0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
πάρτε μέρος στο κίνημα που καθημερνά φουντώνει.
Αν εξαιρέσουμε το κίνημα στην Γ/θμια -που προς το παρόν εκφράζεται μαζικά μόνο στις συνελεύσεις για ανανέωση των καταλήψεων, γιατί κατά τα άλλα εγώ λίαν αναιμικά τα βλέπω τα συλλαλητήρια δεδομένης της σημαντικότητας του διακυβεύματος-, πού αλλού βλέπετε εσείς να "φουντώνει" κάτι; Γιατί εγώ, το μόνο που βλέπω να φουντώνει είναι δυστυχώς η κυρπαντελήδικη, μικροαστούλικη και μισαλλόδοξη ακροδεξιά. Αν εσείς προτιμάτε να "βλέπετε" κάτι διαφορετικό, τότε μπορεί και να ισχύει το παλαιό ρητό "όσο η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τις απόψεις μας, τόσο το χειρότερο γι' αυτή".
Με απλά λόγια, άμα δε θέλετε να 'στε κυρπαντελής, β γ ε ί τ ε απ' το σαλόνι σας.
Σε μία συζήτηση (μεσω πμ) που ειχα με έναν συναδελφο μου εθεσε το πολύ ουσιωδες -κατά τη γνωμη μου- ερωτημα :“ Είμαι διορισμενος του 2022 και φέτος θα περάσω το Α2 και
Γιατί να μην το πιστεύει; Δεν είναι δα ιερό καθήκον του δασκάλου να είναι ιδεαλιστής; εδώ εγώ πιστεύω πως όλοι οι μαθητές μου θα με θυμούνται όμορφα...
Ένα χρόνο πριν με αφορμή το τραγικό δυστύχημα φαινόταν όντως μια επιθυμία αλλαγής., Κάτι όχι απλά να φουντώνει, αλλά να βράζει και να ξεχειλίζει. Πολλοί το πιστέψαμε και το υποστηρίξαμε με την ψήφο μας. Το αποτέλεσμα ήταν όχι απογοητευτικό, ήταν σοκαριστικό. Οπότε, δεν ξέρω πια πώς μπορεί κάποιος να θεωρεί ότι κάτι φουντώνει.
Κάθε βδομάδα, κάθε Πέμπτη, κάνω στάση εργασίας. Δώδεκα δύο. Κάθε Πέμπτη προκηρύσσεται απ' την ΟΛΜΕ. Συμμετέχω στα συλλαλητήρια στην Πανεπιστημίου. Ο κόσμος χιλιάδες. Θυμίζει μέρες του καλοκαιριού του '65. Δεν ξέρω τι κάνει ο Scout. Αν συμμετέχει στις στάσεις εργασίας στις απεργίες στις διαδηλώσεις. Αν όχι κι απλά είναι δουλειά-σπίτι τότε λογικό είναι να μη βλέπει τι συμβαίνει γύρω του και να νομίζει πως ο κόσμος η κοινωνία είναι ο ΣΚΑΪ. Η απάθεια κι η αφ' υψηλού κριτική με μιαν υποβόσκουσα τάση παραίτησης κι απαξίωσης δε βοηθά πουθενά.
Θυμίζει μέρες του καλοκαιριού του '65.
Φαντάζομαι ότι δεν τα ζήσατε αυτά προσωπικά, γιατί αν τα είχατε ζήσει:(α) μάλλον θα ήσασταν ήδη "χους ει και εις χουν απελεύσει", όπως μοιραία οι περισσότεροι που τα έζησαν προσωπικάκαι(β) το πιθανότερο είναι ότι δεν θα αποτολμούσατε μια τέτοια ανιστόρητη αναλογία. Καλά-καλά δε νομίζω ότι αποτολμά κανείς να συγκρίνει τα φετινά συλλαλητήρια με εκείνα του 1990-91 και του 1998-99. Και εσείς λέτε για τα συλλαλητήρια των Ιουλιανών; Σοβαρά τώρα;
Ευτυχώς, δεν πραγματοποιήθηκε το όνειρο σου και σήμερα δεν τρώμε από συσσίτια...