0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κι εγώ ψάχνω κάποιο μεταπτυχιακό γύρω από την τεχνολογία και την εκπαίδευση, αλλά αυτό έχει πολλά παιδαγωγικά μαθήματα και δε με τραλαίνουν. Αυτό διότι απονέμει παιδαγωγική επάρκεια, την οποία ήδη κατέχω. Ποια άλλα αντικείμενα θεωρούνται συμβατά με την εκπαίδευση; Η διοιήκηση σχολικών μονάδων; Επίσης, εάν δεν κάνουμε διπλωματική αλλά επιλέξουμε κάποια μαθήματα, μπορούμε να προχωρήσουμε σε διδακτορικό;
Συμβατή σίγουρα είναι η διδακτική του αντικειμένου σου ή π.χ. αν είσαι ΠΕ06 πάνω στην Αγγλική λογοτεχνία, όλα όσα έχουν να κάνουν με Επιστήμες Αγωγής, Εκπαιδευτική Ψυχολογία κλπ. Αν ενδιαφέρεσαι για διδακτορικό, να κάνεις και διπλωματική. Και την ζητούν (αν όχι όλα, στα πιο πολλά πανεπιστήμια) για να σε δεχτούν για διδακτορικό αλλά και θα έχεις πολύτιμη εμπειρία από τη δουλειά και την έρευνα που θα χρειαστεί να κάνεις για τις ανάγκες της διπλωματικής σου.
Καλή η έρευνα στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής διατριβής αρκεί να βρεις ένα ενδιαφέρον και πιασάρικο θέμα και να είναι ομαδική, έστω και σε δυάδα.
1) αποφυγή διπλωματικής με δύο επιπλέον μαθήματα;2) ομαδική μεταπτυχιακή διατριβή;Δεν είχα ακούσει ποτέ κανένα από τα δύο.
Το πρώτο αρκετά σύνηθες πια. Το δεύτερο γνωρίζω πως ισχύει, όπως έγραψα και παραπάνω, σε κάποια πρόγραμμα σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Για εδώ δεν έχει τύχει να δω κάτι αντίστοιχο.
Ουτε και στο εξωτερικο εχω ακουσει….Ουτε και εδω….(Εχω κανει 2 μτπ εξω, ενα διδακτορικο και διδαξα σε αλλα 5 πανεπιστημια εξω και διδασκω εδω)