0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κάποιες σκέψεις: ώρες ώρες κάθομαι και αναρωτιέμαι ως πολύπαθη ΠΕ02...τι κάνω; Προσωπικά θεωρώ ότι εμείς που είμαστε σχετικά χαμηλά στον πίνακα (θέση ΑΣΕΠ 6200) δεν θα δούμε σχολείο ούτε με κυάλι ειδικά φέτος, αλλά και τα επόμενα χρόνια αν συνεχιστεί έτσι. Δεν υπάρχουν πιστώσεις εκτός εκτάκτων περιπτώσεων...ας το καταλάβουμε.Από την άλλη κυριαρχούν διλήμματα: κατατακτήριες για άλλη σχολή άσχετη με την εκπαίδευση; κατακτήριες στο παιδαγωγικό; διδακτορικό; Καποια στιγμή πολύ σύντομα θα μπουκώσει πάλι ο πίνακάς μας (θα είμαστε χιλιάδες με ταβάνι προσόντων). Τι θα γίνει τότε; Τι αίσχος είναι αυτό που ζούμε;
Ήμουν και εγώ σε αντίστοιχο δίλημμα σαν ΠΕ11 βέβαια ενώ δούλευα στο αντικείμενο αλλά όχι σε σχολεία. Πως θα καταφέρω να μπω και σε σχολεία; Είμαι άτομο που μου αρέσει αυτό που κάνω δεν κοιτάω μόνο να παίρνω και από εκεί λεφτά. Μ αρέσουν και τα λεφτά φυσικά.... Λοιπόν κάθισα και υπολόγισα πάνω κάτω τι θα χρειαστεί για να το καταφέρω (ότι λες πχ άλλο πτυχίο; μεταπτυχιακό; phd; άλλη σχολή;) και τελικά μου βγήκε σε καλό. Αλλά αυτό είναι για τον καθένα μας διαφορετικό. Δεν έχουμε όλοι τα ίδια εμπόδια ή τις ίδιες γέφυρες!!Γενικότερο σχόλιο για το αίσχος που ζούμε όπως λες; Για κάποιον αίσχος είναι που δεν μπορεί να μπει, για άλλον είναι που του έχουν 2 κενά στο πρόγραμμα και δεν μπορεί.....ΠΕ02 υπάρχει κορεσμόςΚανείς δεν λέει στους μαθητές που στοχεύουν για ΠΕ02 ότι μετά η επαγγελματική αποκατάσταση είναι ΔΥΣΚΟΛΗ. Δεν το λέω για να το αποφύγει κάποιος αλλά το λέω για να γνωρίζει το λέω στο πλαίσιο της πληροφόρησης που πρέπει να υπάρχει γύρω από τον επαγγελματικό προσανατολισμό.
Οι τοποθετήσεις μονίμων δεν προβλέπεται σε κάποιες διευθυνσεις να τελειώσουν πριν τις 15-18 Σεπτέμβρη. Στην συνέχεια θα κληθούν οι αναπληρωτές (εκτός της Παράλληλης) να ξαναδηλωσουν σχολεια, να γίνουν οι τοποθετήσεις τους και να βγουν τα νέα λειτουργικά κενά.Στην καλύτερη περίπτωση β' φαση αναπληρωτών κοντά στις 10 Οκτώβρη...Εν τω μεταξύ σε κάποιες ειδικότητες τα κενά είναι λιγότερα από τους νεοδιοριστους + αναπληρωτές α' φάσης!!!
Αν και στις προτάσεις έγκρισης Ολιγομελών Τμημάτων ΓΕΛ (μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και όσα δεν είναι Ολιγομελή) πρέπει να έχει πέσει "πριονοκορδέλα" σε άνω του 10% των τμημάτων, προβλέπω την ακόλουθη απάντηση εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας, βάσει της δικής της στατιστικής προσέγγισης: αυτές αφορούν το 2% περίπου του συνόλου των τμημάτων της επικράτειας, επηρεάζουν λιγότερο από 1% των μαθητών και γίνονται για να πετύχουμε καλύτερα εκπαιδευτικά αποτελέσματα...
Καλησπέρα! Για τους ΠΕ03 διάβασα ότι καλύφθηκε το 70% των κενών στην γενική. Αυτό σημαίνει ότι στη β' φάση θα πάρουν αναπληρωτές για να καλύψουν το υπόλοιπο 30%; Και αν ναι, μέχρι που πιστεύετε ότι θα φτάσει ο πίνακας στη γενική; Στην α' φάση έφτασε στο 2552. Μπορεί να κατέβει αρκετά;