0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα. Μόλις διάβασα ότι στην ειδική αγωγή θα έχουμε την ίδρυση νέων τμημάτων ένταξης. Μία αισιοδοξία πλανάται παντού. Θα θέλατε να μου πείτε την άποψή σας για την ειδική αγωγή; Σίγουρα αναφέρομαι στους ΠΕ02, βέβαια η ειδική αγωγή δεν είμαστε μόνο εμείς…
Η ίδρυση νέων τμημάτων ένταξης ακούγεται χρόνια τώρα.Η σύσταση οργανικών στην παράλληλη ακούγεται τώρα.Η σύσταση νέων οργανικών σε κοινές ειδικότητες πρωτοβάθμιας επίσης κυοφορείται.Όπως θα έλεγε και ο αγαπητός victor123, αν δεν δεις ΦΕΚ κράτα μικρό καλάθι.Μακάρι να γίνουν όλα και άμεσα. Στην σωστή κατεύθυνση θα είναι.
Σας ευχαριστώ για την απάντηση. Τι σημαίνει σύσταση οργανικών στην παράλληλη, γιατί δεν το καταλαβαίνω; Είναι εύκολο να μου εξηγήσετε;
Αυτή τη στιγμή οι ώρες τις παράλληλης στήριξης καλύπτονται από αναπληρωτές ή αποσπασμένους μόνιμους, ως λειτουργικά κενά. Δεν συνιστούν οργανικό κενό, δηλαδή δεν μπορεί κάποιος μόνιμος της ειδικής αγωγής να τοποθετηθεί οριστικά στην παράλληλη στήριξη ενός σχολείου, ούτε υπολογίζονται αυτές οι ώρες ως κενά για τους διορισμούς ή τις μεταθέσεις μονίμων στην ειδική αγωγή.
Να είσαι καλά Lasid! Τι πιστεύεις για τη φετινή χρονιά για την ειδική αγωγή;
Παρακαλώ Semi90. Δεν γνωρίζω καλά τα θέματα της ειδικής αγωγής, αλλά πιστεύω ότι οι ανάγκες θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.Αν ιδρυθούν νέα Τμήματα Ένταξης θα χρειαστούν περισσότεροι εκπαιδευτικοί για να τα στελεχώσουν. Όμως, δεν ξέρουμε πότε και αν θα γίνει αυτό!
https://e-wall.net/43508/vomva-gia-tis-proslipseis-anapliroton-apo-48-000-peftoun-se-30-me-35-000-oi-pistoseis-espa-tis-fetinis-scholikis-chronias/?fbclid=IwAR2cxuufsZUT2ArUpI9HbqY7a6LEWHTow9mGBpKraCUnbR-jPky407qN4JQΕλπίζω να μην επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες του άρθρου και η φετινή χρονιά να είναι αντάξια της περσινής σε αριθμούς προσλήψεων...
Γιατί ανησυχείτε; Δεν είδατε ότι μεσα στις πρωταρχικές προτεραιότητες του Υπουργείου είναι και τα σεμινάρια για 100.000 εν δυναμει εκπαιδευτικούς που θα μεταμορφωθούν σε ψυκτικούς και υδραυλικούς?40 τακατο είπαμε, μην μου ανησυχείτε, απλά διαλέξτε τον νέο επαγγελματικό προσανατολισμό σας...https://www.esos.gr/arthra/84291/ta-dyo-prota-nomoshedia-pierrakaki