (μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και όσα δεν είναι Ολιγομελή) πρέπει να έχει πέσει "πριονοκορδέλα" σε άνω του 10% των τμημάτων, προβλέπω την ακόλουθη απάντηση εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας, βάσει της δικής της στατιστικής προσέγγισης: αυτές αφορούν το 2% περίπου του συνόλου των τμημάτων της επικράτειας, επηρεάζουν λιγότερο από 1% των μαθητών και γίνονται για να πετύχουμε καλύτερα εκπαιδευτικά αποτελέσματα...

Αποσυνδεδεμένος Isfahan

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #64 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2024, 03:29:18 pm »
'Εχουμε ενημέρωση για

Αποσυνδεδεμένος Loyla

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #65 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2024, 04:53:46 pm »
Αν και στις προτάσεις έγκρισης Ολιγομελών Τμημάτων ΓΕΛ (μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και όσα δεν είναι Ολιγομελή) πρέπει να έχει πέσει "πριονοκορδέλα" σε άνω του 10% των τμημάτων, προβλέπω την ακόλουθη απάντηση εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας, βάσει της δικής της στατιστικής προσέγγισης: αυτές αφορούν το 2% περίπου του συνόλου των τμημάτων της επικράτειας, επηρεάζουν λιγότερο από 1% των μαθητών και γίνονται για να πετύχουμε καλύτερα εκπαιδευτικά αποτελέσματα...
Ωραια   καλα παμε!

Αποσυνδεδεμένος gk64

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #66 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2024, 05:30:23 pm »
Καλησπέρα! Για τους ΠΕ03 διάβασα ότι καλύφθηκε το 70% των κενών στην γενική. Αυτό σημαίνει ότι στη β' φάση θα πάρουν αναπληρωτές για να καλύψουν το υπόλοιπο 30%;

Και αν ναι, μέχρι που πιστεύετε ότι θα φτάσει ο πίνακας στη γενική; Στην α' φάση έφτασε στο 2552.

Μπορεί να κατέβει αρκετά;

Αποσυνδεδεμένος kosrous

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ11
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #67 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2024, 06:08:44 pm »
Καλησπέρα! Για τους ΠΕ03 διάβασα ότι καλύφθηκε το 70% των κενών στην γενική. Αυτό σημαίνει ότι στη β' φάση θα πάρουν αναπληρωτές για να καλύψουν το υπόλοιπο 30%;

Και αν ναι, μέχρι που πιστεύετε ότι θα φτάσει ο πίνακας στη γενική; Στην α' φάση έφτασε στο 2552.

Μπορεί να κατέβει αρκετά;

Ένας τρόπος για να έχεις μια εικόνα είναι να δεις τις περσινές προσλήψεις ΠΕ03 από τους πίνακες του υπουργείου.
Στα πολύ γρήγορα και κάνοντας αυτό που είπα επάνω: Α φάση - 556 άτομα,
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 07, 2024, 06:11:08 pm από kosrous »

Αποσυνδεδεμένος MeliAn

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #68 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2024, 08:24:58 pm »

Δυστυχώς αυτό εχω πάθει εγώ τώρα και είμαι να σκάσω....Η περιοχή που με ενδιαφέρει δεν έχει νεοδιόριστους αλλά φαίνονται πολλές υπεραριθμίες..   Έτσι όπως τα βλέπω τα κενά στην ειδικότητά μου φαίνονται λιγότερα από αναπληρωτες α φάσης και υπεράριθμους....Δήλωσα μόνο αυτή την περιοχή γιατί θεώρησα οτι φέτος θα είναι καλύτερα επειδή διορίστηκαν πολλοί....περυσι δούλεψα από β φάση σε αυτή την περιοχή έχοντας μπροστά μου 300+ άτομα στον πίνακα...το ξέρω ότι ήταν επιλογή μου να δηλώσω μόνο μία περιοχή αλλά πραγματικά δεν περίμενα ότι θα εξελιχθούν τόσο περίεργα τα πράγματα....φοβαμαι ότι δε θα δουλέψω καθόλου φέτος. Για β φάση δεν έχω ελπίδα το χω βγάλει από το μυαλό μου....
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 07, 2024, 08:27:07 pm από MeliAn »

Αποσυνδεδεμένος math4life

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #69 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2024, 09:19:32 pm »
Φοβερή μέριμνα ανακοίνωσε ο κύριος πρωθυπουργός στην ΔΕΘ για τους εκπαιδευτικούς. Και έρχεται σε συνέχεια της υπόσχεσης του κυρίου Πιπεράκη ότι φέτος οι αναπληρωτές θα ξέρουμε έγκαιρα την τοποθέτηση μας ώστε να μην τρέχουμε τελευταία στιγμή.

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32789
  • Τελευταία: TonyNtzou
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1178779
  • Σύνολο θεμάτων: 19417
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)