0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν είχα ιδέα ότι τα δημοτικά έχουν τέτοιου είδους μαθητικά συμβούλια.Με την εμπειρία της δευτεροβάθμιας εγω θα έλεγα ότι είτε το σχολείο παρέχει κουμπαρα με το κλειδί υπό την ευθύνη του σχολείου, είτε κρίνουν τα παιδιά μόνα τους τι θα κάνουν, με δική τους ευθύνη. Το σχολείο δεν μπορεί να φέρει ευθύνη για ιδιωτικά αντικείμενα παιδιών. Φυσικά πρέπει να υπάρχει μια εποπτεία και παρέμβαση σε περίπτωση ανάγκης. Αυτόππυ περιγράφεις ομβς δεν είναι παρέμβαση, είναι μεγάλη αστοχία. Από κει και πέρα όμως ας πει κάποιος της αθμιας γιατί εγω προσωπικά δεν γνωριζω για τα μαθητικά συμβούλια του δημοτικού.
Τώρα όμως μου τα μπερδεύεις. Είναι άτυπο το προεδρείο; Δεν προβλέπεται βάσει νόμου;
Τα δημοτικά κάνουν εκλογές κανονικά ανά τμήμα όπως και στη δευτεροβάθμια, από όπου προκύπτουν ο πρόεδρος , ταμίας κ.τ.λ. του τμήματος.
Όλο αυτό που έγινε όμως δεν το καταλαβαίνω. Δηλαδή ο δάσκαλος παραβίασε το χρηματοκιβώτιο ,πήρε το ποσό και δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς; Ούτε ο πατέρας του ταμία που τον συνόδευε;
Όπως είπατε κι εσείς, δεν γνωρίζω. Ας μας φωτίσει κάποιος/-α της α/θμιας. Μήπως όμως επιδεικνύουμε τυπολατρία έτσι, χάνοντας την ουσία; Εκλογές έγιναν (και όχι για πρώτη χρονιά μάλιστα) σε επίπεδο τμήματος, από τις οποίες προέκυψαν αξιώματα (ή ρόλοι, αν προτιμάτε). Προβλεπόμενη ή μη η συγκρότηση, σημασία έχουν όσα ακολούθησαν -δεν βρίσκετε κι εσείς;Στη β/θμια μάλιστα, όπου τα μαθητικά συμβούλια είναι "κατά νόμο προβλεπόμενα", έχετε ακούσει εσείς ποτέ εκπαιδευτικό να εμπλέκεται έστω και ακροθιγώς στη διαχείριση ταμείου του πενταμελούς; Εγώ πάντως, όχι. Οι εκπαιδευτικοί ή η διεύθυνση αναθέτει στους ταμίες τη συγκέντρωση χρημάτων όπου αυτό δικαιολογείται, και από εκεί και πέρα μόνο παραλαμβάνουν το συγκεντρωθέν ποσό για το συγκεκριμένο σκοπό.
Αν εσείς ήσασταν στη θέση του γονέα/κηδεμόνα, θα είχατε ως πρώτο μέλημα να ζητήσετε επί τόπου το λόγο την ώρα που το παιδί σας παίρνει το απολυτήριό του; Δεν θα φροντίζατε πρώτα να μάθετε, από τους κηδεμόνες άλλων παιδιών του τμήματος ή του "προεδρείου" του, τι ενδεχομένως να είχε συμφωνηθεί ή όχι, και να προβείτε κατόπιν σε νενομισμένες διαδικασίες;
δεν πρέπει να αναμιγνύεται το σχολείο σε αυτό, αν οι γονείς θέλουν να τα βγάλουν στην πιάτσα ας το κάνουν, εμείς πρέπει να διαφυλάσσουμε την παιδικότητα τους.
δεν ξέρω ποιες είναι οι νενομισμένες διαδικασίες σε αυτή την περίπτωση.
τελικά δεν νομίζω ότι θα έκανα και κατι ιδιαίτερο, όποιες και αν ήταν οι απαντήσεις.