0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η νομοθεσία που απαλλάσει τους ΥΣΕΦΕ από εξωδιδακτικά καθήκοντα είναι προγενέστερη της νομοθεσίας για την αξιολόγηση.Δεν νομίζω ότι γίνεται να δηλώνεις υπέρ της αξιολόγησης, αλλά να μην σου ανατίθενται δείκτες.
Ναι, αλλά η φετινή εγκύκλιος επιλογής και αρμοδιοτήτων ΥΣΕΦΕ (13/9/21) είναι ίδια και απαράλλακτη με τις προηγούμενες και δεν ορίζει κάτι διαφορετικό. Η αξιολόγηση έτσι και αλλιώς πέρασε στο σύλλογο μου φέτος (ενώ πέρυσι όχι). Το ερώτημα μου είναι αν ο όρος εξωδιδακτικά καθήκοντα καλύπτει και τα της αξιολόγησης. Ο λόγος που ρωτάω δεν είναι για να φορτώσω τη δουλειά σε άλλους, αλλά γιατί ο διευθυντής μου, εκτός από τρελή ασχετοσύνη έχει και φασίζουσα νοοτροπία και θέλω να του τη σπάσω.Και για να μην παρεξηγηθώ, επειδή είμαστε μικρό σχολείο, έχω αναλάβει εξωδιδακτικά καθήκοντα κι ας μου δίνει ο νόμος το δικαίωμα της απαλλαγής από αυτά.
Τι σημασία έχει αν μια νομοθεσία είναι προγενέστερη ή μεταγενέστερη;Οι νόμοι ισχύουν άσχετα με το πότε ψηφίστηκαν.Tι είναι οι δείκτες;
Οι δείκτες αφορούν την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και αφορούν συγκεκριμένους άξονες π.χ. μαθητική διαρροή-φοίτηση μαθητών. Οι εκπαιδευτικοί χωρίζονται σε ομάδες και εργάζονται ανά άξονα για να υλοποιηθεί η αξιολόγηση.
Θεωρώ ότι όπως η εφημερία δεν λογίζεται στα εξωδιδακτικά καθήκοντα, έτσι και οι δείκτες αξιολόγησης είναι υποχρεωτικοί για κάποιον που δεν δηλώνει απεργία-αποχή. Η αξιολόγηση είναι χωρισμένη σε άξονες και δείκτες για να μοιραστεί η εργασία.
Αν υπάρχει νόμος που σε απαλλάσσει από εξωδιδακτικά καθήκοντα, τότε δεν κάνεις εξωδιδακτικά καθήκοντα.Τόσο απλά.Αλλιώς, αν σου αρέσει πολύ να κάνεις εξωδιδακτικά καθήκοντα, πάρε ένα μυστρί, λίγο τσιμέντο, και ξεκίνα να χτίζεις αίθουσες. Εσύ διαλέγεις ποια εξωδιδακτικά θα κάνεις, όχι αυτοί.
Η εφημερία είναι εξωδιδακτικό καθήκον.Δεν διδάσκεις στην εφημερία.Αν μου δείξεις νόμο που λέει ότι η εφημερία είναι διδακτικό καθήκον, θα πεθάνω!
Το θεμελιώδες ερώτημα είναι η απαλλαγή αυτή με καλύπτει για τους δείκτες; Δεν βρήκα κάτι σχετικό στην εγκύκλιο της αξιολόγησης. Εκτός αν μου διέφυγε.