0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα συνάδελφοι,2 ερωτήσεις: Μετατέθηκα, ζήτησα απόσπαση και υπηρετώ ως αποσπασμένη από 1/9. Αργότερα, αιτήθηκα ανάκληση απόσπασης κι επιστροφή στην οργανική μου (κι εγκρίθηκε). Ο διευθυντής (του σχολείου απόσπασης) λέει ότι θα παραμείνω στο σχολείο της απόσπασης μέχρις ότου σταλεί αναπληρωτής. 1) Εάν αυτό ισχύει, τότε πώς εγκρίθηκε κατ' αρχάς η απόσπασή μου δίχως να έχει έρθει αναπληρωτής στο σχολείο της οργανικής; Δηλαδή, γιατί θα ισχύσει αυτό στην περίπτωση της ανάκλησης, ενώ δεν ίσχυσε στην απόσπαση; 2) Είμαι από μετάθεση κι έχω υποχρέωση να υπηρετήσω την οργανική μου για ένα έτος. Εάν τελικά επιστρέψω σύντομα στην οργανική μου θέση, μετράει ως υπηρέτηση οργανικής και ο χρόνος που υπηρέτησα αποσπασμένη, προτού ανακληθεί η απόσπαση; Εάν δεν μετράει -επειδή δεν θα έχω υπηρετήσει για ένα έτος στην οργανική μου θέση- τότε θα πρέπει του χρόνου να υπηρετήσω ολόκληρο το έτος στην οργανική ή μόνο για διάστημα ίσο με εκείνο που υπηρέτησα ως αποσπασμένη;Ευχαριστώ πολύ
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δυστυχώς, εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τι σημαίνει, το δεύτερο μέρος, στην πράξη. Τον Οκτώβριο (αν θυμάμαι καλά) κάνουμε αιτήσεις για μετάθεση, που θα ισχύσει για του χρόνου. Τι θα γίνει, λοιπόν, πρακτικά; Θα έχω δικαίωμα να αιτηθώ μετάθεση φέτος ή όχι (για του χρόνου); Με άλλα λόγια, του χρόνου τον Σεπτέμβριο δεν θα μπορώ να υπηρετήσω σε σχολείο μετάθεσης, αλλά θα πρέπει: να παραμείνω στην οργανική μου όλο το έτος; ή να υπηρετήσω στην οργανική μου τον Σεπτέμβριο, αλλά τον Οκτώβριο να μετατεθώ αλλού; (φαντάζομαι ότι αυτό δεν γίνεται). Συγγνώμη που επιμένω, αλλά δεν καταλαβαίνω πώς θα λειτουργήσει αυτό στην πράξη.
Πολύ απλά. Οι αιτήσεις για μετάθεση θα γίνουν πχ Οκτώβριο 2023. Γαι να έχεις διακαίωμα να αιτηθείς μετάθεση θα πρέπει μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, δηλαδή στις 31/8/2024, να έχεις συμπληρώσει 12 μήνες στην οργανικής σου. Ανέλαβες στην οργανική 30/6/2023. Μέχρι 30/8/2024 είναι 14 μήνες. Απο αυτούς τους 12 πρέπει να τους υπήρετήσεις στην οργανική.
Δε νομίζω ότι ισχύει αυτό που γράφεις. Η θεμελίωση του δικαιώματος μετάθεσης δεν μπορεί να γίνει με τα δίμηνα του καλοκαιριού. Απαιτείται να έχει υπηρετήσει ένα ολόκληρο διδακτικό έτος στην οργανική σου θέση. Αν λείπουν κάποιες μέρες του Σεπτεμβρίου, χάνεται το δικαίωμα αίτησης μετάθεσης.
Σχετικά με το ωράριο από δευτεροβάθμια σε πρωτοβάθμια ήξερα ότι ο εκπαιδευτικός ακολουθεί τησ βαθμίδας δλδ ανεβαίνει από 21 σε 24 επειδή έκανε αίτηση. Το αντίστροφο από πρωτοβάθμια σε δευτεροβάθμια ισχύει; δλδ θα καταβαινει από 24 σε 21 . Λογικό δεν είναι;