0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ποιο ακριβώς είναι το ευχάριστο;
Μα αν εξισορροπηθεί η κατάσταση με τις ερχόμενες συνταξιοδοτήσεις, τότε αυτό που έγινε με τους επιπλέον διορισμούς δε θα έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, δηλαδή να μειωθούν οι προσλήψεις αναπληρωτών.
Εξάλλου οι διορισμοί αυτοί επιπλέον των συνταξιοδοτήσεων θα συνεχιστούν και το 2025 και το 2026.
Αν δεν αλλάξει ο υπολογισμός του αλγόριθμου στη δευτεροβάθμια δεν πρόκειται να ανοίξουν κενά για μεταθέσεις στις περιοχές υψηλής ζήτησης!
δυστυχώς πολλοί διορισμοί σημαίνει ελάχιστες μεταθέσεις..
Είναι δεδομένο ότι θα συνεχιστούν και του χρόνου οι διορισμοί στο ύψος των 10.000 εκπαιδευτικών. Το είπε ο Υπουργός Παιδείας.Επειδή το μισθολογικό κόστος των αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας είναι το πρόβλημα, αφού της Πρωτοβάθμιας καλύπτεται από το ΕΣΠΑ.Αυτό πιστεύουμε κι εγώ και ο Victor123. Το έχει γράψει ακόμα και ο neossos, που είναι της Πρωτοβάθμιας.
Άρα του χρόνου, αφού ικανοποιηθούν οι μεταθέσεις και σε άλλες περιοχές, θα διορίσει και εκεί επιπλέον καθηγητές.
Οκ, αυτό τώρα το διαβάζω. Απίστευτο μου φαίνεται γιατί του χρόνου ξεκινάμε με 0 οργανικά κενά και θα έχουμε ότι προκύψει από συνταξιοδοτήσεις. Εννοώ ότι φέτος υπήρξε ένας μπούσουλας και διόρισαν σχεδόν διπλάσιους (όχι σε όλους, κακώς) από τα οργανικά κενά. Με αυτά τα δεδομένα πως θα προκύψουν 10.000 διορισμοί πάλι; Εκτός αν η μεγάλη πλειοψηφία πάει σε α/θμια. Ναι, αν εξακολουθούν να υπάρχουν κενά. Αλήθεια, φέτος πρόσεξε κανείς αν σε περιοχή χωρίς οργανικό κενό (εγκύκλιος μετατάξεων) έγινε διορισμός;
ΝΑι υπάρχουν αρκετα, δες στα αρχεία του trust έχει μια σύγκριση.Κακώς δεν έδωσαν σε όλους προσαύξηση στα οργανικά. Κατινιές!
Αυτό από που προκύπτει; Τέτοιο προγραμματισμό για διάστημα έτους δεν έχω ξαναδεί. Πάντως σε τέτοια κλίμακα όπως φέτος αμφιβάλλω. Εκτός αν μας εκπλήξουν ευχάριστα οι συνταξιοδοτήσεις.
Για να γίνουν μεταθέσεις στην Δευτεροβάθμια πρέπει να γίνουν μεταθέσεις και σε λειτουργικά κενά, όπως έγιναν και οι διορισμοί, αλλιώς...
Καλό είναι να γίνονται διορισμοί. Το θέμα είναι πού θα διορίσει.
Αυτό που δημιουργεί επίσης πρόβλημα είναι η υποχρεωτική διετία στον τόπο του διορισμού. Γιατί αν είχαν όλοι το δικαίωμα να κάνουν αίτηση μετάθεσης τα κενά διορισμού θα ήταν άλλα. Αυτό δημιουργεί ανισότητες και όντως μπορεί κάποιοι να εγκλωβιστούν μακριά για χρόνια. Πρέπει με κάποιον τρόπο αυτό να καταργηθεί. Η υποχρεωτική διετία είχε θεσμοθετηθεί και στο παρελθόν και καταργήθηκε ακριβώς γιατί δημιουργούσε πολλά προβλήματα. Αλλά δυστυχώς καθένας που γίνεται υπουργός Παιδείας νομοθετεί χωρίς να σκέφτεται τίποτα. Λες και θα αλλάξει κάτι αν παραμένει ο εκπαιδευτικός ένα ή δύο χρόνια κάπου.
Η υποχρεωτική διετία δεν προέκυψε από θεσμοθέτηση του ΥΠΑΙΘΑ, αλλά αφορά τους νεοδιόριστους όλου του Δημοσίου.Άρα αυτό δεν μπορεί να αλλάξει μόνο για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς!
Ναι, αν εξακολουθούν να υπάρχουν κενά. Αλήθεια, φέτος πρόσεξε κανείς αν σε περιοχή χωρίς οργανικό κενό (εγκύκλιος μετατάξεων) έγινε διορισμός;
Αλήθεια, φέτος πρόσεξε κανείς αν σε περιοχή χωρίς οργανικό κενό (εγκύκλιος μετατάξεων) έγινε διορισμός;
ΠΕ86 Δευτεροβάθμια, από μια θέση στις Α' Κεφαλληνίας και