0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφοι, επι 8 χρόνια που ασχολούμαι με το θέμα ως νομικός και πλέον ως εκπαιδευτικός έχω καταλάβει πως η έννοια της συναδελφικότητας στους εκπαιδευτικούς είναι ανέκδοτο. Επίσης, οι "σωματοφύλακες" συνδικαλιστές, ομοσπονδίες, σύλλογοι κλπ των εκπαιδευτικών είναι οι πλέον νομικά άσχετοι σε διοικητικά θέματα. Το παράλογο δεν είναι πως οι συνάδελφοι απευθήνονται σε νομικούς συμβούλους, το παράλογο είναι πως τόσα χρόνια ανέχονταν την μπαρουφολογία των προαναφερθέντων ασχέτων. Τώρα,στην συγκεκριμένη περίπτωση, τι είναι νόμιμο; Νόμιμο είναι αυτό που έγινε και με τους διοριστέους: όσοι προσέφυγαν δικαστικά, πήραν αναδρομικό διορισμό και οι υπόλοιποι διορίστηκαν όλοι απο την ημέρα που ανέλαβαν καθήκοντα. Το ίδιο πρέπει να γίνει και με τους επιτυχόντες: όσοι, βάσει του αριθμού των παράνομων διορισμών απο το 2009 και μετά, θα έπρεπε να έχουν πάρει φεκ διορισμού του ασεπ 2008 και προσέφυγαν δικαστικά,θα πάρουν αναδρομικό διορισμό. Όλοι οι υπόλοιποι, οι οποίοι με βάση το παραπάνω κριτήριο, θα έπρεπε να έχουν πάρει φεκ διορισμού απο το ασεπ 2008 και δεν έχουν προσφύγει δικαστικά, θα διοριστούν απο την ημέρα ανάληψης καθηκόντων. Οι διορισμοί των παραπάνω δεν θα πρέπει να απέχουν ημερολογιακά τις 40 ημέρες. Οτιδήποτε άλλο είναι παράνομο!!!
Δε θα σου δώσω λόγο φίλε μου. Λέω τη γνώμη μου ανάλογα με τα εκάστοτε δεδομένα.
Δεν είπε απλώς ότι διορίζονται όλοι βρε παιδιά γιατί αυτή είναι η επιθυμία του. Είπε ότι επιλύθηκαν όλα τα νομικά προβλήματα....Έλεος πια!!!!
Να μας ενημερώσεις τότε από που αντλείς τα δεδομένα...για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις και πανικός.Η προσωπική μας γνωμη λίγο μετράει....ειδικά σε αυτός τις περιπτώσεις.
Με ενδιαφέρει η γνώμη σας ως νομικός: είμαι επιτυχών ΑΣΕΠ 2006, έχει νόημα να κάνω προσφυγή για αναδρομικό διορισμό και διεκδίκηση διαφυγοντων κερδών;