0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Υπάρχει μήπως κάποια πληροφορία για τα λειτουργικά κενά κάθε νομού;
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες!Απορία αναπληρωτών.Η περιοχή Χ θα πάρει από κάποια ειδικότητα στην Α΄φάση για παράδειγμα 3 ΑΠΩ ειδικής, 1 ΑΜΩ ειδικής και 5 ΑΠΩ γενικής.Κάποιος εκπαιδευτικός της εν λόγω ειδικότητας έχει κάνει την εξής δήλωση προτίμησης μόνο σε αυτή την περιοχή...Στην ειδική...ΑΠΩ ειδικήςΑΜΩ ειδικήςκαι στην γενική αντίστοιχα...ΑΠΩ γενικής ΑΜΩ γενικής.Το σύστημα "τρέχει" πάντα πρώτα για την ειδική.Υπάρχει περίπτωση να τον "τραβήξει" ΑΜΩ ειδικής και όχι ΑΠΩ γενικής;Αν ναι, παραμένει διαθέσιμος για επόμενη φάση για ΑΠΩ τόσο στην ειδική όσο και στην γενική;Έχει συμβεί σε κάποιους κάτι αντίστοιχο; Σε ποιο σημείο της πρόσκλησης διευκρινίζεται;Ευχαριστούν προκαταβολικά.
Χρόνια πολλά.Αν τρέξει η ειδική και κάποιος προσληφθεί ΑΜΩ, τότε αμέσως μετά που θα τρέξει η γενική, αν υπάρχει κενό ΑΠΩ στην ίδια περιοχή και στον ίδιο κλάδο και αν είναι η σειρά του, θα αναβαθμιστεί στην ίδια φάση και θα προσληφθεί τελικά στη γενική.Επίσης, δεν υπάρχει καμία προτεραιότητα ανάμεσα σε ΑΜΩ ή ΑΠΩ στον αλγόριθμο. Η προτεραιότητα είναι μόνο στις δηλώσεις των περιοχών.
Δεν είναι έτσι. Αν τρέξει πρώτα η ειδική και σε πάρουν ΑΜΩ τελείωσε. Όταν τρέξει η γενική το σύστημα σε προσπερνάει. Εδώ στη γενική αν έχω βάλει ΑΜΩ στον κλάδο ΠΕ83 και ΑΠΩ στον κλάδο ΠΕ86 επειδή ο ΠΕ83 τρέχει πρώτος με τραβάει αυτός. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει η διαφορά ειδική - γενική. Σκέψου το και πρακτικά. Τρέχει η ειδική και σε παίρνουν ΑΜΩ στην τάδε περιοχή. Αν με το που έτρεχε σε έπαιρναν ΑΠΩ στην γενική η θέση που είχε δεσμευτεί στην ειδική θα έμενε ελεύθερη και το σύστημα πρέπει να ξανατρέξει για εσένα και όσους είναι απο κατω σου με αποτέλεσμα νέες ανακατατάξεις που θα οδηγούσαν να ξανατρέξει και η γενική κτλ κτλ. Δεν θα έβγαινε άκρη.
Κι όμως έτσι είναι. Αν σε πάρουν σε άλλο κλάδο, τελείωσε. Στον ίδιο όμως είναι καταστρατήγηση του πίνακα οπότε αναβαθμίζεσαι και χάνεται η θέση.
Δεν είναι καταστρατήσηση. Ειναι διαφορετικοί πίνακες της γενικής και της ειδικής. Αν τρέξει πρώτα η ειδική και προσληφθείς αυτόματα παύεις να είσαι διαθέσιμος για πρόσληψη στη γενική. Για να το καταλάβεις καλύτερα. Έστω μιλάμε μόνο για ειδική. Αν στην επιλογή 1 και 2 έχω βάλει Α θεσσαλονίκης ΑΜΩ και Α θεσσαλονίκης ΑΠΩ αντίστοιχα. αν υπάρχει κενο και για ΑΜΩ και για ΑΠΩ θα με πάρουν ΑΜΩ γιατί το έχω πιο ψηλά στις προτιμήσεις μου. Αν τώρα έχω στην ειδική 1η επιλογή ΑΜΩ και στην γενική πρώτη επιλογή ΑΠΩ αν τρέξει η ειδική πρώτα θα με πάρουν ΑΜΩ. Σου εξήγησα. Αν άλλαζε η τοποθέτηση δηιμουργείται ντόμινο που δεν θα τελειώσει ποτέ.
Αν σε προσλάβουν ειδική ΑΜΩ παύεις να είσαι διαθέσιμος στην ειδική. Δικαιούσαι να αναβαθμιστείς στη γενική που είναι άλλος πίνακας και άλλο τρέξιμο. Δεν είναι δίκαιο να πάρει άλλον με λιγότερα μόρια ΑΠΩ. Λόγω του ντόμινο η θέση ΑΜΩ μένει κενή.
Κάνεις λάθος. Έστω η τραβηγμένη περίπτωση που 10 άτομα βάζουν 10 διαφορετικές περιοχές ΑΜΩ ειδικής και 10 θέσεις ΑΠΩ γενικής. Με τη λογική που λές όλες οι θέσεις στην ειδική θα μέινουν κενές γαιτί θα τους τραβήξει η γενική. Ακυρώνεται λοιπόν η προτεραιότητα που δίνεται στην ειδική. Επίσης δες εδώ:1. Σύμφωνα με το άρθρο 63 του ν. 4589/2019 η πρόσληψη αναπληρωτών μελών εκπαιδευτικών καιμελών ΕΕΠ-Ε
Οκ. Δεν υπάρχει κλάδος πε02.50. Από εκεί ξεκινάει η παρανόηση. Δες τις προσκλήσεις. Είναι ο ίδιος κλάδος.
Όντως δεν υπάρχει ΠΕ02.50. Διαφοροποίηση υπάρχει όμως. Αν ήταν ΄το ίδιο όλοι οι φιλόλογοι με το που τελείωνα θα μπορούσαν να διδάξουν και γενική και ειδική. Ακόμα και έτσι να ήταν επιμένω και είμαι 100% σίγουρος. Αν σε πάρουν ΑΜΩ στην ειδική αποκλείεσαι απο πρόσληψη στην Γενική. ¨οπως είπα αν γινόταν η ειδική στην οποία σωστά δίνουν προτεραιότητα θα έμενε γεμάτη κενά.
Οκ. Διαφωνούμε, αλλά στο κάτω κάτω ο καθένας είναι υπεύθυνος για τη δήλωση που θα κάνει. Καλή επιτυχία σε όλους και καλή σχολική χρονιά.
Δεν είναι έτσι. Αν τρέξει πρώτα η ειδική και σε πάρουν ΑΜΩ τελείωσε. Όταν τρέξει η γενική το σύστημα σε προσπερνάει. Εδώ στη γενική αν έχω βάλει ΑΜΩ στον κλάδο ΠΕ83 και ΑΠΩ στον κλάδο ΠΕ86 επειδή ο ΠΕ83 τρέχει πρώτος με τραβάει αυτός. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει η διαφορά ειδική - γενική. Σκέψου το και πρακτικά. Τρέχει η ειδική και σε παίρνουν ΑΜΩ στην τάδε περιοχή. Αν με το που έτρεχε σε έπαιρναν ΑΠΩ στην γενική η θέση που είχε δεσμευτεί στην ειδική θα έμενε ελεύθερη και το σύστημα πρέπει να ξανατρέξει για εσένα και όσους είναι απο κατω σου με αποτέλεσμα νέες ανακατατάξεις που θα οδηγούσαν να ξανατρέξει και η γενική κτλ κτλ. Δεν θα έβγαινε άκρη.Υ.Γ. είναι σχήμα οξύμωρο να λές απο τη μια οτι καμία διαάκριση δεν κάνει ο αλγόριθμος μεταξύ ΑΜΩ και ΑΠΩ και απο την άλλη να λές οτι αν πρώτα σε πάρει ΑΜΩ στην ειδική μετά θα αναβαθμιστείς και θα σε πάρουν ΑΠΩ στη γενική.