0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το δεν είναι ακριβώς έτσι πήγαινε στο ότι διορίζονται μόνο με το πτυχίο και το πιστοποιητικό οικ. κατάστασης, καθως πλέον το κάθε παιδί παίρνει 3 μόρια και τέλος.
Από τότε που βγήκε αυτός ο νόμος ξέρω πραγματικά πολλούς (και αρκετά ζευγάρια που διορίστηκαν και οι δυο) που διορίστηκαν χωρίς κανένα προσόν. Πολλοί από αυτούς θεωρούν ότι τους χρωστάμε κιόλας και ας έχουμε γυρίσει τη μισή Ελλάδα και ας έχουμε αρκετά προσόντα, με πολύ κόπο οι περισσότεροι. Μιλάω και για τους διορισμένους (όπως κι εγώ) και για τους αδιόριστους για τους οποίους ο πήχυς όλο και ανεβαίνει.Το είπα και παραπάνω. Δώσε κίνητρα αλλά όχι αφαιρώντας κεκτημένα δικαιώματα από τους άλλους γιατί δημιουργούνται αδικίες.
Ένας φίλος μου έχει οργανική ( μαθηματικά ) σε ένα λύκειο. Στο σχολείο αυτό δόθηκε οργανικό κενό με 16 ώρες.Πρόκειται να τοποθετηθεί ένας πολύτεκνος.Ποιος θα διαλέξει πρωτος ώρες και ποιος θα ψάξει για συμπλήρωση ωραρίου ;ΥΓ τρέμω στην ιδέα ότι μετά από 15 χρόνια που καταφέραμε να έχουμε μια οργανική θα πρέπει να κοιτάμε εάν θα διαλέξει το σχολείο μας κάποιος που για διάφορους λόγους χαρακτηρίζεται ως ειδική κατηγορία και θα πρέπει να ξαναψάχνουμε κτλ κτλ ( χωρίς τέλος αυτό το κτλ κτλ ).
κατα τη φαση της διευθετησης των λειτουργικων κενων με την εναρξη του νεου σχολ ετους, θα κλεισει πρωτος ωραριο ο πολυτεκνος (χωρις να σημαινει οτι θα παρει και οποια μαθηματα θελει, γεγονός που ισχυει για ολους μας, εφοσον η εισηγηση γινεται απο τον διευθυντη και η αποφαση αναθεσεων απο το ΣΔ) και στη συνεχεια ο παλιοτερος στο σχολειο εκπκος.Σχετ νομοθεσια:84582/Δ2 (μια βασικη εγκυκλιος που χρησιμοπειται απο τα πυσδε και για τις οργανικες διαδικασιες) : "..Από τη διαδικασία αυτή (σσ εννοει την κριση οργανικα υπεραριθμων) εξαιρούνται όσοι υπάγονται στις διατάξεις των περ. α και γ της παρ.1 του άρθρου 13 του Π.Δ. 50/1996 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, δηλαδή όσοι ανήκουν σε «ειδική κατηγορία» μετάθεσης. Επισης εξαιρουνται απο την κριση υπεραριθμιας και οι πολυτεκνοι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 63 του Ν.4653/2020 , με τις οποίες καταργείται η παρ. 4 του άρθρου 30 του Ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71 Α΄), σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 55 του Ν.4653/2020". Μεχρι εδω εχουμε οτι δεν κρινονται οργανικα υπεραριθμοι οι πολυτεκνοι και σε συνδυασμο με την παρ 7 αρ 14 πδ 50/96,"7. Οι εκπαιδευτικοί που εξακολουθούν να είναι υπεράριθμοι μετά τις παραπάνω ρυθμίσεις παραμένουν στο σχολείο όπου κρίθηκαν ως υπεράριθμοι και διατίθενται σε άλλες σχολικές μονάδες για συμπλήρωση του ωραρίου τους σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 14 του Ν. 1566/1985. Για το σκοπό αυτό ανακοινώνονται από τις αρμόδιες Διευθύνσεις τα σχολεία στα οποία υπάρχουν ανάγκες και καλούνται οι εκπαιδευτικοί με αίτησή τους να δηλώσουν κατά σειρά προτίμησης όλα τα παραπάνω σχολεία. Η διάθεση αυτών γίνεται με τη σειρά προτίμησης και το σύνολο των μονάδων μετάθεσής τους",καταληγουμε στο οτι οσοι κρινονται οργανικα υπεραριθμοι μεταπιπτουν σε λειτουργικα υπεραριθμοι με την εναρξη του σχολ ετους κα θα πρεπει να διατεθουν σε αλλα σχολεια για συμπληρωση.
Αυτό είναι άλμα λογικής. Το ότι κάποιος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί υπεράριθμός δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να πηγαίνει σε δύο σχολεία για να συμπληρώσει το διδακτικό ωράριό του.Ο φίλος μου θα είναι υπεράριθμός ( τον Ιουνιο ) αλλά εάν δεν κάνει χρήση της υπεραριθμίας , στις αρχές Σεπτέμβρη θα συμπληρώσει πρώτος ωράριο.Οι σειρά ανάθεσης των μαθημάτων είναι συγκεκριμένη :" ... Στην κάλυψη των ωρών των μαθημάτων Α΄ ανάθεσης, μεταξύ εκπαιδευτικών του ίδιου κλάδου ή ειδικότητας, προηγείται ο παλαιότερος οργανικά τοποθετηθείς στη σχολική μονάδα. Το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις εκπαιδευτικών διαφορετικών κλάδων ή ειδικοτήτων με οργανική τοποθέτηση στην ίδια σχολική μονάδα, οι οποίοι έχουν ώρες μαθημάτων σε κοινή Α΄ ανάθεση..."... που δεν υπάρχει καμία αναφορά για ειδικές κατηγορίες.
Σωστα. Οι πολύτεκνοι όταν χρειάζεται μετακινούνται για συμπλήρωση ωραρίου και σε άλλο σχολείο. Ειδικά στην πρωτοβαθμια οι πολυτεκνοι κάποιων ειδικοτήτων πάνε εως και σε πέντε σχολεία όπως και οι υπόλοιποι για να καλύψουν τις ώρες τους
Αυτό είναι άλμα λογικής.Το ότι κάποιος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί υπεράριθμός δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να πηγαίνει σε δύο σχολεία για να συμπληρώσει το διδακτικό ωράριό του.εννοειται πως αν δεν επαρκουν οι ωρες ουτε καν για εναν εκπκο, τοτε και ο πολυτεκνος θα παει σε 2 σχολεια , αλλα αφου πρωτος θα εχει αποχωρησει ο παλιος συναδελφος και επεται ο πολυτεκνοςΟ φίλος μου θα είναι υπεράριθμός ( τον Ιουνιο ) αλλά εάν δεν κάνει χρήση της υπεραριθμίας , στις αρχές Σεπτέμβρη θα συμπληρώσει πρώτος ωράριο. παραδειγμα : περυσι σχολ ετος 2021-22 στο σχολ Α οι απαιτουμενες ωρες πε03= 38 και υπαρχει ενας οργανικα ανηκοντας πε03 με 18 ωρες ωραριο που βρισκεται στο σχολειο 30 χρονια.
"...Οποιος εκπκος πλήττεται θα πρεπει να κανει ενα γραπτο ερωτημα προς το υπουργειο διαμεσου της δδε και να ρωτα αν τελικα ο πολυτεκνος τη γλυτωνει μονο απο το να κριθει οργανικα υπεραριθμος πλην ομως και ως προς τη συμπληρωση ωραριου, εαν και εφοσον ειναι νεοτερα τοποθετημενος στο σχολειο, θα ειναι αυτος που θα διατεθει σε αλλα σχολεια..."[/i]Καλημέρα , και γιατί ο εκπαιδευτικός που πλήττεται θα πρέπει να θεωρηθεί ο παλιός και όχι ο πολύτεκνος . Επαναλαμβάνω , κάθε φορά που ο πολύτεκνος κάνει αίτηση βελτίωσης θα πρέπει να να τρέμουν οι τελευταίοι τοποθετημένοι σε κάθε σχολείο της ΔΔΕ μην τυχόν έρθει στο σχολείο τους ;Γνωρίζετε κάποιο τηλέφωνο στο Υπουργείο που θα μπορούσε να μου απαντήσει ;( ευχαριστω για το ενδιαφέρον )
"...Οποιος εκπκος πλήττεται θα πρεπει να κανει ενα γραπτο ερωτημα προς το υπουργειο διαμεσου της δδε και να ρωτα αν τελικα ο πολυτεκνος τη γλυτωνει μονο απο το να κριθει οργανικα υπεραριθμος πλην ομως και ως προς τη συμπληρωση ωραριου, εαν και εφοσον ειναι νεοτερα τοποθετημενος στο σχολειο, θα ειναι αυτος που θα διατεθει σε αλλα σχολεια..."[/i]Καλημέρα , και γιατί ο εκπαιδευτικός που πλήττεται θα πρέπει να θεωρηθεί ο παλιός και όχι ο πολύτεκνος .επειδη απευθυνεσαι σε μενα, θεωρω οτι δεν εχει νοημα να σου πω την προσωπικη μου αποψη επ΄ αυτου και δεν ειναι αυτο το ζητουμενο. Δεν ειμαι πολυτεκνος παντως Επαναλαμβάνω , κάθε φορά που ο πολύτεκνος κάνει αίτηση βελτίωσης θα πρέπει να να τρέμουν οι τελευταίοι τοποθετημένοι σε κάθε σχολείο της ΔΔΕ μην τυχόν έρθει στο σχολείο τους ;Γνωρίζετε κάποιο τηλέφωνο στο Υπουργείο που θα μπορούσε να μου απαντήσει ;κοιτα, δεν προκειται να βγαλεις ακρη μεσω τηλεφωνηματος γιατι τελικα τα γραπτα μενουν. Μονο λοιπον διαμεσου γραπτου ερωτηματος μπορεις να βγαλεις καποια ακρη και η αληθεια ειναι οτι εχει συμβει σε συναδελφους που κινηθηκαν ατομικα, υποβαλλωντας ερωτημα στη δδε και εν συνεχεια στο υπουργειο, να δικαιωθουν δημιουργωντας μάλιστα δεδικασμενο και για αλλους. Το αρμοδιο τμημα του υπουργειου που ασχολειται με αυτα τα ζητηματα ειναι ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟ
Αυτός που δεν συμπληρώνει το ωράριο του στο σχολείο που εχει τοποθετηθεί δεν είναι εξ ορισμού υπεράριθμος; Οργανικά αν δεν καλύπτει στις 12 ωρες Α ανάθεσης και λειτουργικά αν δεν καλύπτει το διδακτικό του ωράριο; Ή χάνω κάτι;