0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θα αρχίσουμε για κλιματικές αλλαγές, διότι όσο δεν υπάρχει κοινή πολιτική όλων των κρατών για τη μείωση των ρύπων και των επιβλαβών ανθρωπογενών δραστηριοτήτων για το κλίμα, τόσο η θερμοκρασία θα ανεβαίνει με ανεξέλεγκτες επιπτώσεις.
Στην Ελλάδα ζούμε ρε παιδιά, δεν είμαστε Σουηδία που θα πεθάνουν από τη ζέστη επειδή είχε 30 βαθμούς. Και μην αρχίσουμε για κλιματικές αλλαγές και τετοια γιατί είναι Ιούνιος, είμαστε στην Ελλάδα και έχουμε ζήσει ζεστες και καύσωνες όλοι μας και ως μαθητες και ως φοιτητές και ως εργαζόμενοι. Σε εποχές που οι υποδομές ήταν ακόμα πιο άθλιες (στη συγκοινωνία, στους χώρους εργασίας κλπ) και δεν σκεφτόταν κανείς ότι πρέπει να κλειστεί σπίτι του. Το πολύ πολύ να έκλεινε το δημόσιο στην Αθήνα μετά τις 12 κι αυτό για εξοικονόμηση ενέργειας όπως έλεγαν. Όχι βουρ όλοι σπίτι, κλιματισμό και τηλεργασια να τινάξουμε το δίκτυο στον αέρα.
Παντως σημερα στο πανεπιστημιο με κλιματιστικο να καιει απο τις 8 και μπηκαμε στις 10 στους 20 βαθμους, εγω σε καποια φαση χρειαστηκε να παω στην τουαλετα να καταβρεχθω γιατι δεν αισθανομουν καλα.Ξερω 3 φοιτητριες, καλες, οι οποιες δεν ηρθαν να δωσουν γιατι δεν μπορούσαν τη ζεστη……Δεν ειναι οπως ηταν!
Είμαστε αντιμέτωποι με μια τρομακτική κλιματική αλλαγή που εξελίσσεται ραγδαία. Εγώ αυτό ξέρω. Οι ανεμιστήρες είναι μια κοροϊδία όταν έχει άπνοια, όπως σήμερα στην Αθήνα. Κατά τ' άλλα, οι διαδραστικοί μας μάραναν....
Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες καλοκαίρι στην Ελλάδα για ένα τριήμερο, δεν μου ακούγονται ακριβώς δείγμα κλιματικής αλλαγής, ας μας πει ένας ειδικός τη γνώμη του καλύτερα. Η κλιματική αλλαγή είναι ένα πολύ ωραίο αλλοθι για να μην κάνει τίποτα η κυβέρνηση για τις ανύπαρκτες υποδομές. Κλιματική αλλαγή οι πλημμυρισμένο ο δρόμοι, κλιματική αλλαγή οι πυρκαγιές, κλιματική αλλαγή να κλείνεσαι από χιόνι στην Αττική οδό μέρα μεσημέρι επειδή συνήθως χιονίζει βράδυ, τώρα είναι κλιματική αλλαγή και ο τυπικός καλοκαιρινός καύσωνας για να τρομοκρατήσουμε τον κόσμο να κλειστεί σπίτι και να ξεχασει λίγο και την ακρίβεια, που θα τη θυμηθεί όταν του έρθει το ρεύμα, αλλά θα την έχει ξεχασει μέχρι τις επόμενες κάλπες.
Το γεγονός η κλιματική αλλαγή χρησιμοποιείται ως άλλοθι για πολιτικούς λόγους, δεν σημαίνει ότι είναι ανύπαρκτη. Για το σύνδεση της αύξησης της θερμοκρασίας με την κλιματική αλλαγή, υπάρχει πολλή πρόσφατη επιστημονική βιβλιογραφία. Αν μπεις στο scholar, θα δεις πολλά άρθρα. Ενδεικτικά παραθέτω την παρακάτω εργασία, η οποία έχει πολύ γερή βιβλιογραφία:Σύγχρονες εκτιμήσεις για την κλιματική αλλαγή στην περιοχή της Ευρώπης και της Μεσογείου: Παρόν–Μέλλον, στρατηγικές και Λήψη Μέτρων= Updated …(Καρανάσιου, 2023)http://geolib.geo.auth.gr/digeo/index.php/grelit/article/view/12912Εκτιμώ ό,τι έστω και για λίγες ημέρες, η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή και πρέπει να ληφθούν κλιμακωτά, κάποια μέτρα και όχι μόνο στα σχολεία.
Το αν θα πάμε για δουλειά είναι σχετικό. Υποθέτω ότι δεν θα είμαστε οι μόνοι που θα πάμε αύριο γιατί έχουμε πράγματα να κάνουμε πριν την Παρασκευή που πρέπει να δοθούν βαθμοί, να γίνει μια γιορτή κλπ. Αλλά την ευθύνη των μικρών με θερμοπληξια δεν την θέλω γιατί δεν μου αναλογεί.