*

Αποστολέας Θέμα: Σύσταση νέων οργανικών στην Πρωτοβάθμια  (Αναγνώστηκε 100138 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος betty2014

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Σύσταση νέων οργανικών στην Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #518 στις: Ιουλίου 11, 2024, 01:32:42 pm »
Η ενοποίηση των βαθμίδων θα δημιουργούσε ίσως θέματα σαν αυτά που περιγράφετε με τις μεταθεσεις. Θα μπορούσε όμως για τις κοινές ειδικότητες να γίνει κάτι πιο απλό, να μπορούσαν έστω και όσοι δουλεύουν πρωτοβάθμια να συμπληρώνουν και στην άλλη βαθμίδα ( έως τώρα γίνεται μόνο το αντιστροφο). Στην πρωτοβάθμια με πολλά μικρά σχολεία 2θεσια, 3θεσια κτλ υπάρχει το φαινόμενο ειδικότητες να τρέχουν δεξιά και αριστερά και να γράφουν άπειρα χιλιόμετρα μέσα στη σχολική χρονιά.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:10:03 »

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #519 στις: Ιουλίου 11, 2024, 01:34:45 pm »
Η ενοποίηση των βαθμίδων θα δημιουργούσε ίσως θέματα σαν αυτά που περιγράφετε με τις μεταθεσεις. Θα μπορούσε όμως για τις κοινές ειδικότητες να γίνει κάτι πιο απλό, να μπορούσαν έστω και όσοι δουλεύουν πρωτοβάθμια να συμπληρώνουν και στην άλλη βαθμίδα ( έως τώρα γίνεται μόνο το αντιστροφο). Στην πρωτοβάθμια με πολλά μικρά σχολεία 2θεσια, 3θεσια κτλ υπάρχει το φαινόμενο ειδικότητες να τρέχουν δεξιά και αριστερά και να γράφουν άπειρα χιλιόμετρα μέσα στη σχολική χρονιά.
Ο νόμος το προβλέπει αυτό από το 2006 (νομίζω). Απλά δεν τηρείται

Αποσυνδεδεμένος harac

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #520 στις: Ιουλίου 11, 2024, 01:42:17 pm »
Ο νόμος το προβλέπει αυτό από το 2006 (νομίζω). Απλά δεν τηρείται

Η συμπλήρωση ωρών από Α/θμια σε

Αποσυνδεδεμένος tonasotger

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #521 στις: Ιουλίου 11, 2024, 01:46:33 pm »
απαραδεκτο! γιατι δεν το ρυθμιζουν? αφου η συμπληρωση και στις δυο βαθμιδες και τους ιδιους θα βολεψει!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:10:03 »

Αποσυνδεδεμένος me2 papoutsia panina

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #522 στις: Ιουλίου 11, 2024, 01:58:08 pm »
απαραδεκτο! γιατι δεν το ρυθμιζουν? αφου η συμπληρωση και στις δυο βαθμιδες και τους ιδιους θα βολεψει!

Αν μιλάμε για αναπληρωτές ΕΣΠΑ είναι έτσι τα κονδύλια που δεν μπορεί να γίνει συμπλήρωση ωραρίου στη δευτεροβάθμια.
Αν μιλάμε για μόνιμους, εγώ έχω δουλέψει σε νησί και είχα συμπλήρωση ωραρίου σε πρωτοβάθμια.
Μόνο μόνιμους μπορεί να μεταφέρει από μια βαθμίδα σε άλλη

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #523 στις: Ιουλίου 11, 2024, 02:11:03 pm »
Αν μιλάμε για αναπληρωτές ΕΣΠΑ είναι έτσι τα κονδύλια που δεν μπορεί να γίνει συμπλήρωση ωραρίου στη δευτεροβάθμια.
Αν μιλάμε για μόνιμους, εγώ έχω δουλέψει σε νησί και είχα συμπλήρωση ωραρίου σε πρωτοβάθμια.
α μαλιστα. δεν το γνωριζα. ευχαριστω για την πληροφορια.

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #524 στις: Ιουλίου 11, 2024, 02:43:51 pm »
Η αλήθεια είναι ότι θα ζόριζε λίγο και το να συνεννοηθούν τα ΠΥΣΔΕ και τα ΠΥΣΠΕ και θα έπρεπε να θεσμοθετηθούν με κάθε λεπτομέρεια οι διαδικασίες, γιατί αλλιώς θα γινόταν αρκετές μαμουνιές. Εγώ έκατσα μόνο μια χρονιά στη Λευκάδα που διορίστηκα (γιατί έφυγα με μετάθεση για τη Λήμνο). Εκείνη τη χρονιά λοιπόν με έστελναν σε ένα χωριό 26 χιλιόμετρα μακριά, γιατί της Δευτεροβάθμιας που διατίθεντο στην πρωτοβάθμια έλεγαν "πάω μόνο στα δημοτικά που είναι σε μέρη όπου έχει και γυμνάσιο/λύκειο". Προφανώς αυτό είναι παράλογο, μιας κι εγώ ΑΝΗΚΑ στην πρωτοβάθμια. Τέλος πάντων έστειλα ερώτημα στο υπουργείο που μου απάντησε με την εγκύκλιο του 2015. Ενημερώθηκε μετά ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας (από το υπουργείο) κι ήρθε να μου κάνει παρατήρηση ότι τα ερωτήματα αυτά πάνε ιεραρχικά κι άρα δεν έπρεπε να είχα στείλει στο υπουργείο, αλλά στη διεύθυνση (αυτή δηλαδή που είχε κάνει τις τοποθετήσεις). Πέραν αυτού όμως, μου παραδέχτηκε ότι δίκιο είχα εγώ, αλλά "δεν του έκανε καρδιά να στείλει κάποιον με 3 παιδιά στο χωριό" κι έτσι αποφάσισε να στείλει εμένα. Αν δεν είχα πάρει μετάθεση, δεν υπήρχε περίπτωση να το άφηνα έτσι την επόμενη χρονιά.

Αποσυνδεδεμένος tatti

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #525 στις: Ιουλίου 11, 2024, 02:51:08 pm »
Μιλάμε από πρωτοβάθμια να συμπληρώσουμε ωράριο στην Δευτεροβάθμια ΔΕΝ γίνεται, το ανάποδο που λες εσύ γίνεται συνέχεια στους μόνιμους.

ΠΕ08

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #526 στις: Ιουλίου 11, 2024, 02:51:24 pm »
Η αλήθεια είναι ότι θα ζόριζε λίγο και το να συνεννοηθούν τα ΠΥΣΔΕ και τα ΠΥΣΠΕ και θα έπρεπε να θεσμοθετηθούν με κάθε λεπτομέρεια οι διαδικασίες, γιατί αλλιώς θα γινόταν αρκετές μαμουνιές. Εγώ έκατσα μόνο μια χρονιά στη Λευκάδα που διορίστηκα (γιατί έφυγα με μετάθεση για τη Λήμνο). Εκείνη τη χρονιά λοιπόν με έστελναν σε ένα χωριό 26 χιλιόμετρα μακριά, γιατί της Δευτεροβάθμιας που διατίθεντο στην πρωτοβάθμια έλεγαν "πάω μόνο στα δημοτικά που είναι σε μέρη όπου έχει και γυμνάσιο/λύκειο". Προφανώς αυτό είναι παράλογο, μιας κι εγώ ΑΝΗΚΑ στην πρωτοβάθμια. Τέλος πάντων έστειλα ερώτημα στο υπουργείο που μου απάντησε με την εγκύκλιο του 2015. Ενημερώθηκε μετά ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας (από το υπουργείο) κι ήρθε να μου κάνει παρατήρηση ότι τα ερωτήματα αυτά πάνε ιεραρχικά κι άρα δεν έπρεπε να είχα στείλει στο υπουργείο, αλλά στη διεύθυνση (αυτή δηλαδή που είχε κάνει τις τοποθετήσεις). Πέραν αυτού όμως, μου παραδέχτηκε ότι δίκιο είχα εγώ, αλλά "δεν του έκανε καρδιά να στείλει κάποιον με 3 παιδιά στο χωριό" κι έτσι αποφάσισε να στείλει εμένα. Αν δεν είχα πάρει μετάθεση, δεν υπήρχε περίπτωση να το άφηνα έτσι την επόμενη χρονιά.
μαλιστα..γινονται και τετοια? καθολου δικαιο αυτο που σου εκαναν @trust . να ρωτησω κατι. αν σαν μονιμος συμπληρωνεις και στις δυο βαθμιδες, ποσες ωρες κανεις συνολο, 23 , που ειναι της βθμιας η 24, που ειναι της αθμιας?

Αποσυνδεδεμένος me2 papoutsia panina

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #527 στις: Ιουλίου 11, 2024, 02:52:54 pm »
εγώ δεν το έψαξα καθόλου. ρώτησα το ΠΥΣΔΕ αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και αφού μου είπαν ότι γίνεται, το έκανα.
και εννοείται ότι το προτιμούσα από ώρες γραμματείας που θα έκανα τα πάντα (όπως την προηγούμενη χρονιά) και άλλος θα έπαιρνε το επίδομα διευθυντή.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #528 στις: Ιουλίου 11, 2024, 02:55:03 pm »
μαλιστα..γινονται και τετοια? καθολου δικαιο αυτο που σου εκαναν @trust . να ρωτησω κατι. αν σαν μονιμος συμπληρωνεις και στις δυο βαθμιδες, ποσες ωρες κανεις συνολο, 23 , που ειναι της βθμιας η 24, που ειναι της αθμιας?
Αν είσαι της δευτεροβάθμιας και διατίθεσαι στην πρωτοβάθμια κάνεις 23 ώρες. Αν είσαι της πρωτοβάθμιας και διατίθεσαι στη δευτεροβάθμια κάνεις 24 ώρες.

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #529 στις: Ιουλίου 11, 2024, 02:56:51 pm »
Αν είσαι της δευτεροβάθμιας και διατίθεσαι στην πρωτοβάθμια κάνεις 23 ώρες. Αν είσαι της πρωτοβάθμιας και διατίθεσαι στη δευτεροβάθμια κάνεις 24 ώρες.
[/quote
οκ @Lasid, καταλαβα! ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος topsy

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #530 στις: Ιουλίου 11, 2024, 03:11:32 pm »
Γίνεται και το αντίστροφο και προβλέπεται και νομοθετικά γιατί τελη Σεπτέμβριου πρέπει να γίνεται κοινή συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ ακριβως για να διοχετεύουν τα πλεονασματα τους ο ένας στον άλλον και ΜΕΤΑ να καλούν αναπληρωτές. Υπάρχουν συνάδελφοι Γαλλικων και γερμανικών που συμπληρωνουν ωρες και στη δευτεροβάθμια. Το ζήτησα κι εγώ περσυ αλλά είχαν προλάβει 4/9 να τοποθετήσουν αναπληρώτρια στο όμορο γυμνασιο που με ενδιεφερε. Επίσης συχνά βγάζουν πρόσκληση και οι ίδιες οι διευθύνσεις για οποίον ενδιαφερεται να συμπληρώσει στα γυμνασια /λυκεια, το έχει κάνει στη μέση της χρονιάς πριν καποια χρόνια η Ανατολική Θεσσαλονίκη για τους ΠΕ05 και για ΠΕ86. Στο Κιλκίς είχαν επικοινωνήσει με τους ΠΕ07 για τον ίδιο λογο
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 11, 2024, 03:24:07 pm από topsy »

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #531 στις: Ιουλίου 11, 2024, 03:17:46 pm »
Νόμος 3848/2010, άρθρο 31:

Παράθεση
3. Εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που πλεονάζει στη σχολική μονάδα όπου ανήκει οργανικά, αποσπάται: α) σε άλλη σχολική μονάδα πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ίδιας ή άλλης περιοχής μετάθεσης της αρμοδιότητας του ίδιου Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε., με απόφαση του οικείου διευθυντή εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του αρμόδιου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου ή β) σε άλλη σχολική μονάδα πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της αρμοδιότητας άλλου Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε. της ίδιας περιφερειακής διεύθυνσης, με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του αρμόδιου ανώτερου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου ή γ) σε περιοχή μετάθεσης άλλης περιφερειακής διεύθυνσης, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Δια

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32789
  • Τελευταία: TonyNtzou
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1178774
  • Σύνολο θεμάτων: 19417
  • Σε σύνδεση σήμερα: 674
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)