0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οπως αναμενόταν, μόνον η ειδική αγωγή έλαβε τελικά την εξαίρεση από την ειδική επιτροπή του ΣτΕ.https://www.minedu.gov.gr/news/42005-26-06-19-enekrine-i-armodia-epitropi-tou-ste-to-aitima-tou-ypourgeiou-gia-synexisi-ton-diadikasion-gia-tous-4-500-monimous-diorismoys-stin-eidiki-agogi-kai-ekpaidefsi-2Προφανώς αυτό σημαίνει ότι η προκήρυξη της Γενικής κρίθηκε ότι δεν ήταν εξαιρετικά επείγουσα. Με αυτό το δεδομένο, θεωρώ ότι η πρώτη δουλειά του νέου υπουργού παιδείας θα είναι να εκδόσει την απόφαση για την παράταση της ισχύος των υφιστάμενων πινάκων.Μετά όμως, εκεί είναι το ενδιαφέρον. Τι λέτε να κάνει; Θα παγώσει τις διαδικασίες, θα τις συνεχίσει ή τα τις ακυρώσει;
Θυμίζω το εξής: Στο www.pde.gr δεν έχουν θέση θέματα της πολιτικής επικαιρότητας. Τέτοια θέματα θα βρείτε σε πολλά άλλα φόρα πχ το www.galop.gr, μπορείτε να το βρείτε εδώ.Θα συμπλήρωνα ότι μπορείτε να συζητάτε πολιτικά, κομματικά κλπ και σε καφενεία, καφετέριες, πλατείες και παραλίες αλλά όχι εδώ.Σε κανέναν θέμα και χωρίς καμία συγκάληψη δεν θα επιτραπεί πολιτική/κομματική συζήτηση. Δεν μας ενδιαφέρει, φαντάζομαι και τα υπόλοιπα μέλη, η πολιτική σας ταυτότητα (αν έχετε) ούτε γιατί θα ψηφίσετε ένα κόμμα ούτε γιατί δεν θα το ψηφίσετε. Μήνυμα με οποιαδήποτε πολιτική/κομματική νύξη θα διαγράφεται άμεσα και θα επιβάλονται στο μέλος οι αντίστοιχες ποινές.
Για να ψηφίσουμε ανάλογα;Προχωρήστε με μεγάλη προσοχή!
Η αρμόδια επιτροπή του ΣΤΕ ήταν λογικό να μην απαντήσει για εξαγγελίες του αέρα, όπως όλων των προηγούμενων υπουργών που έταζαν χιλιάδες διορισμούς. Από τη στιγμή που υπάρχει ένα σύστημα που δεν είναι δίκαιο και μεταξύ των άλλων "ξαχνάει" τον γραπτό του ΑΣΕΠ του 2008, είναι λογικό να μην εφαρμοστεί ποτέ.
Μα φυσικά θα τροποποιήσει την προκήρυξη και θα υπάρξει και γραπτός διαγωνισμός με 30% περίπου βαρύτητα στο σύνολο των μορίων. (θα ληφθούν υπ' οψιν και τα 2 προηγούμενα ΑΣΕΠ και θα αυξηθούν τα μόρια για τα παιδιά)
Μα τώρα σοβαρά; Το ΣτΕ δεν κρίνει σε αυτή τη φάση το σύστημα ως έχει αλλά μόνο το κατεπείγον.
Καλά συγνώμη θα δίνουν οι υποψήφιοι γραπτό διαγωνισμό και θα μετρά κατά... 30%???
Αυτό με το 30% στο γραπτό και μένα δε μου φαίνεται ότι στέκει, εκτός κι αν κανένα άλλο κριτήριο δεν θα μετράει περισσότερο. Δηλαδή, σε ένα σύστημα που θα είχε (λέμε τώρα, κουβέντα να γίνεται) 30% προυπηρεσία, 30% ακαδημαικά, 30% γραπτό ΑΣΕΠ και 10% κοινωνικά κριτήρια θα μπορούσε να έχει ένα νόημα.
Διάβασε και τις θέσεις για την παιδεία Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ
Τις έχω διαβάσει και ξέρω για το γραπτο με βαρύτητα 30% που προτείνει η ΝΔ. Αυτό που λέω είναι ότι λογικά δε μου στέκει, εκτός κι αν κανένα αλλο κριτήριο δεν θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα. Διότι ο γραπτός είναι για να βοηθήσει τους νέους να πάρουν μόρια, αλλά άμα έχει μικρή βαρύτητα σε σχέση με τα άλλα κριτήρια δε θα τους βοηθήσει ν' ανέβουν στους πίνακες.
Δεν υπαρχει συστημα που ένας νέος θα προηγηθεί από ένα παλαιό με ασεπ, προϋπηρεσία μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες . Απλώς θα μπουν και οι νέοι που θα γράψουν καλά σε μια σειρά και μπορούν να ελπίζουν.