*

Αποστολέας Θέμα: Γραπτό Σύστημα Διορισμών  (Αναγνώστηκε 166180 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
Απ: Γραπτό Σύστημα Διορισμών
« Απάντηση #882 στις: Δεκεμβρίου 09, 2024, 12:04:47 am »
Στη Μεγάλη Βρετανία δεν υπάρχει μονιμότητα. Αλλού δεν ξέρω.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:35:43 »

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #883 στις: Δεκεμβρίου 09, 2024, 12:28:52 am »
@manos84
Παρόλο που δεν μίλησα για μονιμότητα, αλλά για δημόσιο τομέα σαν της Ελλάδας, σε παρακαλώ να μου πεις μια χώρα με πολλαπλάσιους πτυχιούχους από όσους μπορούν να απασχοληθούν στο δημόσιο, που τους προσλαμβάνει όλους ή με επετηρίδα ή με προσοντολόγιο ή με προϋπηρεσία και ισχύει η μονιμότητα. Με τον Πιερ και το γραπτό του μην με ανακατεύεις, δεν έχω καμία απολύτως σχέση. ΚΑΜΙΑ

@thouvou000
Το πρόβλημα που δεν αναγνωρίζεις είναι πως είμαστε πολλοί και περισσεύουμε. Με δεδομένο αυτό, κάπως πρέπει να γίνει επιλογή. Όταν δεν περισσεύαμε τόσος λαός, η επετηρίδα ήταν το δικαιότερο σύστημα. Όλοι με τη σειρά, όλα τα πτυχία ισότιμα, όλα τα πανεπιστήμια ισότιμα, όλοι οι βαθμοί ισότιμοι, όλα τα επιπλέον προσόντα ισότιμα, όλες οι προϋπηρεσίες ισότιμες, αφού όλοι θα μπορούσαν να απορροφηθούν. Πάει αυτό όμως, δεν γίνεται πια. Ψάχνουμε το δικαιότερο σύστημα για την προβληματική κατάσταση που ζούμε τώρα. Λες πως τα πτυχία μας αποδεικνύουν ότι είμαστε ικανοί για το επάγγελμα μας. Μα οι εξετάσεις τύπου ΑΣΕΠ δεν καταργούν το πτυχίο σε περίπτωση αποτυχίας. Θα συνεχίζεις και είσαι φιλόλογος ή μαθηματικός. Επιλέξιμος για το δημόσιο δεν θα είσαι. Λες για όσους έχουν 10+ χρόνια προϋπηρεσίας και δέχτηκα πως αυτούς τους ανθρώπους που τους ξεγέλασες έτσι ως κράτος έχεις υποχρέωση να τους αποκαταστήσεις με μεταβατικό σύστημα. Λες για μεταπτυχιακά και σου λέω πως τα περισσότερα είναι της πλάκας αγορασμένα, αλλά και πάλι δέχομαι μεταβατικότητα. Και εκεί ξεγέλασε το κράτος, αν και προσπάθησαν και αυτοί να ξεγελάσουν. Τα λέω όλα αυτά ενώ μπήκα με μόρια νομικής στη φιλολογία, τελείωσα με άριστα, έκανα με υποτροφία μεταπτυχιακό και διδακτορικό και δεν θα δίδασκα με όλα αυτά χωρίς εξετάσεις στην κάτω ραχούλα που διδάσκω.
Καταλαβαίνω να έχεις ενστάσεις για το πώς θα λειτουργήσει ο διαγωνισμός, αλλά όχι να θες να πάμε με την σειρά τα έτη αποφοίτησης. Όπως θα σου κακοφαινόταν εσένα αν έλεγα εγώ να διορίζονται όσοι έχουν πτυχίο πάνω από 8. Που δεν το λέω γιατί ξέρω καλύτερους από εμένα με πτυχίο 5-6.
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Αποσυνδεδεμένος thouvou000

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #884 στις: Δεκεμβρίου 09, 2024, 08:58:05 pm »
@manos84
Παρόλο που δεν μίλησα για μονιμότητα, αλλά για δημόσιο τομέα σαν της Ελλάδας, σε παρακαλώ να μου πεις μια χώρα με πολλαπλάσιους πτυχιούχους από όσους μπορούν να απασχοληθούν στο δημόσιο, που τους προσλαμβάνει όλους ή με επετηρίδα ή με προσοντολόγιο ή με προϋπηρεσία και ισχύει η μονιμότητα. Με τον Πιερ και το γραπτό του μην με ανακατεύεις, δεν έχω καμία απολύτως σχέση. ΚΑΜΙΑ

@thouvou000
Το πρόβλημα που δεν αναγνωρίζεις είναι πως είμαστε πολλοί και περισσεύουμε. Με δεδομένο αυτό, κάπως πρέπει να γίνει επιλογή. Όταν δεν περισσεύαμε τόσος λαός, η επετηρίδα ήταν το δικαιότερο σύστημα. Όλοι με τη σειρά, όλα τα πτυχία ισότιμα, όλα τα πανεπιστήμια ισότιμα, όλοι οι βαθμοί ισότιμοι, όλα τα επιπλέον προσόντα ισότιμα, όλες οι προϋπηρεσίες ισότιμες, αφού όλοι θα μπορούσαν να απορροφηθούν. Πάει αυτό όμως, δεν γίνεται πια. Ψάχνουμε το δικαιότερο σύστημα για την προβληματική κατάσταση που ζούμε τώρα. Λες πως τα πτυχία μας αποδεικνύουν ότι είμαστε ικανοί για το επάγγελμα μας. Μα οι εξετάσεις τύπου ΑΣΕΠ δεν καταργούν το πτυχίο σε περίπτωση αποτυχίας. Θα συνεχίζεις και είσαι φιλόλογος ή μαθηματικός. Επιλέξιμος για το δημόσιο δεν θα είσαι. Λες για όσους έχουν 10+ χρόνια προϋπηρεσίας και δέχτηκα πως αυτούς τους ανθρώπους που τους ξεγέλασες έτσι ως κράτος έχεις υποχρέωση να τους αποκαταστήσεις με μεταβατικό σύστημα. Λες για μεταπτυχιακά και σου λέω πως τα περισσότερα είναι της πλάκας αγορασμένα, αλλά και πάλι δέχομαι μεταβατικότητα. Και εκεί ξεγέλασε το κράτος, αν και προσπάθησαν και αυτοί να ξεγελάσουν. Τα λέω όλα αυτά ενώ μπήκα με μόρια νομικής στη φιλολογία, τελείωσα με άριστα, έκανα με υποτροφία μεταπτυχιακό και διδακτορικό και δεν θα δίδασκα με όλα αυτά χωρίς εξετάσεις στην κάτω ραχούλα που διδάσκω.
Καταλαβαίνω να έχεις ενστάσεις για το πώς θα λειτουργήσει ο διαγωνισμός, αλλά όχι να θες να πάμε με την σειρά τα έτη αποφοίτησης. Όπως θα σου κακοφαινόταν εσένα αν έλεγα εγώ να διορίζονται όσοι έχουν πτυχίο πάνω από 8. Που δεν το λέω γιατί ξέρω καλύτερους από εμένα με πτυχίο 5-6.
Μάλλον εσύ δεν θες να καταλάβεις αυτά που λέω, γιατί εγώ σου έχω χιλιοαπαντήσει σε αυτά που λες.Λοιπόν, 1ον: πάντα περισσεύαμε. Δεν είναι κριτήριο αυτό. Τι σχέση έχει ο αριθμός των εκπαιδευτικών με το σύστημα διορισμού; Είτε με το ένα σύστημα είτε με το άλλο ο αριθμός των εκπαιδευτικών δεν αλλάζει ούτε ο αριθμός όσων διοριστούν. Σύστημα και αριθμός εκπαιδευτικών είναι δύο άσχετοι μεταξύ τους παράγοντες. Δεν ξέρω καν γιατί το αναφέρεις σαν κριτήριο για να υποστηρίξεις τον γραπτό ΑΣΕΠ. Με ή χωρίς γραπτό υπάρχει σειρά διορισμού. Άκυρο λοιπόν αυτό που λες. 2ον: λες ότι δεν ισχύει ότι ο γραπτός καταργεί το πτυχίο. Μα φυσικά και το καταργεί. Όταν σου λέει ότι πρέπει να δώσεις ξανά εξετάσεις για να αποδείξεις για 1000η φορά ότι άξιζε που πήρες το πτυχίο, αυτό τι είναι αν όχι έμμεση απαξίωση του πτυχίου; Ο γραπτός ΑΣΕΠ δεν είναι το καλύτερο σύστημα διορισμού. Ο λόγος που το έχουν να συζητιέται και θα το φέρουν κάποτε δεν είναι για καμία δικαιοσύνη αλλά για να γίνουν όπως παλιά οικονομικές ρεμούλες και να κερδίζουν λεφτουδάκια τα φροντιστήρια. Ειδικά αν ισχύσουν τα όσα ακούγονται περί αποκλεισμού όσων δεν πιάσουν τη βάση, αυτό κι αν πόσο απαξιώνει το πτυχίο και τα όποια προσόντα όχι χ1 φορές αλλά χ100. Και κάτι επιπλέον αν και δεν είσαι σχετικό με τον γραπτό ΑΣΕΠ. Αναφέρεσαι σε μεταπτυχιακά που πολλά είναι της πλάκας κλπ. 9/10 εκπαιδευτικούς που εγώ γνωρίζω είτε προσωπικά είτε από ομάδες, από τότε που ήρθε το σύστημα Γαβρόγλου και μετά, γιατί πριν ήταν διαφορετικά κάπως τα πράγματα, φτύσαμε αίμα για να τελειώσουμε τα μεταπτυχιακά. Προφανώς υπάρχει μια ελάχιστη μερίδα που βρήκε την τρύπα και πήρε έτοιμα μεταπτυχιακά αγορασμένα κλπ. Κάποτε αυτοί μπορεί και να τους πιάσουν και τότε θα πέσουν καμπάνες αλλά το θέμα δεν είναι εκεί. Το θέμα είναι ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η πιπίλα γύρω από τα μεταπτυχιακά που τα περισσότερα τα κάναμε στην Κύπρο και όχι εύκολα δεν ήταν αλλά πολύ απαιτητικά, ειδικά για όσους έμπαιναν στα παιδαγωγικά με 15 και 16 χιλιάδες μόρια. Αναφέρεις τα προσόντα σου και δεν καταλαβαίνω καν τον λόγο να σου πω την αλήθεια. Κι εγώ και πολλοί άλλοι όταν τα παιδαγωγικά ήταν στο Θεό και χρειαζόσουν βαθμούς αντάξιους της ιατρικής για να περάσεις στο παιδαγωγικό Θεσσαλονίκης γράψαμε τόσο και μεταπτυχιακά τελειώσαμε με άριστα και διδακτορικά αν θέλαμε θα συνεχίζαμε , και , και , και, και,.... Και να σου πω ότι ναι και μετά από όλα τα χαρτιά που πήραμε τόσα χρόνια και να γυρνούσαμε τώρα στην επετηρίδα, όχι δε θα το θεωρούσα άδικο σύστημα. Ακόμη κι έτσι αν είναι να γυρίσουμε κάπου μόνο η επετηρίδα είναι το δικαιότερο μεταξύ αυτής και του γραπτού ΑΣΕΠ γιατί όπως είπα για 1 εκατομμύριο φορές, μεταξύ αυτού και του γραπτού, είναι αυτό που δεν σου απαξιώνει άμεσα ή έμμεσα το πτυχίο. Αν θες να καταλάβεις ότι σου λέω έχει καλώς αν όχι πάλι έχει καλώς, απλά αν είναι να μου απαντήσεις καμιά "εξυπνάδα πάλι", μην το κάνεις, γιατί βαριέμαι να σου αντιπαραβάλω τα αυτονόητα. Απάντα σε κανέναν άλλον
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 09, 2024, 09:02:25 pm από thouvou000 »

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #885 στις: Δεκεμβρίου 09, 2024, 10:05:23 pm »
thouvou000
εσύ με ρώτησες και εγώ σου απάντησα. Δεν έπιασα κουβέντα μαζί σου, όπως με αγένεια αφήνεις να εννοηθεί. Προφανώς και δεν θα ασχοληθώ ξανά μαζί σου. Δεν υπάρχει το ανάλογο επίπεδο όπως φαίνεται και αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος.
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Γραπτό Σύστημα Διορισμών
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:35:43 »

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
Γραπτό Σύστημα Διορισμών
« Απάντηση #886 στις: Δεκεμβρίου 09, 2024, 10:41:46 pm »
Αυτό που όταν κάποιος διαφωνεί μαζί σας, γίνεστε αγενείς και κόβετε την κουβέντα, να το κοιτάξετε κάποιοι. Σας έγινε παρατήρηση και συνεχίζετε. Όλοι όσοι διαφωνούν μαζί σας είναι χαζοί κι εσείς είστε οι έξυπνοι. Δεν είναι αυτό το πνεύμα του pde. Σε όποιον δεν αρέσει, μπορεί να αποχωρήσει.

Αποσυνδεδεμένος math02063

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #887 στις: Δεκεμβρίου 09, 2024, 10:50:24 pm »
Τα κολλέγια που είπε ο Lasid πάντως είναι ένα θέμα τι σόι πτυχία θα δώσουν. Αν είναι με εργασίες δηλαδή chatgpt θα αρχίσουν τα προβλήματα ποιότητας των αποφοίτων.

Συνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #888 στις: Δεκεμβρίου 10, 2024, 06:26:57 am »
Τα κολλέγια που είπε ο Lasid πάντως είναι ένα θέμα τι σόι πτυχία θα δώσουν. Αν είναι με εργασίες δηλαδή chatgpt θα αρχίσουν τα προβλήματα ποιότητας των αποφοίτων.

Ενώ οι απόφοιτοι των πανεπιστημίων είναι όλοι ικανότατοι για να κάνουν σοβαρές επιστημονικές εργασίες με βιβλιογραφία και κριτική και πρωτοτυπία. Ενταξει ας σοβαρευτούμε λίγο. Το θέμα με τα κολλέγια είναι ότι δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα και βασικά το ταξικό κομμάτι, ότι μπορεί να μην θεωρείσαι καλός για να μπεις στο πανεπιστήμιο αλλά αν εχεις λεφτά αγοράζεις πτυχίο. Μην παριστάνουμε όμως ότι οι σπουδές στην Ελλάδα είναι σοβαρές και δύσκολες. Εδώ σπουδάσαμε και ξέρουμε τα χάλια.

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #889 στις: Δεκεμβρίου 10, 2024, 06:47:26 am »
Ενώ οι απόφοιτοι των πανεπιστημίων είναι όλοι ικανότατοι για να κάνουν σοβαρές επιστημονικές εργασίες με βιβλιογραφία και κριτική και πρωτοτυπία. Ενταξει ας σοβαρευτούμε λίγο. Το θέμα με τα κολλέγια είναι ότι δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα και βασικά το ταξικό κομμάτι, ότι μπορεί να μην θεωρείσαι καλός για να μπεις στο πανεπιστήμιο αλλά αν εχεις λεφτά αγοράζεις πτυχίο. Μην παριστάνουμε όμως ότι οι σπουδές στην Ελλάδα είναι σοβαρές και δύσκολες. Εδώ σπουδάσαμε και ξέρουμε τα χάλια.
Εγώ το ξαναλέω. Κανένας από τους ενεργούς αναπληρωτές δε θέλει να κάτσει να διαβάσει (λογικότατο), αρκετοί από τους μη ενεργούς δε θέλουν ούτε αυτοί (λογικό), αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι οι μισοί και παραπάνω ταυτόχρονα φοβούνται ότι δε θα περάσουν τη βάση κι όχι γιατί δεν προλαβαίνουν να διαβάσουν κλπ. Κι ανύπαντροι, χωρίς υποχρεώσεις να ήταν, πάλι θα φοβόντουσαν. Στο πανεπιστήμιο δίνεις 4-5 φορές ένα μάθημα αν χρειαστεί. Εδώ είναι μια κι έξω κι αυτό φοβίζει.

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #890 στις: Δεκεμβρίου 10, 2024, 07:32:49 am »
Εγώ το ξαναλέω. Κανένας από τους ενεργούς αναπληρωτές δε θέλει να κάτσει να διαβάσει (λογικότατο), αρκετοί από τους μη ενεργούς δε θέλουν ούτε αυτοί (λογικό), αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι οι μισοί και παραπάνω ταυτόχρονα φοβούνται ότι δε θα περάσουν τη βάση κι όχι γιατί δεν προλαβαίνουν να διαβάσουν κλπ. Κι ανύπαντροι, χωρίς υποχρεώσεις να ήταν, πάλι θα φοβόντουσαν. Στο πανεπιστήμιο δίνεις 4-5 φορές ένα μάθημα αν χρειαστεί. Εδώ είναι μια κι έξω κι αυτό φοβίζει.
Ναι, κοίταξε όμως. Δε γίνεται να διορίζονται δεκάδες χιλιάδες εκτός γραπτού και μετά να λες γραπτός για τους επόμενους. Λογικό οι επόμενοι να αισθανθούν οι μ@λ@κες της υπόθεσης. Όπως οι μ@λ@κες της υπόθεσης αισθάνονταν οι ασεπίτες όταν έβλεπαν τα 24μηνα 30μηνα 40% να μπουκάρουν απ' το παράθυρο και μαζικά.

Αποσυνδεδεμένος automato

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #891 στις: Δεκεμβρίου 10, 2024, 10:07:54 am »
Οι μόνιμοι θα έλεγα να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου όπως οι χαμηλοί μισθοί  (είδατε την αμοιβή μου για το μήνα ) οι συνθήκες εργασίες πχ 27 μαθητές ανά τάξη κτλ και αφηστε τα συστηματα διορισμου που δεν σας αφορουν κιολας...
ΠΕ03

Αποσυνδεδεμένος victor123

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #892 στις: Δεκεμβρίου 10, 2024, 12:09:16 pm »
Οι μόνιμοι θα έλεγα να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου όπως οι χαμηλοί μισθοί  (είδατε την αμοιβή μου για το μήνα ) οι συνθήκες εργασίες πχ 27 μαθητές ανά τάξη κτλ και αφηστε τα συστηματα διορισμου που δεν σας αφορουν κιολας...

Αυτά τα προβλήματα μόνο το μόνιμο αφορούν; Εσένα που είσαι αναπληρωτής οχι; Εγώ θα έλεγα να ασχοληθείς και εσύ ως αναπληρωτής με αυτά και να μην κοιτάς μόνο το διορισμό. Όταν ένας μόνιμος ασχολείται ώρες ολόκληρες (βλέπε trust και πίνακες αναπληρωτών) μια χαρά βολεύει. Όταν δεν αρέσει αυτά που λέει ο μόνιμος να μην ασχολείται ε; Η να λέει τι γνώμη του μόνο για ότι θέλεις εσυ. Ο patreas πχ να σταματήσει να ασχολείται ε; (δεν το θέλεις φυσικά γιατί σε συμφέρει το να ασχολείται). Επειδή είσαι καινούργιο μέλος στο λέω φιλικά. Χωρίς τα παιδιά που ανέφερα παρακάτω (+lasid και μερικούς ακόμα) και τα οποία έχουν βοηθήσει άπειρο κόσμο το pde θα είχε διαλυθεί. Α και όλοι οι παραπάνω, όπως και εγώ προσωπικά, μόνιμοι είναι. Σεβασμός λοιπόν και μείνετε στο θέμα.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 10, 2024, 12:14:17 pm από victor123 »

Αποσυνδεδεμένος ekpaideytikos_

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #893 στις: Δεκεμβρίου 10, 2024, 02:43:37 pm »
Υπάρχει και η περίπτωση να εξετάστουμε και σε δεξιοτητες, βλέπε και τον τελευταίο γραπτο διαγωνισμό του 2024, δεν εξετάστηκαν στο αντικείμενο τους οι δασοπονοι. Πτυχία και γνώσεις έχουμε, άλλο θέλουν να δουν πιθανώς.

Αποσυνδεδεμένος math02063

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #894 στις: Δεκεμβρίου 10, 2024, 02:48:01 pm »

Δεν ξέρω τι εννοείς ως προς την δυσκολία, έχει σχέση και η ειδικότητα. Οι σπουδές στο Μαθηματικό και  στο φυσικό και σε άλλα ίσως, θέλουν κόπο και ενασχόληση.

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #895 στις: Δεκεμβρίου 10, 2024, 02:57:51 pm »
Ναι, κοίταξε όμως. Δε γίνεται να διορίζονται δεκάδες χιλιάδες εκτός γραπτού και μετά να λες γραπτός για τους επόμενους. Λογικό οι επόμενοι να αισθανθούν οι μ@λ@κες της υπόθεσης. Όπως οι μ@λ@κες της υπόθεσης αισθάνονταν οι ασεπίτες όταν έβλεπαν τα 24μηνα 30μηνα 40% να μπουκάρουν απ' το παράθυρο και μαζικά.

Με αυτή τη λογική δε θα άλλαζε ποτέ το οποιοδήποτε σύστημα. Πάντα θα υπάρχουν "επόμενοι". Το 98 προβλέφθηκε 5ετής μεταβατική για την επετηρίδα που διορίστηκε κοσμάκης και κοσμάκης και πάλι υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι λόγω της αλλαγής του συστήματος έχασαν διορισμό.

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32789
  • Τελευταία: TonyNtzou
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1178775
  • Σύνολο θεμάτων: 19417
  • Σε σύνδεση σήμερα: 674
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)