0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα!Σε γυμνάσιο που υπηρετεί φίλος μου, ζητήθηκε σήμερα σε αρκετούς συναδέλφους από τη διεύθυνση να μπουν την ώρα του κενού τους σε τάξεις για να απασχολήσουν τμήματα συναδέλφων που έλειπαν με άδεια. Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Κι αν ναι, βάσει ποιάς νομοθεσίας;
Κι εγώ αναζητώ την σχετική νομοθεσία. Συμφωνώ με Έσπερος, έχει περάσει πλέον στα σχολεία, ειδικά όταν οι καθηγητές δεν φέρνουν αντίρρηση στην διεύθυνση.
Σε εμάς κάνουν αναπλήρωση μόνο όσοι δεν συμπληρώνουν ωράριο.
Πάντως τα παιδιά δεν μπορούν να είναι χωρίς επιτήρηση. Πρέπει να υπάρχει μια συννενόηση και κατανόηση για το θέμα. Αν γενικά ο Διευθυντής δεν αρέσκεται σε αυταρχικές μεθόδους και νοιάζεται για τους συναδέλφους νομίζω τότε και οι συνάδελφοι θα δείξουν κατανόηση.
Όντως δεν υπάρχει τέτοιο πνεύμα. Τα παιδιά, αν και με αναμόρφωση προγράμματος θα μπορούσαν να σχολάσουν νωρίτερα, παραμένουν στο σχολείο μέχρι την έβδομη ώρα με κάλυψη των ενδιάμεσων κενών από διαθέσιμους καθηγητές. Γι αυτό αναρωτήθηκα για την νομοθεσία. Αν και , απ''οτι κατάλαβα, υπάρχει ασάφεια
Να μη μπαίνουν μόνα τους στη βιβλιοθήκη, διότι θα γίνεται μπάχαλο. Να την επισκέπτονται μόνο με επίβλεψη εκπαιδευτικού και ανάθεση κάποιας συγκεκριμένης δραστηριότητας.
Ο εκπαιδευτικός έτσι και αλλιώς θα εργάζεται, αφού θα τα προσέχει. Δεν θα μπορεί εκείνη την ώρα και δεν πρέπει να κάνει κάτι άλλο. Και τα παιδιά, καλό είναι να έχουν ένα αντικείμενο πχ. επιτραπέζιο, δραστηριότητα, μελέτη κλπ. Με δύο λόγια η βιβλιοθήκη δεν προσφέρεται για σκέτη απασχόληση, παρά μόνο για βιωματικό μάθημα, όπως εργαστήριο δραστηριοτήτων, όμιλο, πρόγραμμα, etwinning, φιλαναγνωσία κλπ.