0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ δεν μίλησα για το τι μετράει και τι δε μετράει. Η συζήτηση είναι πώς θα αποφύγεις τα νησιά. Σας είπα έναν τρόπο. 2 χρόνια άνευ (αρκεί να περάσει από το ΑΠΥΣΔΕ) και μετά συνέχεια αποσπάσεις.
Να κόψει από την ΔΕ ειδικη μια ειδική που έχει υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις, μια ειδική που μετά το 48% καλυψη το 2022 έρχονται οι 170 διορισμοί το 2023 και τώρα ζητάτε από τους 700-750 διορισμούς να κοπούν οι 500.μαλιστα.....
Μα αν δεν μετράει ως υπηρέτηση οργανικής δεν θα μπορείς να κάνεις αίτηση για απόσπαση.
Ωραία ας μην κόψει και τις 500 από εκεί αλλά τουλάχιστον να τηρήσει το ίδιο ποσοστό κάλυψης σε όλες τις δομές που οι αναπληρωτές τους πληρώνονται από το ΕΣΠΑ. Μόνο τότε θα πείσει πως η κατανομή γίνεται με κριτήριο τις πιστώσεις. Άντε να δεχτώ πως η δευτεροβάθμια γενική χρειάζεται κάποιες από τις πιστώσεις της μετατροπής γιατί δεν θα μπορούν καλυφθούν τα κενά της αλλιώς (που και πάλι θα μπορούσαν να "βγάλουν από τη μύγα ξίγκι" στα γυμνάσια και τα λύκεια αν ήθελαν, αλλά προτίμησαν να το κάνουν στα δημοτικά). Ποιος είναι όμως ο λόγος που την ίδια στιγμή η δευτεροβάθμια ειδική πρέπει να καλυφθεί στο 100%, ενώ το ΕΕΠ-Ε
Δεν τα δηλώνεις …
2 χρόνια άνευ σημαίνει ότι μάλλον δουλεύεις από χόμπι
Κάλυψη ΔΕ ειδική 48% το 2022 και 18% καλυψη το 2023
Και αποφάσισαν όλως τυχαίως τη χρονιά των 10.000 διορισμών να ανεβάσουν αυτό το ποσοστό στο 100%, στους ίδιους μάλιστα κλάδους που στη γενική διορίζουν διπλάσια άτομα από τα οργανικά κενά;Νομίζω πως πλέον κανένας δεν αμφιβάλλει πως όλα αυτά είναι μια ξεκάθαρη πολιτική επιλογή. Όλα προσχεδιασμένα από καιρό (θυμηθείτε τα ποσοστά που είχε αναφέρει πριν καιρό ο mmmm) και μη αναστρέψιμα μετά και την ήττα της ΔΑΚΕ στη ΔΟΕ. Πλέον δεν υπάρχει για αυτούς πεδίο άντλησης ψήφων από την πρωτοβάθμια, οπότε προσπαθούν να κερδίσουν το χαμένο έδαφος από τους αναπληρωτές και τους χιλιάδες απόφοιτους των κλάδων της δευτεροβάθμιας.
Προς @neossos, νομίζω ότι ήμουν ο πρώτος που αναφέρθηκε σε ποσοστά για κάθε βαθμίδα αφού γνώριζα τα νούμερα της παρουσίασης προς τους ΠΔΕ/ΔΠΕ/δδε τον Αύγουστο του 2023. Εκ των υστέρων λοιπόν καταλαβαίνουμε ότι ήταν εξ αρχής πολιτική επιλογή η μικρή κάλυψη της αθμιας.Τέλος πάντων, μακάρι όλα τα παιδιά, σε όλη την Ελλάδα να έχουν τους εκπαιδευτικούς που πρέπει από την 1/9.