0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Επειδή έχω μπερδευτεί γενικά με τις μεταθέσεις, μπορούμε να έχουμε μια εικόνα για την κατανομή; Εγώ βλέποντας εννοώ τα οργανικά κενά τα πιο πολλά τα βρίσκω Αττική..
Θεωρείτε ότι με τόσες συγχωνεύσεις τμημάτων που δημοσιεύονται και τόσες υπεραριθμίες που προκύπτουν, θα διορίσει Αθήνα; Μόνο στον Πειραιά συγχωνεύτηκαν 50 τμήματα! Αυτόματα 50 υπεράριθμοι! Γι αυτό δεν ανακοινώνουν ακόμα κατανομή!
Επειδή παρακολουθώ τα κενά εκτιμώ πως ακόμα και μετά τις συγχωνεύσεις τα συνολικά λειτουργικά κενά της Αττικής θα υπερβαίνουν αρκετά τα οργανικά οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αντίθετα υπάρχουν άλλες περιοχές της Ελλάδας στις οποίες πιθανόν να υπάρξει πρόβλημα και ενδέχεται με το άνοιγμα των σχολείων τα λειτουργικά κενά να είναι λιγότερα από τα οργανικά και οι νεοδιόριστοι να μείνουν για κάποιο διάστημα στη διάθεση χωρίς τοποθέτηση.Αυτός είναι και ένας λόγος που συνηγορεί στην προτεραιότητα που ενδεχομένως θα έχει η Αττική έναντι κάποιων άλλων περιοχών.@Mr daskalos τα συνολικά κενά είναι 2.230. Από αυτά 1.029 είναι στην Αττική και 1.201 στην υπόλοιπη χώρα. Στα 1.029 δεν υπάρχουν καθόλου πλασματικά.
Νομίζω δεν έβαλα Πειραιά μέσα (κακώς). Πολλά από αυτά είναι πλασματικά και όχι όλα.
Τα αναμενόμενα λειτουργικά κενά της Αττικής (χωρίς τις άδειες του Σεπτεμβρίου) μετά και τις τοποθετήσεις των αποσπασμένων εκπαιδευτικών θα είναι πολύ περισσότερα από 1.029 (οπότε δεν έχει νόημα να μιλήσουμε για πλασματικά) και αν κάποιο μέρος τους δεν καλυφθεί από μόνιμους όλα αυτά θα είναι κενά για αναπληρωτές (και είναι αμφίβολο αν θα βρεθούν υποψήφιοι ΠΕ70 στους πίνακες από τη β' φάση και μετά). Σε κάποιες πάλι περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας ισχύει το αντίθετο.
Πρέπει να γίνει επικαιροποίηση των οργανικών. Από αυτά τα 2300 πιστεύω τουλάχιστον 700 είναι πλασματικά.