0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συμβουλές δεν είναι εύκολο να δώσει κανείς. Είναι αποφάσεις που δυστυχώς ή ευτυχώς τις παίρνει ο καθένας μόνος του. Παρόλα αυτά εγώ θα σου πρότεινα, μόνο και μόνο επειδή είναι κάτι που το σκέφτεσαι, να σκεφτείς σοβαρά την προοπτική να δώσεις κατατακτήριες για το παιδαγωγικό. Θεωρώ ότι είναι μια ειδικότητα που πάντα θα έχει απορρόφηση έστω κι αν κάποιες περιόδους οι προσλήψεις είναι μειωμένες.
Τα πράγματά είναι όντως τραγικά. Δυστυχώς, ούτε τα 2 μεταπτυχιακά θα σε βοηθούσαν σε κάτι...Καλύτερα άλλαξε επάγγελμα μια που είσαι νέος...
Είσαι μικρός ακόμα και μπορείς να διορθωσεις λάθος επιλογές που έκανες στα 16-18.Δώσε πανελλήνιες από άλλη κατεύθυνση για πληροφορική.
Καλησπέρα, το ξέρω θα ακουστεί στερεοτυπικό αλλά είσαι ακόμα εντελώς στην αρχή για να έχεις ήδη απογοητευτεί, οπότε ψυχραιμία! Το κακό με τους ΠΕ02 είναι ότι είστε αριθμητικά πάρα πολλοί, αλλά το καλό συγχρόνως είναι ότι οι θέσεις είναι πάρα πολλές. Θεωρώ θετικό ότι σκέφτηκες να κάνεις μεταπτυχιακό. Μέσα στα τρία χρόνια που μεσολαβούν μέχρι το επόμενο άνοιγμα των πινάκων (με την προϋπόθεση ότι όλα θα συνεχίσουν ως έχουν) μπορείς να μαζέψεις μόρια τελειοποιώντας ξένες γλώσσες, παίρνοντας πιστοποίηση στην πληροφορική (ECDL), κάνοντας ένα σεμινάριο. Όλα αυτά το καταλαβαίνω ότι έχουν κόστος κυριολεκτικά και μεταφορικά, αλλά θα σε βοηθήσουν να ανέβεις. Τώρα στο εργασιακό κομμάτι, δυστυχώς πράγματι στα φροντιστήρια όλοι ζητάνε προϋπηρεσία για να σε εμπιστευτούν, την οποία εάν δεν κάνεις από κάπου την αρχή δεν μπορείς να αποκτήσεις... Οπότε θα σου πρότεινα να κοιτάξεις λίγο τις πλατφόρμες Online διδασκαλίας, όπως το Πανελλήνιο δίκτυο καθηγητών, το teacher finder, το Instateacher, το idiaitera.gr κ.α. Γενικότερα θέλουν λίγο υπομονή τα ιδιαίτερα, αν δημιουργήσεις έναν κύκλο, σιγά-σιγά θα έρχονται από μόνα τους. Ως φιλόλογος υπάρχει επίσης στο τραπέζι η διδασκαλία των ελληνικών ως ξένη γλώσσα ή ακόμα και η επιμέλεια κειμένων. Υπάρχουν σεμινάρια που στοχεύουν σε τέτοιες εξειδικεύσεις, για τον μεν πρώτο τομέα, μέσω της Ελληνοαμερικανικής ένωσης, για τον δε δεύτερο, μέσω του Μορφωτικού ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας. Τέλος, σχετικά με το δεύτερο μεταπτυχιακό ή το δεύτερο πτυχίο, αυτό είναι κάτι που θα σου έλεγα να το σκεφτείς πιο μακροπρόθεσμα, και να μην πάρεις μία απόφαση γρήγορη, καθώς είναι δύο πράγματα χρονοβόρα που απαιτούν πολλή δουλειά.
ισως διδακτορικο αν εχεις χρονο , θα σε ανεβασει αρκετα στους πινακες ..
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.Στην παρούσα φάση δεν θα σκεφτόμουν να αλλάξω εντελώς επάγγελμα είναι η αλήθεια. Θα διάλεγα πάλι κάτι σχετικό με παιδιά και διδασκαλία γιατί είναι ένα επάγγελμα που αγαπώ και θεωρώ ότι μου ταιριάζει κιόλας. Οι θετικές επιστήμες σίγουρα έχουν καλύτερη απορρόφηση αλλά μου φαίνεται απίστευτα δύσκολο τώρα να μεταπηδήσω σε άλλη κατεύθυνση.
Παρούσα Φιλολογος με πτυχίο από το 2000. Ξεκίνησα με ιδιαίτερα μαθήματα από το μηδέν. Μηδέν γνωριμίες, μηδέν εμπειρία. Ένα με δυο μαθήματα στην αρχή, σαν εσένα. Το ίδιο, μετά και μετά και μετά, μέχρι που άρχισε να έρχεται άλλο ένα και μετά άλλο ένα, κοκ. Μεγάλη απογοήτευση, άγχος και ανασφάλεια, ακόμα και αε εποχές μεγάλης ευημερίας, προ 200, και λίγο μετά. Έφτασα να βγάζω πάνω από 2500 ευρώ το μήνα. Είπαμε, συνθήκες προ κρίσεως κι εγώ ακόμα κάτω από τριάντα. Έβλεπα γνωστούς μου από το παιδαγωγικό και τις ξένες φιλολογίες να τρέχουν για αναπληρωτές (σχεδόν με το που τελείωναν τις σχολές τους) ή να δίνουν ΑΣΕΠ κι εγώ ήμουν στην πόλη μου με άγχος, τρέξιμο, ανασφάλεια, πολλή δουλειά και λεφτά. Έκανα αυτήν την επιλογή. Σκοπίμως δεν τη χαρακτηρίζω. Και ύστερα ήρθε η κρίση. Και έβγαζα 500 ευρώ και μεγάλωνα. Το 2011 έδωσα πανελλήνιες μαζί με μαθητές μου. Τα μαθήματα κατεύθυνσης τα δίδασκα ήδη ( και πολύ καλά μάλιστα) και μου φάνηκε εύκολο. Ήθελα μια διέξοδο μέσα στη μαυρίλα. Όσοι ήταν ελεύθεροι επαγγελματίες εκείνη την περίοδο καταλαβαίνουν τι εννοώ. Έβαλα το παιδαγωγικό στην πόλη μου, που τις προηγούμενες χρονιές συναγωνιζόταν σε μορια τις νομικές, λόγω άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης των δασκάλων. Έκανα το παιδαγωγικό, παράλληλα συνέχισα τα μειωμένα σε αποδοχές ιδιαίτερα μου, παντρεύτηκα. Τελείωσα το παιδαγωγικό το 2015, έψαχνα παράλληλα για μεταπτυχιακό και έκανα του εαπ της ειδικής, την πρώτη χρονια που ξεκίνησε. Πέθανα στο διάβασμα. Και αλλάζει το σύστημα προσλήψεων και μπαίνω το προσοντολογιο.