0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το θέμα είναι νέοι κανονισμοί στα σχολεία ή σε απλά ελληνικά "Τι μας περιμένει τους βαριόμοιρους!!!".Από Σεπτέμβριο, καταλήψεις, webex, χρονόμετρα 15λεπτων, σωματικοί έλεγχοι για τον τρόπο χρήσης του κινητού ( θα γίνει και αυτό), ατελείωτοι σύλλογοι για τιμωρίες, γονείς στα δικαστήρια για θέματα που διαφωνούν με τον κανονισμό, κάθε μέρα απουσίες στην πλατφόρμα (δηλαδή θα πρέπει να φέυγουμε μετά τις 2 για να περνάμε το ημερήσιο δελτίων απουσιών, εφόσον λεέι ψηφιοποίηση και άμεση ενημέρωση κηδεμόνων) κλπ, κλπ...... Και ξαναλέω "Τι μας περιμένει τους βαριόμοιρους!!!".Υπάρχει κανείς , υπάρχει κανείς, αν υπάρχει ρωτάω (τραγουδούσε κάποτε ο Πανταζής), που να πιστεύει ότι όλα α παραπάνω θα έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα. Και κλείνοντας α γράψω και κάτι που μόλι τώρα μου ήρθε στο μυαλό."Τι μας περιμένει τους βαριόμοιρους!!!".
Νομίζω ότι η θέση μου ήταν σαφής. Δεν διαφωνώ με τα μέτρα, αλλά με τον τρόπο που θα εφαρμοστούν, καθώς και με τον ποιον θα βαρύνει η εφαρμογή τους. Και ξανατονίζω. Τι μας περιμένει τους βαριόμοιρους!!!".
Είμαι σε σχολείο όπου τα κινητά κυκλοφορούν φανερά με την ανοχή των καθηγητών (στραβά μάτια). Νομίζω ότι δεν θα υπάρξει ομοφωνία ως προς την εφαρμογή των μέτρων.
Η πλατφόρμα καταγγελιών θεωρώ πως είναι σοβαρότατο θέμα και θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Ο κάθε ψυχάκιας γονιός θα καταγγέλλει ό,τι του 'ρθει και θα μπλέκουμε κι άντε ν' αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Κι οι ψυχάκηδες δεν είναι λίγοι...
Ο κάθε ψυχάκιας γονιός
Να διαχωρίσουμε κάτι. Άλλο το να χρησιμοποιούνται τα κινητά στο χώρο του σχολείου, και άλλο το να μένουν (αυστηρώς) μέσα στην τσάντα. Υπάρχουν και αρκετά σχολεία που δεν είναι αυτό που λέμε "σχολείο γειτονιάς". Τα πρότυπα και πειραματικά είναι ένα παράδειγμα, και όχι μοναδικό. Στις περιπτώσεις αυτές μπορεί το κινητό να πρέπει να χρησιμοποιηθεί π.χ. για να ειδοποιήσει το παιδί τον γονέα σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης. Και μη μου πείτε "το σχολείο έχει τηλέφωνο", γιατί φανταστείτε ένα ολόκληρο τμήμα να πρέπει να ειδοποιήσουν τους γονείς τους από αυτό. Ούτε αποτελεί λύση η παράδοση όλων των κινητών στο γραφείο του διευθυντή ή των διδασκόντων μέχρι τη λήξη του ωραρίου, γιατί και χρονοβόρο θα είναι να τα παραδίδουν το πρωί και να τα παίρνουν το μεσημέρι, και μπερδέματα μπορεί να γίνουν σε περιπτώσεις ίδιων συσκευών. Κατά τη γνώμη μου, οι εσωτερικοί κανονισμοί που θα συνταχθούν θα πρέπει να κινηθούν στη φιλοσοφία "πιάστηκες με κινητό στο χέρι ή στην τσέπη σε ώρα διαλείμματος ή κενού; Τιμωρείσαι."
Είμαι στην επαρχία και τα μισά παιδιά φεύγουν από το σπίτι στις 7.30 ή νωρίτερα και γυρνάνε κοντά στις 3. Ή μετακινουνται με αυτοκίνητο. Προφανώς τα παιδιά θ έχουν μαζί κινητό, το ξέρουμε. Έχουμε πει όμως ότι αν είναι στην τσάντα κλειστο για χρήση εκτός σχολείου και δεν το δει κανείς, δεν το ακούσει κανείς, δεν το έχουν στην τσέπη κλπ, ουσιαστικά κάνουμε ότι δεν το ξέρουμε. Αν χτυπήσει έστω και κατά λάθος, ημερήσια αποβολή, όπως και αν το δούμε στο χέρι.
Και μαθητής, διάβασα κάπου, και ελπίζω να ήταν δημοσιογραφική υπερβολή. Προβλέπω σκηνές απείρου κάλλους, όπου μαθητές θα "καταγγέλλουν" διάφορα, επειδή π.χ. ο/η συμμαθητής/-τρια δεν τον ψήφισε για το πενταμελές.Να διαχωρίσουμε κάτι. Άλλο το να χρησιμοποιούνται τα κινητά στο χώρο του σχολείου, και άλλο το να μένουν (αυστηρώς) μέσα στην τσάντα. Υπάρχουν και αρκετά σχολεία που δεν είναι αυτό που λέμε "σχολείο γειτονιάς". Τα πρότυπα και πειραματικά είναι ένα παράδειγμα, και όχι μοναδικό. Στις περιπτώσεις αυτές μπορεί το κινητό να πρέπει να χρησιμοποιηθεί π.χ. για να ειδοποιήσει το παιδί τον γονέα σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης. Και μη μου πείτε "το σχολείο έχει τηλέφωνο", γιατί φανταστείτε ένα ολόκληρο τμήμα να πρέπει να ειδοποιήσουν τους γονείς τους από αυτό. Ούτε αποτελεί λύση η παράδοση όλων των κινητών στο γραφείο του διευθυντή ή των διδασκόντων μέχρι τη λήξη του ωραρίου, γιατί και χρονοβόρο θα είναι να τα παραδίδουν το πρωί και να τα παίρνουν το μεσημέρι, και μπερδέματα μπορεί να γίνουν σε περιπτώσεις ίδιων συσκευών. Κατά τη γνώμη μου, οι εσωτερικοί κανονισμοί που θα συνταχθούν θα πρέπει να κινηθούν στη φιλοσοφία "πιάστηκες με κινητό στο χέρι ή στην τσέπη σε ώρα διαλείμματος ή κενού; Τιμωρείσαι."