0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν είμαι 50,ούτε 60 αλλά δεν δέχομαι αυτές τις διακρίσεις. Έχω φίλες που είναι χρόνια αναπληρώτριες και κοντεύουν στο διορισμό και θα είναι 50 και παραπάνω σαν διοριστούν. Είναι ορθό ηθικά να τις πω...άντε και στο σπίτι σας.;;;Έλεος. Κάθε άνθρωπος που τρέχει σε ραχούλες και δουλεύει θέλει να διοριστεί ακόμα και στα 60. Ποιά είμαι εγώ που θα του κόψω το όνειρο και θα ακυρώσω τα χρόνια προσφοράς του; Άλλωστε σε κάποιες ειδικότητες π.χ.ΠΕ02, ΠΕΟ4.Ο2 και .......δεν φταίνε αυτοί για τις συνεχόμενες εκπαιδευτικές αλλαγές που τους άφησαν αδιόριστους......έλεος!!! Τώρα οι δάσκαλοι αν είναι ο πιο νέος κλάδος ας όψεται. Παλαιότεροι με ενημέρωσαν ότι κάποτε οι δάσκαλοι ήταν το πιο κορεσμένο επάγγελμα και ξαφνικά.....Ολοήμερα, συνταξιοδοτήσεις.....το ίδιο θα συμβεί και σε φιλολόγους σε μερικά χρόνια. Θα έχει τα ΚΕΝΑ λόγω αθρόας συνταξιοδότησης. Μιλάμε για 2026 περίπου αν με πληροφόρησαν σωστά. Μην είμαστε αιμοχαρείς.
Δε πιστεύω στα μάτια μου ότι διαβάζω τέτοιο ποστ. Ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώνεται. Η Ελλάδα έχει έναν από τους χαμηλότερους δείκτες οικονομικά ενεργών πολιτών (εργαζομένων) σε σχέση με το σύνολο του πληθυσμού που βρίσκεται σε παραγωγική ηλικία (20-65 ετών). Ετσι, στην Ελλάδα το 60,7% του πληθυσμού που βρίσκεται στην ηλικία μεταξύ 20-65 ετών εργάζεται (ή επιθυμεί να εργαστεί), με το ποσοστό της ανεργίας να φτάνει το 17,4%. Αντίστοιχα, στη Σουηδία εργάζεται το 82,4% του πληθυσμού σε αυτή την ηλικία και το ποσοστό ανεργίας είναι 5,9%. Το 2050 το 30% θα είναι άνω των 65 ετών. Δεν υπάρχει περίπτωση να δίνονται συντάξεις σε μερικές δεκαετίες και εσύ λες να μειώσουμε το όριο συνταγιοδότησης? Δηλαδή το μεγαλύτερο ποσοστό πληθυσμού να είναι συνταξιούχοι? Τι τρέλα είναι αυτό? Που ζείτε?
Θεωρώ ότι ένας εκπαιδευτικός πρέπει να βγαίνει στη σύνταξη στα 60 έτη το πολύ. Δεν γίνεται παιδιά της Α’ Δημοτικού να έχουν δασκάλους 70 χρονών. Και κλείνω το θέμα εδώ.
https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/342460_ekpaideysi-gerasmenoi-ekpaideytikoi-kai-kato-apo-meso-oro-tis-eeΝα μας αναφέρει ο συνάδελφος ποσοτικά στοιχεία για τις δαπάνες της Σουηδιας για την εκπαίδευση και την ηλικία συνταξιοδότησης των Σουηδών εκπαιδευτικών…Αφού θελουμε να συγκρινόμαστε με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, να το κάνουμε σωστά Να συγκρίνουμε επίσης μισθούς, επαγγελματική σταθερότητα, συνθήκες εργασίας κλπ…
Ας είναι.Σε 7 χρόνια θα βγει στην συνταξη.Δεν εγινε κάτι.Ισότητα έχουμε.Ας βιώσει κάποιος τον διορισμό στα 60 του.Αν το κυνηγά,παλεύει,το νιώθει...εσύ ποιός είσαι να του πεις...μπάρμπα/ γριά γερασες...στην άκρη.Σεβασμός λίγο.Στη θεση του θα ειστε ή θα πατε συντομα με τις εκπαιδευτικές αλλαγές...Ασεπ γραπτός κ.τ.λ.Εγώ ξέρω ένα ρητό φίλε.Εκεί που ήσουν ήμουν και εκεί που είμαι θα έρθεις.Χαμηλά την μπάλα όπως μου λέει ο σύζυγος.
ένας που διοριζεται πχ στα 55 και βγαίνει στα 67 λαμβάνει πλήρη σύνταξη;