*

Αποστολέας Θέμα: Ο "κουβάς" της Δευτεροβάθμιας  (Αναγνώστηκε 17784 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gvasilis

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Ο "κουβάς" της Δευτεροβάθμιας
« Απάντηση #98 στις: Αύγουστος 18, 2024, 01:17:58 πμ »
Ναι, σε λίγες περιπτώσεις έδωσαν θέσεις διορισμού και σε περιοχές με 0 οργανικά κενά, επειδή είχαν ικανοποιηθεί όλες οι μεταθέσεις.
Γνωρίζω για παράδειγμα ότι η Α Λέσβου χωρίς οργανικό κενό άνοιξε θέση διορισμού για ΠΕ87/03 Αισθητικής.
Αν μιλάμε με παραδείγματα, ξέρω και εγώ ένα λιγότερο αθώο. Η Πιερία, έχει πλεόνασμα (αλγοριθμικά) σε μια ειδικότητα, αλλά αντί να βάζει τον αλγόριθμο βάζει την εκτίμηση ΠΥΣΔΕ στο e data center, που είναι αρνητική. Μετά το Υπουργείο διορίζει και λίγους παραπάνω και το πλεόνασμα όλο ανεβαίνει. Αυτό δεν είναι κακό, δεν κάθεται κανείς. Μετά όμως κόβει από άλλη ειδικότητα επειδή οι ώρες της χρησιμοποιούνται με Β ανάθεση από την πρώτη, για το καλό των σχολείων φυσικά, μη φανταστείτε τίποτα προσωπικές προτιμήσεις με καλές και κακές ειδικότητες, όλοι ίσοι είναι εκεί.

Λογικά θα κοίταξαν και τις συντάξεις. Αν σε ένα κλάδο που έχει λίγες συντάξεις, δώσεις πολλή προσαύξηση τον κλείνεις.
Το σκέφτηκα αυτό αλλά βρήκα ειδικότητες με λιγότερες συντάξεις και μεγαλύτερες προσαυξήσεις. Φαίνεται στους πίνακες του trust και υπάρχουν αλλου οι συντάξεις. Γελοιότητες που δεν έχουν και ανάγκη να εξηγηθούν αφού υπάρχει απόλυτη αδιαφάνεια σε αυτές τις μαφίες

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 03:22:14 »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Αύγουστος 18, 2024, 01:31:22 πμ »
Αν μιλάμε με παραδείγματα, ξέρω και εγώ ένα λιγότερο αθώο. Η Πιερία, έχει πλεόνασμα (αλγοριθμικά) σε μια ειδικότητα, αλλά αντί να βάζει τον αλγόριθμο βάζει την εκτίμηση ΠΥΣΔΕ στο e data center, που είναι αρνητική. Μετά το Υπουργείο διορίζει και λίγους παραπάνω και το πλεόνασμα όλο ανεβαίνει. Αυτό δεν είναι κακό, δεν κάθεται κανείς. Μετά όμως κόβει από άλλη ειδικότητα επειδή οι ώρες της χρησιμοποιούνται με Β ανάθεση από την πρώτη, για το καλό των σχολείων φυσικά, μη φανταστείτε τίποτα προσωπικές προτιμήσεις με καλές και κακές ειδικότητες, όλοι ίσοι είναι εκεί.

Θέσεις Διορισμού Πιερίας για ΠΕ04

7 επιπλέον φυσικοί
2 επιπλέον χημικοί
1 επιπλέον βιολόγος

Εσείς οι Πε04 έχετε και το πρόβλημα με τις ώρες που σας παίρνουν οι άλλοι με τη β΄ ανάθεση.
Πρέπει να βάλετε ποσόστωση και στους επιπλέον διορισμούς, σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα!
Πάντως και στις άλλες ειδικότητες υπάρχουν β΄ αναθέσεις. Γιατί βλέπεις παντού συνομωσίες;
Ας μην το κάνουμε εδώ θέμα για ΠΕ04 πάλι! :)

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Αύγουστος 18, 2024, 10:52:25 πμ »
Συμφωνώ απόλυτα, αλλά η νομοθεσία δεν επιτρέπει τη μετάθεση σε λειτουργικά κενά. Αν όμως αλλάξει ο αλγόριθμος υπολογισμού των οργανικών κενών, τότε ουσιαστικά ένα τμήμα των λειτουργικών κενών θα μετατραπεί σε οργανικά κενά κατάλληλα για μετάθεση!  ;)

Ενώ να διορίσει μπορεί; Υποτίθεται ότι και οι διορισμοί τόσα χρόνια γίνονται μόνο σε οργανικά κενά.

Πάντα θα διορίζει εκεί που έχουν ικανοποιηθεί όλες οι μεταθέσεις.

Εντάξει, αυτό είναι γνωστό. Τη δεκαετία 2000-2010 που διόριζε χιλιάδες και όμως δίνονταν μεταθέσεις . Γιατί οι διορισμοί ήταν κατά κύριο λόγο Πελοπόννησο και νησιά. Γι' αυτό είπα το πού.
Αυτό για κάθε ειδικότητα είναι διαφορετικό!
Σε όποια περιοχή διοριστούν τώρα αρκετοί καθηγητές μιας ειδικότητας, δε θα μπορούν να διορίσουν του χρόνου.
Το 2025 οι συνταξιοδοτήσεις θα ανοίξουν καινούριες περιοχές και θα τις φορτώσουν κι εκείνες με επιπλέον διορισμούς!
Για αυτό έγραψα ότι στο τέλος κάποιοι θα εγκλωβιστούν στα νησιά και οι μεταθέσεις θα γίνονται πολύ δύσκολα!

Η υποχρεωτική διετία δεν προέκυψε από θεσμοθέτηση του ΥΠΑΙΘΑ, αλλά αφορά τους νεοδιόριστους όλου του Δημοσίου.
Άρα αυτό δεν μπορεί να αλλάξει μόνο για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς!
Ούτε κι εγώ το ήξερα αυτό. Το κοίταξα και φυσικά έχεις δίκιο. Νόμιζα ότι ίσχυε μόνο για εκπαιδευτικούς γιατί έχουν ξαναγίνει τέτοια όμορφα.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Αύγουστος 18, 2024, 12:03:49 μμ »
Ενώ να διορίσει μπορεί; Υποτίθεται ότι και οι διορισμοί τόσα χρόνια γίνονται μόνο σε οργανικά κενά.

Ούτε κι εγώ το ήξερα αυτό. Το κοίταξα και φυσικά έχεις δίκιο. Νόμιζα ότι ίσχυε μόνο για εκπαιδευτικούς γιατί έχουν ξαναγίνει τέτοια όμορφα.
Ναι, να διορίσει μπορεί γιατί δεν υπάρχει νομικό κόλλημα. Τα κενά με άλλο τρόπο υπολογισμού μπορούν να βαφτιστούν οργανικά.
Ο αλγόριθμος είναι το πρόβλημα και πρέπει να αλλάξει. Δεν υπηρετούν όλοι οι αναπληρωτές σε θέσεις μονίμων που έχουν άδεια ή απόσπαση!

Έχει ξαναγραφτεί στο pde ότι η υποχρεωτική διετία ισχύει για όλους τους νεοδιόριστους του Δημοσίου. Μάλλον δεν έτυχε να το διαβάσετε.
Παλιά ίσχυε υποχρεωτική διετία για τους εκπαιδευτικούς που διορίζονταν στα δυσπρόσιτα. Εκείνος ο νόμος αφορούσε μόνο εκπαιδευτικούς.
Τώρα ο νόμος δεσμεύει όλους του Δημόσιους Υπαλλήλους να υπηρετήσουν δύο χρόνια στον πρώτο τόπο του Διορισμού τους!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 03:22:14 »

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Αύγουστος 18, 2024, 12:19:15 μμ »
Ναι, να διορίσει μπορεί γιατί δεν υπάρχει νομικό κόλλημα. Τα κενά με άλλο τρόπο υπολογισμού μπορούν να βαφτιστούν οργανικά.
Ο αλγόριθμος είναι το πρόβλημα και πρέπει να αλλάξει. Δεν υπηρετούν όλοι οι αναπληρωτές σε θέσεις μονίμων που έχουν άδεια ή απόσπαση!

Δεν τα παρακολουθώ τόσο στενά, όμως παλιά έκανε μεταθέσεις κατά βούληση. Δεν ξέρω τι έχει αλλάξει εν τω μεταξύ. Όλα νομίζω είναι πολιτική βούληση.

Έχει ξαναγραφτεί στο pde ότι η υποχρεωτική διετία ισχύει για όλους τους νεοδιόριστους του Δημοσίου. Μάλλον δεν έτυχε να το διαβάσετε.

Μπορεί και να το έχω διαβάσει αλλά είμαι και μεγάλος άνθρωπος και ξεχνάω.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Αύγουστος 18, 2024, 12:26:41 μμ »
vama όλοι μεγαλώνουμε και μπορεί να ξεχνάμε. Το όπλο των μεγαλύτερων είναι η εμπειρία, η οποία είναι απαραίτητη!

Δεν ξέρω ούτε την ειδικότητά σου, ούτε που υπηρετείς, αλλά ελπίζω να καταφέρεις να πάρεις μετάθεση γρήγορα εκεί που επιθυμείς!

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Αύγουστος 18, 2024, 05:14:13 μμ »
vama όλοι μεγαλώνουμε και μπορεί να ξεχνάμε. Το όπλο των μεγαλύτερων είναι η εμπειρία, η οποία είναι απαραίτητη!

Δεν ξέρω ούτε την ειδικότητά σου, ούτε που υπηρετείς, αλλά ελπίζω να καταφέρεις να πάρεις μετάθεση γρήγορα εκεί που επιθυμείς!

ΠΕ11 είμαι και όπως καταλαβαίνεις είναι λίγο δύσκολα. Ευχαριστώ για τις ευχές. Το ελπίζω κι εγώ κάποια στιγμή αλλά αισθάνομαι ότι θα έρθει ο καιρός να πάρω σύνταξη και μετάθεση δεν θα έχω πάρει. Αυτή θα είναι η 25η χρονιά που δουλεύω (-2 χρόνια πραγματική υπηρεσία) και παραμένω στην περιοχή του διορισμού. Τουλάχιστον είναι σε στεριά και τα τελευταία χρόνια παίρνουμε πιο εύκολα αποσπάσεις. Θα δούμε. Είπε και ο υπουργός για 3η ώρα φυσικής αγωγής,μπας και.....

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Αύγουστος 18, 2024, 05:26:30 μμ »
ΠΕ11 είμαι και όπως καταλαβαίνεις είναι λίγο δύσκολα. Ευχαριστώ για τις ευχές. Το ελπίζω κι εγώ κάποια στιγμή αλλά αισθάνομαι ότι θα έρθει ο καιρός να πάρω σύνταξη και μετάθεση δεν θα έχω πάρει. Αυτή θα είναι η 25η χρονιά που δουλεύω (-2 χρόνια πραγματική υπηρεσία) και παραμένω στην περιοχή του διορισμού. Τουλάχιστον είναι σε στεριά και τα τελευταία χρόνια παίρνουμε πιο εύκολα αποσπάσεις. Θα δούμε. Είπε και ο υπουργός για 3η ώρα φυσικής αγωγής, μπας και.....

Τουλάχιστον είσαι σε στεριά! Μάλλον δεν έχεις υπηρετήσει σε περιοχές με πολλά μόρια, ούτε σε περιοχές δυσπρόσιτες για να διπλασιαστούν τα ΜΣΔ. Αφού βολεύεσαι με αποσπάσεις, πάλι καλά!

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Αύγουστος 18, 2024, 06:35:43 μμ »
Τουλάχιστον είσαι σε στεριά! Μάλλον δεν έχεις υπηρετήσει σε περιοχές με πολλά μόρια, ούτε σε περιοχές δυσπρόσιτες για να διπλασιαστούν τα ΜΣΔ. Αφού βολεύεσαι με αποσπάσεις, πάλι καλά!

Ισχύει αυτό εν μέρει. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν δίνονται μεταθέσεις εδώ και πολλά χρόνια, τουλάχιστον εκεί που θέλω να πάω εγώ. Με αποτέλεσμα την περσινή χρονιά που δόθηκαν μετά από χρόνια 1-2 ,να εμφανίζονται άτομα από αλλού , που δεν τους ξέρεις και δεν τους υπολογίζεις, που δεν "πιάνουν" τον τόπο τους.Τέλος πάντων. Συνεχίζουμε με αποσπάσεις προς το παρόν και βλέπουμε.

Αποσυνδεδεμένος gagarin_3

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ04.05
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Αύγουστος 22, 2024, 01:08:05 μμ »
Θέσεις Διορισμού Πιερίας για ΠΕ04

7 επιπλέον φυσικοί
2 επιπλέον χημικοί
1 επιπλέον βιολόγος

Εσείς οι Πε04 έχετε και το πρόβλημα με τις ώρες που σας παίρνουν οι άλλοι με τη β΄ ανάθεση.
Πρέπει να βάλετε ποσόστωση και στους επιπλέον διορισμούς, σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα!
Πάντως και στις άλλες ειδικότητες υπάρχουν β΄ αναθέσεις. Γιατί βλέπεις παντού συνομωσίες;
Ας μην το κάνουμε εδώ θέμα για ΠΕ04 πάλι! :)

Ποσόστωση, οριζόμενη από ΦΕΚ, δε θυμάμαι να υπήρχε ποτέ, πέραν αυτής που ρυθμίζει τις οργανικές για τα τμήματα ένταξης (και το κάθε πύσδε ερμηνεύει κατά το δοκούν).
Για τους επιπλέον των οργανικών κενών διορισμούς το ακούω, αρκεί να υπολογιζόταν βάσει απόλυτων αριθμών (σύνολο ωρών Α ανάθεσης πανελλαδικά κι όχι ωρολόγιο, για ευνόητους λόγους) και για όλους κλάδους, όχι μόνο στους ΠΕ04. 

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32750
  • Τελευταία: wwwwww
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1177498
  • Σύνολο θεμάτων: 19400
  • Σε σύνδεση σήμερα: 887
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αύγουστος 21, 2024, 05:10:38 μμ)