0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ίσως κάνω λάθος αλλά δε νομίζω να γίνονται αποσπάσεις από αθμια σε βθμια. Τουλάχιστον δεν το θυμάμαι.Το αντίστροφο γίνεται σίγουρα.Ας επιβεβαιώσει κάποιος που έχει πάρει τέτοια απόσπαση τα τελευταία 5-6 χρόνια.
Στις αποσπάσεις εξωτερικού μπορεί να γίνει αυτό.Σε αυτή την περίπτωση τι ισχύει;
ως προς τις αποσπασεις στο εξωτερικο αρχικα βγαινει η αποφαση για την χωρα αποσπασης και το συντονιστικο γραφειο τοποθετησης του εκπαιδευτικου. Απο κει και μετά ο εκπαιδευτικος τοποθετειται/διατιθεται για συμπληρωση ωραριου σε εκπαιδευτικες μοναδες συμφωνα με απόφαση του συντονιστή εκπαίδευσης εντός της περιοχής ευθύνης του. Δεν υπαρχει ειδικοτερη προβλεψη στο νομικο πλαισιο που αφορά τις αποσπασεις στο εξωτερικο ωστε να τοποθετουνται οι κοινες ειδικοτητες της πρωτοβαθμιας σε σχολικες μοναδες δευτεροβαθμιας, παρα μόνο για συμπληρωση ωραριου.Γενικα ως προς το ωραριο των εκπαιδευτικων στο εξωτερικο ειναι ταυτοσημο με το ωραριο διδασκαλιας της βαθμιδας στην οποια ειναι ανηκει οργανικα ο εκπαιδευτικος
Οπότε απόσπαση στην Α/βαθμια οι ώρες ανεβαίνουν, απόσπαση στη Β/βαθμια οι ώρες δεν κατεβαίνουν. 2 μέτρα 2 σταθμά.
Μα δεν είπε αυτό ο συνάδελφος. Είπε ότι στο εξωτερικό το ωράριο “ειναι ταυτοσημο με το ωραριο διδασκαλιας της βαθμιδας στην οποια ανηκει οργανικα “ ο εκπαιδευτικός. Αυτό σημαίνει ανήκεις στην πρωτοβάθμια εχεις ωράριο πρωτοβάθμιας , ανήκεις στη δευτεροβάθμια εχεις ωράριο δευτεροβάθμιας.Ή δεν κατάλαβα σωστά εγώ, g.t;
Να ρωτήσω το αντίστροφο αν πάρω απόσπαση από την Πρωτοβάθμια στη Δευτεροβάθμια με αίτησή μου δεν έχω και το ωράριο της Δευτεροβάθμιας;Άρα θα έχω λιγότερες ώρες αναλογα τα χρόνια υπηρεσίας.Σωστα;
Αυτό ισχύει παντού.Κ το άλλαξαν στις αποσπάσεις με την εγκύκλιο Καρδαμίτση.Απλά δεν υπάρχει πουθενά το αντίστροφο.δλδ ο ΠΕ11 που παίρνει απόσπαση στο εξωτερικό από Δευτεροβάθμια και διατίθεται αποκλειστικά στα δημοτικά θα κάνει ωράριο Ββαθμιας; Ενώ υπάρχει η παραπάνω εγκύκλιος από το 2013;
Καλησπέρα,ας υποθέσουμε ότι κάποιος/α καταφέρνει να πάρει απόσπαση σε δυσπρόσιτο 2 συνεχόμενες χρονιές (στο ίδιο ή σε άλλο). Διπλασιάζει ή όχι; (με την έννοια ότι 1. τους δύο θερινούς μήνες ανήκει στην οργανική, η οποία δεν είναι σε δυσπρόσιτο και 2. ακόμα κι αν καταφέρει να αποσπαστεί διαδοχικά σε δυσπρόσιτα, είναι πιθανό να διαφέρουν σε μόρια) ναι διπλασιαζει "Ο διπλασιασμός θα γίνεται κατ’ αναλογία για τους μήνες διάρκειας του κάθε διδακτικού έτους, ενώ για τους θερινούς μήνες ο εκπαιδευτικός θα μοριοδοτείται κατ’ αναλογία μετα μόρια της οργανικής τους θέσης" σελ 28-29 εγκ μεταθεσ. Ευχαριστώ Υ.Γ. Άσχετο με το θέμα. Αν υπάρχει αλλού, σας παρακαλώ παραπέμψτε. Τα διαπολιτισμικά δίνουν τα μόρια του τόπου τους Και προϋποτίθεται συγκεκριμένος χρόνος προϋπηρεσίας οχι ;
Καλημέρα. Έχω πάρει απόσταση από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ. Μπορεί να γίνει ανάκληση της απόσπασης κ επιστροφή στην οργανική μου ή είναι πλέον αργά;