0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τέλος, προς νέους συναδέλφους. Δυστυχώς, τα παιιδά καταλαβαίνουν την απειρία μας και το εκμεταλλεύονται. Και η απειρία μάς ωθεί και σε λάθη, μπορεί να τροφοδοτούμε καταστάσεις που ένας πιο έμπειρος τις αποφεύγει. Δεν είναι φταίξιμο του νέου, έτσι είναι η κατάσταση. Το σχολείο πρέπει να είανι υποστηρικτικό, να μην διαχωρίζουν τη θέση τους οι υπόλοιποι με το κλασικό "σ' εμένα δεν κάνουν τίποτα" και να μην στοχοποιείται ο κάθε νέος ή καινούργιος στο σχολείο που εκ των πραγμάτων θα τιμωρήσει πιο συχνά.
Πραγματικά απορώ: πριν 5 χρόνια ήμουν ο ίδιος άνθρωπος, έκανα το ίδιο ή παρόμοιο μάθημα σε δύσκολες γειτονιές, και όλα πήγαιναν ρολόι... και με τα παιδιά είχαμε πολύ καλή σχέση. Πέντε χρόνια μετά κάνω το ίδιο μάθημα, την ίδια ύλη, και αντιμετωπίζω μια ζούγκλα... αν μπορείτε να μου πείτε πού οφείλεται αυτό....Δηλαδή ξαφνικά είμαι εντελώς άπειρη στο πώς να αντιμετωπίσω μια κατάσταση, που μεταξύ μας συντηρείται από την νοοτροπία της ίδιας της σχολικής μονάδας.
Δεν υπάρχει μαγική λύση, αλλά πρέπει να υπάρχει κοινή γραμμή μεταξύ διεύθυνσης του σχολείου και συλλόγου εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση περιστατικών στο σχολείο. Το αποτελεσματικότερο, όμως, είναι κάθε φορά που συμβαίνει κάτι σοβαρό, να ενημερώνονται οι γονείς.
harac, ο κύριος προβληματισμός μου είναι ότι δεν μπορώ να μιλήσω στον γονιό και να του πω ευθέως "φταις εσύ που το παιδί σου είναι έτσι", γιατί μετά ο ίδιος ο γονιός θα με κατηγορήσει. Και μεταξύ μας ποιος γονιός θα παραδεχτεί ότι δεν έχει τον έλεγχο του παιδιού του; Εχω παιδιά που έρχονται άυπνα και παραδέχονται ότι οι γονείς τους δεν έχουν πάρει χαμπάρι όλη νύχτα.
Τις περισσότερες φορές το "σ' εμένα δεν κάνουν τίποτα" είναι αναληθές και απλώς λέγεται για φιγούρα. Και αλήθεια, όμως, να είναι ποτέ δεν έχω ρωτήσει τι γίνεται στο μάθημα άλλου εκπαιδευτικού διότι δεν με ενδιαφέρει, όπως δεν θέλω να ασχολούνται και οι άλλοι με το τι γίνεται στο δικό μου. Κάθε μάθημα έχει τις ιδιαιτερότητές του και τη μοναδικότητά του. Και ούτε τα παιδιά είναι άβουλα στρατιωτάκια για να κάθονται σούζα στα 7ωρα και μερικοί να κοκκορεύονται.
Δεν εξευτελιζόμαστε εμείς, που κάνουμε σωστά το μάθημά μας. Εκείνοι, οι συγκεκριμένοι που δημιουργούν προβλήματα συμπεριφοράς στην τάξη εξευτελίζονται και γελοιοποιούνται και τους το τονίζω συνέχεια όποτε τα βλέπω.
Αυτά μπορεί να τα λέμε σ εκείνους, αλλά δεν ισχύουν. Όταν κάποιοι σε γλεντάνε και οι άλλοι σε λυπούνται, υφίστασαι επαγγελματικό εξευτελισμό.
Φυσικά και ισχύουν, διότι είναι δικό τους το πρόβλημα και όχι δικό σου.Αν κάνεις σωστά τη δουλειά σου δεν έχεις να φοβηθείς κάτι. Και σε αυτή την περίπτωση δεν σε ενδιαφέρει τι σκέφτονται οι άλλοι, αλλιώς έχασες το παιχνίδι. Τα γράφω για να σε ενθαρρύνω. Αν περιμένουμε από παιδιά που συχνά φέρονται ανώριμα και ανεύθυνα, να τονώσουμε την αυτοεκτίμησή μας και να ενισχύσουμε το εγώ μας, καήκαμε
Σε εκείνη την περίπτωση, πάλι εκείνα θα βγουν χαμένα και τους το τονίζεις, καθώς δεν μπορούν να εκτιμήσουν και να αξιοποιήσουν προς όφελός τους εκείνο που τους προσφέρεις (διδακτικό έργο).