0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Διορισμοί θα γίνουν κανονικά φέτος.
Εγώ πριν τρία χρόνια έμεινα εκτός διορισμού.... Κάποιοι το γνωρίζετε! Η ζωή συνεχίζετε όμως! Αδικήθηκα ακόμη και από άτομα που εμπιστεύτηκα!
Επιπλεον, όπως μας εχει πει ο patreas, υπαρχει ευρωπαικη οδηγια για συρρίκνωση αναπληρωτων. Επιπρόσθετα θα έλεγα ότι ενας αναπληρωτης, αν σκεφτουμε τα επιδοματα ανεργιας και το επιδομα μη ληφθεισας άδειας, κοστιζει όσο και ενας μονιμος.
Ακούγεται από πολλούς συναδέλφους και ειδικά τους νεοδιόριστους (γεγονός εύλογο εφόσον είναι ο βασικός κορμός των αιτούντων μετάθεσης) ότι οι επαρχίες είναι συμπληρωμένες και δε θα βγουν κενά εκεί για μεταθέσεις ή από κάποιους άλλους το αντίστροφο. Όντως με δεδομένη την ανθρωπογεωγραφία των διορισμών 21-22 είναι εύλογο να βγαίνουν τέτοια συμπεράσματα. Νομίζω όμως ότι δεν είναι ασφαλή. Οργανικά κενά είναι δυνατόν να ξεπηδούν παντού και πάντα στην επικράτεια. Φέτος είναι σίγουρο ότι θα συνταξιοδοτηθούν 600-700 συνάδελφοι γεννηθέντες το 1955 είτε το επιθυμούν είτε όχι λόγω αυτοδίκαιης απόλυσης. Ξέρουμε σε ποιες δδε ανήκουν αυτοί? Ή μήπως ξέρουμε όσοι υποβάλουν παραίτηση σε ποιες δδε ανήκουν ή μήπως ξέρουμε πως μεταβάλλονται οι αριθμοί του μαθητικού πληθυσμού ανά περιοχή μετάθεσης και ειδικότερα ανά όμορη ομάδα σχολείων? Στη δική μου περιοχή τα τελευταία 6 χρόνια βλέπω μια διαρκή εναλλαγή από πλεόνασμα σε έλλειμμα φιλολόγων ανά δυο χρόνια.Επίσης, ως προς το ζήτημα του αν αποκρύπτονται οργανικά κενά στους πίνακες που στέλνουν οι δδε στο υπουργειο (διαμέσου των πδε) η δική μου εμπειρία από την εργασία μου σε μια μικρή δδε των 30 σχολειων είναι ότι οι δδε είναι δύσκολο να κρύψουν οργανικά κενά (και γιατί άλλωστε? Μάλλον να φουσκώσουν οργανικά κενά επιθυμούν..) . Πιο συγκεκριμένα, το κάθε σχολείο καλείται, τον Μάρτιο, να συμπληρώσει τον πίνακα Α κενών/ πλεονασμάτων να τον στειλει στο πυσδε. Στη συνέχεια το κάθε πυσδε δημιουργεί τους πίνακες
Οι αναλύσεις σου είναι εκπληκτικές, ειδικά για όσους ξέρουν πως λειτουργούν τα πράγματα. Μια μόνο ένσταση για το κόστος των αναπληρωτών σε σχέση με τους μόνιμους. Ναι ,μισθολογια κοστίζουν τα ίδια, αλλά από τους 25.000 μόνιμους των τελευταίων ετών, πιστεύω χωρίς να έχω φυσικα ακριβή στοιχεία ότι οι 7.000 μια σχολική χρονιά έχουν πάρει άδεια 9 μηνών, κάτι που ο αναπληρωτής δεν έχει το δικαίωμα. Το λέω επειδή σπάνια κάποιος το σχολιάζει. Φυσικά και πρέπει να δινονται οι αδειες αυτές, και μάλιστα και σε αναπληρωτες. Πιστεύω πως θα γίνουν και φέτος διορισμοί.
Και μη ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι αναπληρωτές πληρώνονται από το ΕΣΠΑ, ενώ οι μόνιμοι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ίσως γι'αυτό ζητάει κι η Ευρώπη τη μείωση των αναπληρωτών.
Πάντως με ανησυχία (και λύπη) βλέπω 2-3 μόνο να θέτουμε το θέμα της σύστασης νέων οργανικών και της αλλαγής του αλγορίθμου υπολογισμού στη Δευτεροβάθμια. Δε ξέρω αν καταλαβαίνουν όλοι ότι αν δε γίνουν αυτά τα 2, οι διορισμοί θα περιοριστούν στον αριθμό των φετινών συνταξιοδοτήσεων, ή για να το πω καλύτερα, στον αριθμό των φετινών συνταξιοδοτήσεων που θα δημιουργήσουν οργανικό κενό. Όταν θα δουν όλοι τους πενιχρούς αριθμούς, θα είναι αργά για δάκρυα. Θα ακούσουν αυτό που είπε πέρσι τον Μάιο ο Κόπτσης: "Δεν προλαβαίνουμε τώρα. Του χρόνου"