0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
erietta,Οκ. τώρα κατάλαβα τι εννοείς. Το να θέλει ο εκπαιδευτικός να συμπληρώσει πρώτα το μάθημα της ειδικότητάς του σε άλλα σχολεία από το να κάνει τα Ε.Δ. στο δικό του με αποτέλεσμα να μένουν τα άλλα σχολεία χωρίς καλλιτεχνικά, μουσική, κλπ, το βρίσκω απόλυτα λογικό και έτσι θα έπρεπε να γίνεται. Το σωστότερο είναι πρώτα να διδάσκουμε το αντικείμενό μας στα σχολεία και ναι, μετά αν περισσεύουν ώρες, τότε να κάνουμε κάτι ευρύτερο. Εκεί ταιριάζει και εκείνο που έγραψα πριν, δηλαδή ότι θέλουν να καταργήσουν κάποια διακριτά αντικείμενα, όπως καλλιτεχνικά και μουσική και να τα εντάξουν στα Ε.Δ., στο βωμό της διαθεματικότητας (στις 4 Cs περιλαμβάνεται και η δημιουργικότητα, εκεί θα το κολλήσουν), που θα τα παίρνει ο κάθε περισσευούμενος, ακόμα και με ένα σεμινάριο. Αν μπορούσαν να καταργήσουν κάποιες ειδικότητες από τη Β/θμια, εντελώς, σε μία νύχτα, θα το είχαν κάνει, αλλά για να μη δώσουν στόχο, σκέφτηκαν αυτόν τον έμμεσο τρόπο.Ωραία τα Ε.Δ. και ενδιαφέροντα, αλλά θα έπρεπε να είχαν ενταχθεί σε αντίστοιχα μαθήματα. Δεν μπορεί να τα υποστηρίξει σωστά ο κάθε ένας και μάλιστα τέσσερις διαφορετικές θεματικές σε μία σχολική χρονιά.Πάντως, για το τελευταίο που γράφεις, σε ένα από τα σχολεία που πηγαίνω, έχουν δώσει τα Ε.Δ. της Γ' Γυμνασίου σε φιλόλογο, που έχει κάνει την επιμόρφωση.
Βρε παιδιά εγώ ενώ συμπληρώνω κανονικά το ωράριο μου με στέλνουν και σε άλλο σχολειο υπερωρίες με μάθημα εργαστήρια δεξιοτήτων που το έχω β ανάθεση!!!!! Επιτρεπεται;;;;
3. Ο Διευθυντής ή ο Προϊστάμενος της σχολικής μονάδας δύναται να αναθέτει σε εκπαιδευτικό που έχει τοποθετηθεί στη σχολική του μονάδα υπερωριακή διδασκαλία, υποχρεωτική ή προαιρετική, έως πέντε (5) ώρες την εβδομάδα, για την κάλυψη διδακτικών αναγκών.Η ανάθεση υπερωριακής διδασκαλίας, κατά το προηγούμενο εδάφιο, επιτρέπεται μόνο εφόσον, οι εκπαιδευτικοί της ίδιας ειδικότητας που υπηρετούν στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα καλύπτουν πλήρως το υποχρεωτικό τους διδακτικό ωράριο και δεν υπάρχουν πλεονάσματα ωρών της ίδια ειδικότητας σε σχολικές μονάδες της ίδιας ή όμορης ομάδας σχολείων.
Σε γυμνάσιο θα μου δώσουν 2 ώρες εργαστήρια δεξιοτήτων (Δεν μου έχει ξανατύχει). Ψάχνω να βρω κάπου το ΦΕΚ με την υλή κλπ αλλά βρίσκω μόνο για την πρωτοβάθμια. Έχει κανείς εικόνα; κάποια συμβουλή; Μάλλον θα έχω Α γυμνασίου