*

Αποστολέας Θέμα: Κλειστά σχολεία λόγω καυσωνα  (Αναγνώστηκε 6796 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος harac

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Κλειστά σχολεία λόγω καυσωνα
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 12, 2024, 08:34:08 pm »
Θα αρχίσουμε για κλιματικές αλλαγές, διότι όσο δεν υπάρχει κοινή πολιτική όλων των κρατών για τη μείωση των ρύπων και των επιβλαβών ανθρωπογενών δραστηριοτήτων για το κλίμα, τόσο η θερμοκρασία θα ανεβαίνει με ανεξέλεγκτες επιπτώσεις.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:01:19 »

Συνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 12, 2024, 09:07:23 pm »
Θα αρχίσουμε για κλιματικές αλλαγές, διότι όσο δεν υπάρχει κοινή πολιτική όλων των κρατών για τη μείωση των ρύπων και των επιβλαβών ανθρωπογενών δραστηριοτήτων για το κλίμα, τόσο η θερμοκρασία θα ανεβαίνει με ανεξέλεγκτες επιπτώσεις.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 12, 2024, 09:15:33 pm »
Στην Ελλάδα ζούμε ρε παιδιά, δεν είμαστε Σουηδία που θα πεθάνουν από τη ζέστη επειδή είχε 30 βαθμούς.
Και μην αρχίσουμε για κλιματικές αλλαγές και τετοια γιατί είναι Ιούνιος, είμαστε στην Ελλάδα και έχουμε ζήσει ζεστες και καύσωνες όλοι μας και ως μαθητες και ως φοιτητές και ως εργαζόμενοι. Σε εποχές που οι υποδομές ήταν ακόμα πιο άθλιες (στη συγκοινωνία, στους χώρους εργασίας κλπ) και δεν σκεφτόταν κανείς ότι πρέπει να κλειστεί σπίτι του. Το πολύ πολύ να έκλεινε το δημόσιο στην Αθήνα  μετά τις 12 κι αυτό για εξοικονόμηση ενέργειας όπως έλεγαν. Όχι βουρ όλοι σπίτι, κλιματισμό και τηλεργασια να τινάξουμε το δίκτυο στον αέρα.

Παντως σημερα στο πανεπιστημιο με κλιματιστικο να καιει απο τις 8 και μπηκαμε στις 10 στους 20 βαθμους, εγω σε καποια φαση χρειαστηκε να παω στην τουαλετα να καταβρεχθω γιατι δεν αισθανομουν καλα.

Ξερω 3 φοιτητριες, καλες, οι οποιες δεν ηρθαν να δωσουν γιατι δεν μπορούσαν τη ζεστη……

Δεν ειναι οπως ηταν!
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Συνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 12, 2024, 09:46:27 pm »

Παντως σημερα στο πανεπιστημιο με κλιματιστικο να καιει απο τις 8 και μπηκαμε στις 10 στους 20 βαθμους, εγω σε καποια φαση χρειαστηκε να παω στην τουαλετα να καταβρεχθω γιατι δεν αισθανομουν καλα.

Ξερω 3 φοιτητριες, καλες, οι οποιες δεν ηρθαν να δωσουν γιατι δεν μπορούσαν τη ζεστη……

Δεν ειναι οπως ηταν!

Αφού έχουμε καλομάθει όλοι με τα κλιματιστικά. Εμείς μικρά δεν είχαμε κλιματιστικό, με ανεμιστήρες τη βγάζαμε, δεν θεωρούσε κανείς ότι θα πεθάνουμε.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:01:19 »

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 12, 2024, 10:11:37 pm »
Είμαστε αντιμέτωποι με μια τρομακτική κλιματική αλλαγή που εξελίσσεται ραγδαία. Εγώ αυτό ξέρω. Οι ανεμιστήρες είναι μια κοροϊδία όταν έχει άπνοια, όπως σήμερα στην Αθήνα. Κατά τ' άλλα, οι διαδραστικοί μας μάραναν....

Συνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 12, 2024, 10:22:28 pm »
Είμαστε αντιμέτωποι με μια τρομακτική κλιματική αλλαγή που εξελίσσεται ραγδαία. Εγώ αυτό ξέρω. Οι ανεμιστήρες είναι μια κοροϊδία όταν έχει άπνοια, όπως σήμερα στην Αθήνα. Κατά τ' άλλα, οι διαδραστικοί μας μάραναν....

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες καλοκαίρι στην Ελλάδα για  ένα τριήμερο, δεν μου ακούγονται ακριβώς δείγμα κλιματικής αλλαγής, ας μας πει ένας ειδικός τη γνώμη του καλύτερα. Η κλιματική αλλαγή είναι ένα πολύ ωραίο αλλοθι για να μην κάνει τίποτα η κυβέρνηση για τις ανύπαρκτες υποδομές. Κλιματική αλλαγή οι πλημμυρισμένο ο δρόμοι, κλιματική αλλαγή οι πυρκαγιές, κλιματική αλλαγή να κλείνεσαι από χιόνι στην Αττική οδό μέρα μεσημέρι επειδή συνήθως χιονίζει βράδυ, τώρα είναι κλιματική αλλαγή και ο τυπικός καλοκαιρινός καύσωνας για να τρομοκρατήσουμε τον κόσμο να κλειστεί σπίτι και να ξεχασει λίγο και την ακρίβεια, που θα τη θυμηθεί όταν του έρθει το ρεύμα, αλλά θα την έχει ξεχασει μέχρι τις επόμενες κάλπες.

Αποσυνδεδεμένος Schoolikui

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 12, 2024, 10:24:18 pm »
Έσπερος, η αλήθεια είναι ότι έχουν πεθάνει πολλοί από ζέστη. Και τέτοιες θερμοκρασίες Ιούνιο έχουμε να δούμε από το 2007. Μετά κάηκε όλη η Ελλάδα.
Can I skip tomorrow?

Αποσυνδεδεμένος harac

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 12, 2024, 10:56:43 pm »
Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες καλοκαίρι στην Ελλάδα για  ένα τριήμερο, δεν μου ακούγονται ακριβώς δείγμα κλιματικής αλλαγής, ας μας πει ένας ειδικός τη γνώμη του καλύτερα. Η κλιματική αλλαγή είναι ένα πολύ ωραίο αλλοθι για να μην κάνει τίποτα η κυβέρνηση για τις ανύπαρκτες υποδομές. Κλιματική αλλαγή οι πλημμυρισμένο ο δρόμοι, κλιματική αλλαγή οι πυρκαγιές, κλιματική αλλαγή να κλείνεσαι από χιόνι στην Αττική οδό μέρα μεσημέρι επειδή συνήθως χιονίζει βράδυ, τώρα είναι κλιματική αλλαγή και ο τυπικός καλοκαιρινός καύσωνας για να τρομοκρατήσουμε τον κόσμο να κλειστεί σπίτι και να ξεχασει λίγο και την ακρίβεια, που θα τη θυμηθεί όταν του έρθει το ρεύμα, αλλά θα την έχει ξεχασει μέχρι τις επόμενες κάλπες.

Το γεγονός η κλιματική αλλαγή χρησιμοποιείται ως άλλοθι για πολιτικούς λόγους, δεν σημαίνει ότι είναι ανύπαρκτη.
Για το σύνδεση της αύξησης της θερμοκρασίας  με την κλιματική αλλαγή, υπάρχει πολλή πρόσφατη επιστημονική βιβλιογραφία. Αν μπεις στο scholar, θα δεις πολλά άρθρα. Ενδεικτικά παραθέτω την παρακάτω εργασία, η οποία έχει  πολύ γερή βιβλιογραφία:
Σύγχρονες εκτιμήσεις για την κλιματική αλλαγή στην περιοχή της Ευρώπης και της Μεσογείου: Παρόν–Μέλλον, στρατηγικές και Λήψη Μέτρων= Updated …(Καρανάσιου, 2023)
http://geolib.geo.auth.gr/digeo/index.php/grelit/article/view/12912
Εκτιμώ ό,τι έστω και για λίγες ημέρες, η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή και πρέπει να ληφθούν κλιμακωτά, κάποια μέτρα και όχι μόνο στα σχολεία.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 12, 2024, 11:02:39 pm από harac »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 13, 2024, 12:10:21 am »
Το γεγονός η κλιματική αλλαγή χρησιμοποιείται ως άλλοθι για πολιτικούς λόγους, δεν σημαίνει ότι είναι ανύπαρκτη.
Για το σύνδεση της αύξησης της θερμοκρασίας  με την κλιματική αλλαγή, υπάρχει πολλή πρόσφατη επιστημονική βιβλιογραφία. Αν μπεις στο scholar, θα δεις πολλά άρθρα. Ενδεικτικά παραθέτω την παρακάτω εργασία, η οποία έχει  πολύ γερή βιβλιογραφία:
Σύγχρονες εκτιμήσεις για την κλιματική αλλαγή στην περιοχή της Ευρώπης και της Μεσογείου: Παρόν–Μέλλον, στρατηγικές και Λήψη Μέτρων= Updated …(Καρανάσιου, 2023)
http://geolib.geo.auth.gr/digeo/index.php/grelit/article/view/12912
Εκτιμώ ό,τι έστω και για λίγες ημέρες, η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή και πρέπει να ληφθούν κλιμακωτά, κάποια μέτρα και όχι μόνο στα σχολεία.

Λεγε ο,τι θες και εσυ και εγω και οποιος αλλος….

Το πρισμα εχει βγει…… ειναι ενα αλλοθι! Οι 40 βαθμοι ειναι ΟΚ τετοια εποχη και ειμαστε ολοι καλομαθημενοι!

Συγνωμη, αλλα δεν μπορω!

Συνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 13, 2024, 12:15:31 am »
Δεν συνεννοούμαστε. Η κλιματική κρίση είναι ένα θέμα. Το να κλείνουν σχολεία σε ένα μεσογειακό κράτος επειδή το καλοκαίρι έκανε 40 βαθμούς, είναι δείγμα ότι είμαστε τρίτος κόσμος και ότι η κυβέρνηση σεν σκοπεύει να αναλάβει καμία  ευθύνη παρα μόνο να κλείνει τον κόσμο στα σπίτια. Γιατί θα πάθουν κάτι από τη ζέστη τα πιτσιρίκια που οι γονείς τους τα πάνε στη θάλασσα στις 3 το μεσημέρι. Και οι δάσκαλοι πανηγυρίζουν αντί να είναι έξαλλοι με την ανατροπή όσων είχαν κανονίσει για τις τελευταίες μέρες που δεν θα αναπληρωθούν. Δεν μας φτάνει η κατάντια να χάνονται μέρες μαθήματος για τις εκλογές, από αρχές Ιουνίου έχουν κατεβάσει ρολά τα παιδιά, να κλείσουμε κιόλας νωρίς, ούτε ένα γεια να μην πουν μεταξύ τους και με τους δασκάλους τους.  Και μετά απορούμε γιατί μας μουντζώνει ο κόσμος. Ζεσταινόμαστε και δεν θελουμε να πάμε διυλεια.

Αποσυνδεδεμένος lost snow

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 13, 2024, 12:22:58 am »
κάνε εσύ σωστά την δουλειά σου κάθε μέρα όλο το ακαδημαϊκό έτος και άσε την γκρίνια για το χάσιμο 2-3 ημερών..έλεος δλδ...

Αποσυνδεδεμένος Schoolikui

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 13, 2024, 12:30:13 am »
Το αν θα πάμε για δουλειά είναι σχετικό. Υποθέτω ότι δεν θα είμαστε οι μόνοι που θα πάμε αύριο γιατί έχουμε πράγματα να κάνουμε πριν την Παρασκευή που πρέπει να δοθούν βαθμοί, να γίνει μια γιορτή κλπ. Αλλά την ευθύνη των μικρών με θερμοπληξια δεν την θέλω γιατί δεν μου αναλογεί.
Can I skip tomorrow?

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 13, 2024, 12:34:12 am »
Το αν θα πάμε για δουλειά είναι σχετικό. Υποθέτω ότι δεν θα είμαστε οι μόνοι που θα πάμε αύριο γιατί έχουμε πράγματα να κάνουμε πριν την Παρασκευή που πρέπει να δοθούν βαθμοί, να γίνει μια γιορτή κλπ. Αλλά την ευθύνη των μικρών με θερμοπληξια δεν την θέλω γιατί δεν μου αναλογεί.

Αυτο!

Οι γινεις ας κανουν οτι θελουν με τα 1-2-3-5 καμαρια τους. Ας τα αφηνουν και ολη μερα στον ηλιο να τρεχουν. Εγω δεν θελω τα 25 να τα αφηνω σε μια αιθουσα με 35 βαθμους που τη χτυπα ο ηλιος αλυπητα

Αποσυνδεδεμένος Elstam

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 13, 2024, 07:32:50 am »
Μου είναι αδιάφορο αν ο γονιός θέλει τα πάει στην παραλία το μεσημέρι στους 45 βαθμούς. Τα σχολεία στην περιοχή μου καλώς έκλεισαν. Ούτε μάθημα με αυτές τις συνθήκες και χωρίς κλιματισμό μπορούσε να γίνει, ούτε να κάνουν διάλειμμα χωρίς να τα χτυπάει ο ήλιος ( στο δικό μας το σχολειο δεν υπάρχει σκια ούτε για δείγμα).
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 13, 2024, 07:34:22 am από Elstam »

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32789
  • Τελευταία: TonyNtzou
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1178771
  • Σύνολο θεμάτων: 19417
  • Σε σύνδεση σήμερα: 674
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144