0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όχι, μιλάμε για αυτοδίκαιη παραίτηση, όχι απόλυση. Παραίτηση. Μη γράφετε ανακρίβειες.
Αν συμβεί θα είναι αυθαίρετο εντελώς. Οποιος προσφύγει δικαστικά θα δικαιωθεί.
Συμφωνώ φίλε μου όπως έγραψα και παραπάνω. Αν δεν υπάρχει κώλυμμα κανονικά αν ορκίζεσαι πχ αύριο σε κάποια καινούργια θέση θεωρείται οτι αύριο παραιτείσαι και ορκίζεσαι την ίδια στιγμή στην καινούργια θέση. Επειδή όμως η παραίτηση είναι γεγονός που προηγείται αν δεν έχει περάσει ο χρόνος σε αποκλείει απο οποιοδήποτε νέο διορισμό.
Το τι γίνεται αναφέρεται σε Εγκύκλιο, με αριθ. πρωτ.:ΔΙΔΑΔ/Φ.20.26/993/18448/15/05/2019, του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης με θέμα: Αυτοδίκαιη παραίτηση υπαλλήλου από την πρώτη θέση σε περίπτωση αποδοχής διορισμού σε δεύτερη θέση Δεν είναι αυτοδίκαια απόλυση αλλά παραίτηση. Ισχύει ο παραπάνω νόμος που παρέθεσα. Έτσι έγινε ξαναλέω και πέρισυ όταν έγιναν οι διορισμοί στην ειδική. Οι Ε
Δεν έχω την ίδια άποψη. Όταν κάνεις αίτηση για διορισμό (δήλωση περιοχων δηλαδή) πρέπει να συντρέχουν οι προϋποθέσεις διορισμού. Αν κάποιος δεν έχει κλείσει 1 χρόνο στην ειδική για να μπορεί να παραιτηθεί αυτοδίκαια χωρίς την ποινή, πως συντρέχουν οι προϋποθέσεις διορισμου του;
Σύμφωνα με τον νόμο ορκωμοσία = αυτοδίκαιη παραίτηση.Δεν χρειάζεται να παραιτηθεί κανείς πριν τις ορκωμοσίες.Όποιος πάει να ορκιστεί μετά τις 19/8 είναι νομιμότατος, καθώς θεωρείται εκ του νόμου ότι παραιτείται τότε.Μάλιστα δεν χρειάζεται καν να υποβάλλει παραίτηση: το πρωτόκολλο της ορκωμοσίας θεωρείται αυτοδικαίως παραίτηση από την προηγούμενη θέση.
Εδώ διαφωνώ. Οι προυποθέσεις διορισμού πρέπει να ισχύουν νομίζω όταν ορκίζεσαι (έτσι λέει και ο νόμος). Στο μυαλό μου είναι το ίδιο που γινόταν και στους αναπληρωτές. Έκανες πχ δήλωση περιοχών. Η προυπόθέσεις όμως του να μην είσαι μέτοχος σε φροντιστήριο κτλ πρέπει να ισχύουν όταν θα υπογράψεις την υπεύθυνη δήλωση και αναλάβεις υπηρεσία. Όχι όταν έκανες τη δήλση περιοχών. Σκέψου συνάδελφε και το εξής. Όσοι δηλαδή είναι πχ μέτοχοι σε φροντιστήρια για να κάνουν δήλωση πρέπει να παραιτηθούν απο εκεί; Αν τι κάνουν και δεν διοριστούν;
Ίσως και να ειναι έτσι. Αλλά στην ειδική οι Ε
Συνάδελφε όπως και να έχει αν οι δηλώσεις γίνουν μέχρι 30/7 όπως πιστεύω μέσα στην 1η εβδομάδα του Αυγούστου μπορεί να έχει βγεί ΦΕΚ με τους διοριστέους και μετά να γίνουν ορκωμοσίες. Όπως και να έχει πρέπει να έχουμε ορκιστεί μέχρι τις 15 Αυγούστου γιατί μετά έχουν να τρέξουν τις αιτήσεις των αναπληρωτών.
Επίσης ρε παιδιά τι λέμε τώρα; Ότι θα κάνουν αίτηση θα βγει το ΦΕΚ και αν η ορκωμοσία είναι πριν τις 19/8 θα ξανατρεξει το σύστημα χωρίς αυτούς; Δε πρόκειται να συμβεί αυτό. Δε θα τους επιτραπεί καν να κάνουν αίτηση.