0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οι δασκαλοι και οι νηπιαγωγοι δεν εχουν (σε αντιθεση με τους καθηγητες) την υποχρεωση της θερινης υπηρεσιας...Αυτη είναι μονο των καθηγητων προνομιο...
Καλημέρα σας, Ο γιος μου θα ξεκινήσει το νηπιαγωγειο τον Σεπτέμβριο, θα είναι 3 χρ κ 8 μηνών (ακριβώς στο όριο δλδ), δεν έχει παει παιδικό σταθμό. Είμαι εκπαιδευτικός και το νομικό κομμάτι το βρίσκω, αναρψτιεμαι όμως για κάποια πιο πρακτικά θέματα. Θα ήθελα κάποια καθοδήγηση για να μην γίνω ρεζίλι μ αυτό που θα ρωτήσω τη συναδελφο τώρα που θα πάω τα χαρτιά που εκκρεμούν. Κατ αρχας λόγω covid μπορώ να ζητήσω να πάμε σε μια θερινή υπηρεσία να δει τον χώρο; στο δικό μου σχολείο είμαστε μπάτε σκύλοι αλέστε… Επισγς τι είθισται για την προσαρμογή τις πρώτες μέρες; έχω καταλάβει ότι παρουσία γονέα προβλέπεται αλλά δεν συνηθίζεται, έτσι δεν είναι; Το πιο συνηθισμένο είναι να φύγει μια δυο μέρες λίγο νωρίτερα αν χρειαστεί; Θα ήταν χρησιμο να ζητήσω να μιλήσω με την νηπιαγωγό πριν αρχίσουν για να τις πω τις ανησυχίες μας; (ο πιο μικρός, χωρίς σχολείο, ελλιπής έως ανύπαρκτη κοινωνικοποιηση λόγω covid, υποψία αριστεροχειρίας) ή να την αφήσω να τα ανακαλύψει κ να τα θίξω απευθείας στην πρώτη συνάντηση;
Μην άγχεσαι. Φυσικά και θα πεις τους φόβους σου στη Νηπιαγωγό για να εστιάσει σε τυχόν αδυναμίες. Όσο για το να είσαι παρών στην τάξη δύσκολο. Αν μαζεύουμε όλους τους γονείς που αγχώνονται πώς θα γίνει. Άρχισε να μιλάς στο παιδί για το ότι θα πάει σχολείο, μάθε του τα αναγκαία της αυτοεξυπηρέτησης. Αν είσαι σε μεγάλο σχολείο δεν θα μπορούν να τρέχουν το δικό σου παιδί. Διότι τα υπόλοιπα ποιός θα τα βλέπει;
τις πρώτες 2 εβδομάδες μπορεί να εφαρμοστεί ευέλικτο ωράριο όπως αναφέρει η συναδελφισσα theodora7. Θα προσαρμοστεί, δεν χρειάζεται άγχος. Υπάρχουν και ωραία παραμύθια για τις πρώτες μέρες στο σχολείο!