0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το τμήμα Μαθηματικών του ΑΠΘ δεν έχει τομέα Διδακτικής Μαθηματικών όπως για παράδειγμα έχει το ΕΚΠΑ (Διδακτική & Μεθοδολογία Μαθηματικών), ως εκ τούτου δεν υπάρχουν διδάσκοντες στο ΠΜΣ από το τμήμα αυτό.Επειδή έχω κάνει μεταπτυχιακό στην Ειδική αγωγή σε ελληνικό Πανεπιστήμιο, ως υπότροφος, θα σου πω ότι το επίπεδο σπουδών δεν έχει καμία σχέση με αυτό του ΠΜΣ της Διδακτικής Μαθηματικών, τουλάχιστον από εκεί που αποφοίτησα.Δεν πετάει κάποιος τα λεφτά του αν κάνει ένα πιο απαιτητικό μεταπτυχιακό που δεν έχει άμεση ανταλλακτική αξία. Μπορεί να ενδιαφέρεται απλά για τη γνώση. Και αυτό δεν είναι αμελητέο.
Κάθε μεταπτυχιακό έχει επιστήμονες καθηγητές.Το θέμα είναι το μετά. Τι αντίκρισμα έχει το χαρτί που θα πάρεις. Και της διδακτικής έχει μηδενικό αντίκρισμα.Τωρα αν θέλεις να το κάνεις για προσωπική μόρφωση καλώς να το κάνεις.
Μπράβο σου που έκανες μεταπτυχιακό στα θεωρητικά μαθηματικά. Η αξία ενός τέτοιου σοβαρού μεταπτυχιακού είναι αδιαμφισβήτητη.Όποιος ξέρει, καταλαβαίνει.Σε καταλαβαίνω πάντως. Κάποια στιγμή όμως, έρχεται η ώρα της δικαίωσης για όσους αγωνίζονται.
Μα δεν το λεω για μπραβο το λεω για να ειμαι παράδειγμα προς αποφυγη εκανα λαθος τεραστιο που με κοστισε! Ας μην το κανουν αλλοι.. Για αυτο τωρα στα γεραματα το πήρα αποφαση να αλλαξω καριερα
Τα μεταπτυχιακά όπως και τα διδακτορικά πρέπει να ανοίγουν πόρτες. ΤΈΛΟΣ!! Χωρίς αντίκρισμα πτυχίο δεν πρέπει να κάνει κάποιος ιδίως σε τόσο δύσκολα αντικείμενα. Θεωρητική φυσική ή θεωρητικά μαθηματικά το κάνεις προφανώς γιατί γουστάρεις τις επιστήμες και μόνο!! Απορώ γιατί οι μαθηματικοί και οι φυσικοί δεν έρχονται στο Πολυτεχνείο. Πραγματικά θα τα είχαν για πλάκα όλα τα μαθήματα. Και μιλάω ως απόφοιτος με πτυχίο από θετικές επιστήμες (γεωλογία) και ΕΜΠ (Πολιτικός μηχανικός) καθώς επίσης έχω μάστερ και διδακτορικό στη μηχανική υλικών από ΕΜΠ. Στο δεύτερο πτυχίο είχα άνω των 10 μαθημάτων καθαρά μαθηματικά και οι στατικές ήταν φυσικες επί της ουσίας. Μηχανολόγοι, κ ηλεκτρολόγοι το ιδιο. Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω γιατί το φυσικό κ το μαθηματικό θεωρούνται καθηγητικές σχολές.
Για 'μένα να σου απαντήσω ότι ανέκαθεν με ενδιέφερε αποκλειστικά και μόνο η διδασκαλία .