*

Αποστολέας Θέμα: Κατανομή ανά περιοχή διορισμών δασκάλων ΠΕ70 (2024)  (Αναγνώστηκε 38975 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
Απ: Κατανομή ανά περιοχή διορισμών δασκάλων ΠΕ70 (2024)
« Απάντηση #112 στις: Ιούλιος 25, 2024, 02:18:26 πμ »
Φίλε Trust τους διορισμούς δεν τους κάνουν από την καλή τους την καρδιά ούτε για υποτιθέμενη επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό. Οι διορισμοί γίνονται γιατί το ΕΣΠΑ έβαλε χέρι και πλέον δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ειδικά στην Πρωτοβάθμια.
Και το 2010 ήθελαν να πάρουν. Δεν πήραν όμως. Δεν είναι όλα στο χέρι της όποιας κυβέρνησης. Εννοείται ότι δεν το κάνουν από την καλή τους την καρδιά. Αυτό που λέω απλά είναι ότι δεν είναι να τους βασίζεσαι.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 07:40:53 »

Αποσυνδεδεμένος Katrinab

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Ιούλιος 25, 2024, 07:20:54 πμ »
Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοι εισέρχονται με ΜΚ1 (737 ευρω). Τη δεύτερη χρονιά αναγνωρίζονται τα ΜΚ, το ξέρω καλά αυτό.  Υπολόγισε ,λοιπόν,  μ αυτόν τον μισθό τα έξοδα που μπορείς να καλύψεις ΜΟΝΟΣ σου (καθότι δεν διοριζεσαι για να σε συντηρούν άλλοι).
Υπολογίζεις, ακόμη, την ΤΥΧΗ πλέον να βρεις στέγη εφόσον στην Ελλάδα και το κάθε υπόγειο έγινε rbnb (για την ιστορία στην Αλεξπολη φέτος αυξήθηκαν 30% και το μέσο ενοίκιο είναι 600 ευρώ).
Ακόμη,  και τις συντάξεις να παίρνει για άλλα  2 χρόνια, που θα το κάνει γιατί μέχρι το 26 φεύγουν πολλοί δάσκαλοι σε σύνταξη ( γερασμένο προσωπικό) ,θα διοριστεί μεγάλη μερίδα του κλάδου έτσι κι αλλιώς. Δεν τα λέω αυτά αυθαίρετα πάντως, συνδικαλίστρια είμαι.

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Ιούλιος 25, 2024, 09:09:47 πμ »
Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοι εισέρχονται με ΜΚ1 (737 ευρω). Τη δεύτερη χρονιά αναγνωρίζονται τα ΜΚ, το ξέρω καλά αυτό.  Υπολόγισε ,λοιπόν,  μ αυτόν τον μισθό τα έξοδα που μπορείς να καλύψεις ΜΟΝΟΣ σου (καθότι δεν διοριζεσαι για να σε συντηρούν άλλοι).
Υπολογίζεις, ακόμη, την ΤΥΧΗ πλέον να βρεις στέγη εφόσον στην Ελλάδα και το κάθε υπόγειο έγινε rbnb (για την ιστορία στην Αλεξπολη φέτος αυξήθηκαν 30% και το μέσο ενοίκιο είναι 600 ευρώ).
Ακόμη,  και τις συντάξεις να παίρνει για άλλα  2 χρόνια, που θα το κάνει γιατί μέχρι το 26 φεύγουν πολλοί δάσκαλοι σε σύνταξη ( γερασμένο προσωπικό) ,θα διοριστεί μεγάλη μερίδα του κλάδου έτσι κι αλλιώς. Δεν τα λέω αυτά αυθαίρετα πάντως, συνδικαλίστρια είμαι.
Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει αυτό. Ανάλογα τη διεύθυνση και τον αριθμό νεοδιόριστων που έχει να κατατάξει στο σωστό τους ΜΚ, αργεί κι αυτή η κατάταξη. Εγώ που ήμουν από τους ελάχιστους στη Λευκάδα το 2017, πληρώθηκα πρώτη φορά τον Οκτώβριο, αλλά κατευθείαν στο σωστό ΜΚ (εννοείται με αναδρομικά μέσα). Ξέρω περιπτώσεις που έπιασαν Γενάρη για να μπουν στο σωστό ΜΚ. Είναι καθαρά θέμα διεύθυνσης. Αλλά ο ένας χρόνος σίγουρα δεν είναι δεδομένος. Γνωρίζω πολλούς, πολλούς νεοδιόριστους και το λέω μετά βεβαιότητας.

Αποσυνδεδεμένος El03

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Ιούλιος 25, 2024, 09:21:48 πμ »
Επιβεβαιώνω κι εγώ. Σε καμία περίπτωση δεν πληρωνόμαστε με ΜΚ1 για ένα πλήρες έτος…. Απλά η κάθε διεύθυνση αργεί περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το μέγεθός της και το πλήθος των νεοδιόριστων. Για παράδειγμα εγώ που διορίστηκα Κιλκίς (με λίγους νεοδιόριστους το 22’) πληρώθηκα από την πρώτη μισθοδοσία τα ΜΚ για την προϋπηρεσία και το μεταπτυχιακό μου + το επίδομα παραμεθορίου. Μόνο οι κρατήσεις του πρώτου έτους είναι αρκετές, αλλά υπομονή  :)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 07:40:53 »

Αποσυνδεδεμένος Katrinab

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Ιούλιος 25, 2024, 09:26:51 πμ »
Στις σελίδες στο Facebook  ακόμη αναρωτιούνται περσινοί νεοδιόριστοι ποτέ σταματούν οι κρατήσεις . Η δικιά μας πρωτοβάθμια δεν έχει βάλει ακόμη τα επιδόματα.
Εν πάση περιπτώσει όταν με το καλό έρθει η ώρα της πρόσκλησης ας σκεφτεί ο καθείς τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του κι ας κρίνει με λογική σκέψη τι τον συμφέρει να κάνει.  Εξάλλου, κάθε κλάδος της πρωτοβάθμιας είναι διαφορετικός ως προς τους διορισμούς και τα νούμερα κάθε χρόνο. Άλλα οι πληροφορικοί(....), άλλα οι δάσκαλοι  κτλ.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 25, 2024, 10:02:59 πμ από Katrinab »

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Ιούλιος 25, 2024, 09:27:51 πμ »
Επιβεβαιώνω κι εγώ. Σε καμία περίπτωση δεν πληρωνόμαστε με ΜΚ1 για ένα πλήρες έτος…. Απλά η κάθε διεύθυνση αργεί περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το μέγεθός της και το πλήθος των νεοδιόριστων. Για παράδειγμα εγώ που διορίστηκα Κιλκίς (με λίγους νεοδιόριστους το 22’) πληρώθηκα από την πρώτη μισθοδοσία τα ΜΚ για την προϋπηρεσία και το μεταπτυχιακό μου + το επίδομα παραμεθορίου. Μόνο οι κρατήσεις του πρώτου έτους είναι αρκετές, αλλά υπομονή  :)
Είναι αρκετές γιατί παλιά σου κρατούσαν 1 μισθό σε 12 δόσεις και μισό μισθό σε 24 δόσεις. Τώρα τα κρατάνε όλα σε 12 δόσεις. Από τη μία είναι μεγάλη η κράτηση, από την άλλη σε 12 μήνες ξεμπερδεύεις. Απλά έχετε στο νου σας ότι η πρώτη πληρωμή ίσως αργήσει, οπότε καλό είναι να έχετε μαζεμένα (θα μου πεις πώς;;;;) λεφτά. Το άλλο κακό είναι ότι αυτή η περίοδος μη πληρωμής (προφανώς θα τα πάρετε αναδρομικά όταν πληρωθείτε) συμπίπτει με την περίοδο που σου ζητάνε 1-2 ενοίκια μπροστά ως εγγύηση. Υποθέτω (ελπίζω) ότι αν πείτε τη μαγική φράση "μόνιμος δημόσιος υπάλληλος", θα καταφέρετε να μεταθέσετε την κατάθεση εγγύησης για όταν θα πληρωθείτε.

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Ιούλιος 25, 2024, 09:30:38 πμ »
Στις σελίδες στο Facebook  ακόμη αναρωτιούνται περσινοί νεοδιόριστοι ποτέ σταματούν οι κρατήσεις . Η δικιά μας πρωτοβάθμια δεν έχει βάλει ακόμη τα επιδόματα.
Εν πάσει περιπτώσει όταν με το καλό έρθει η ώρα της πρόσκλησης ας σκεφτεί ο καθείς τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του κι ας κρίνει με λογική σκέψη τι τον συμφέρει να κάνει.  Εξάλλου, κάθε κλάδος της πρωτοβάθμιας είναι διαφορετικός ως προς τους διορισμούς και τα νούμερα κάθε χρόνο. Άλλα οι πληροφορικάριοι, άλλα οι δάσκαλοι  κτλ.
Άλλα οι ΠληροφορικΟΙ (δεν υπάρχει κλάδος "Πληροφορικάριος"). Δεν είναι θέμα κλάδου. Είναι θέμα συνόλου νεοδιόριστων. Η οικονομική υπηρεσία κάθε διεύθυνσης δεν κοιτάει κλάδο. Οι κρατήσεις κρατάνε 1 χρόνο ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΜΚ. Πολλοί νεοδιόριστοι αναρωτιούνται για διάφορα και κάνουν λάθος. Μιλάμε για αποδεδειγμένα πράγματα.

Αποσυνδεδεμένος athatsim

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Ιούλιος 25, 2024, 09:48:29 πμ »
Πότε θα βγει επιτέλους η κατανομή ανά περιοχή για την πρωτοβάθμια;;;
πε60,πε70 κτλ

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #120 στις: Ιούλιος 25, 2024, 09:51:15 πμ »
Πότε θα βγει επιτέλους η κατανομή ανά περιοχή για την πρωτοβάθμια;;;
πε60,πε70 κτλ
Όταν βγει η πρόσκληση διορισμού. Από βδομάδα λένε

Αποσυνδεδεμένος athatsim

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος mapdsk

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Ιούλιος 25, 2024, 10:17:47 πμ »
@athatsim μην κοιτάς το alfavita. Δεν είναι σαιτ πληροφόρησης, αλλά σάιτ παραπληροφορησης
 Απ' όσα γράφει τα ανάποδα να πιστεύεις. Χρόνια την ίδια ιστορία να γράφουν ο,τι να' ναι.

Αποσυνδεδεμένος Daskalos91

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Ιούλιος 25, 2024, 03:13:13 μμ »
Αποκλείεται το γεγονός να έχουμε πρόσκληση μέχρι την Παρασκευή;

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Ιούλιος 25, 2024, 03:34:02 μμ »
Αποκλείεται το γεγονός να έχουμε πρόσκληση μέχρι την Παρασκευή;
Έχει γραφτεί ότι αναμένουμε την πρόσκληση για την Πρωτοβάθμια τη Δευτέρα 29/7.

Αποσυνδεδεμένος pedrinio23

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Ιούλιος 25, 2024, 03:39:45 μμ »
  Αρχικα δεν ειναι 737, αμεσα οι διευθυνσεις σου βαζουν τα μκ της προυοηρεσιΑς και του μεταπτυχιακου συν επιδομα παραμεθοριου οσοι ειναι σε νησιά....Οσο ειναι οι κρατησεις ολοι ειναι ζορικα, κάπως καλυτερα τη 2η χρονια με συν 100, το θεμα ειναι να ξοδεψεις αλλα να εισαι σε ενα αξιολογο μερος, καπως οικονομικο κ με μορια εφοσον θελεις να επιστρεψεις στον τοπο σου η σε μερος που θες μα ζησεις για τη συνεχεια!!! Νεοσσος για αυτο σου ειχα πει επειδη ειχα υπολογισει μεχρι τη σειρα μ εκκαθ γυρω σ 155 Αθηναίους.

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1177426
  • Σύνολο θεμάτων: 19398
  • Σε σύνδεση σήμερα: 550
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αύγουστος 21, 2024, 05:10:38 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 6