0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν μπορώ να βοηθήσω...Είμαι φιλόλογος, έκανα διδακτορικό σε θεολογική αλλά είχε αρκετή αρχαία φιλοσοφία το θέμα μου. Βρήκα, νομίζω, μια νομική γνωμοδότηση που αφορούσε το υπόλοιπο δημόσιο και εκεί όταν υποβάλλουν την αίτηση αναγνώρισης, υποβάλλουν και τα περιεχόμενα και μια περίληψη για να φανεί η συνάφεια. Το ίδιο έκανα και εγώ στην αίτησή μου για αναγνώριση συνάφειας.Επίσης, στη διαύγεια έχει αρκετές αναγνωρίσεις διδακτορικών από διαφορετική σχολή από τον κλάδο που ανήκεις ως εκπαιδευτικός. Οπότε αν δεν το αναγνώριζαν, θα το πήγαινα δικαστικά. Ψάξε τι διδακτορικά έχει αναγνωρίσει η ΔΔΕ που ανήκεις.
Χαίρετε, εγώ είμαι αναπληρωτής εκπαιδευτικός Πληροφορικής και θα ήθελα να κάνω Διδακτορικό στα Παιδαγωγικά. Θα προσμετρηθεί κανονικά στους πίνακες αναπληρωτών; Υπάρχει θέμα με την συνάφεια ή ακούγεται να έρχεται κάποιο σχετικό μέτρο στο εγγύς μέλλον;Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Σε ευχαριστώ για την απάντηση κ την ενθάρρυνση! Είμαι ήδη διορισμένος , αλλά με ενδιαφέρει ο κόπος που θα κάνω για 5-6 χρονια να αναγνωρισθεί κ από πλευράς συνάφειας.
Συνάδελφε, εγώ θα σου έλεγα όχι. Η διατριβή θέλει κόπο και χρόνο σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό! Ξεχνάς τα πάντα, οικογένεια, εξόδους, δουλειά, μπερδεύεις τη μέρα με τη νύχτα. Αν, φυσικά, μιλάμε για έρευνα και όχι για παιχνίδι. Κι επειδή καταλαβαίνω ότι δεν ενδιαφέρεσαι (εκεί υπάρχουν και άλλα κριτήρια που μάλλον δεν πληρούνται) για ακαδημαϊκή καριέρα, καλύτερα να μην το κάνεις. Αν μου έλεγαν να ξαναρχίσω τη διατριβή, θα το απέφευγα με νύχια και με δόντια! Κάνε ένα μεταπτυχιακό ή δεύτερο πτυχίο. Η διατριβή ας γίνει από κάποιον που θέλει πραγματικά να ασχοληθεί με την έρευνα. Συγγνώμη για την παρέμβαση• ελπίζω να αντιληφθείς το σημαινόμενο των λεγομένων μου!
Πολύ ωραία και σωστά τα λες. Το διδακτορικό όμως τώρα πια ούτε για ακαδημαϊκη καριέρα - έρευνα ανοίγει πόρτες. Αφού έχει καταλήξει προσόν πρόσληψης στην εκπαίδευση…. Οπότε, ή το κάνει κάποιος ελπίζοντας ότι θα συνεχίσει να διευκολύνει την πρόσληψη (με ρίσκο να αλλάξει ο νόμος), ή το κάνει απλώς γιατί του αρέσει. Κατά τ άλλα, σαν προσόν έχει χάσει την αξία του ακόμη και στη εκπαίδευση, αφού άλλοι έχουν και δυο μεταπτυχιακά ή και σεμινάρια ή και συνέδρια ή και δημοσιεύσεις κλπ, δεν άου εγγυάται κανεις ότι με διδακτορικό και στην αστροφυσική που λέει ο λόγος, θα θεωρείσαι επαρκής για διευθυντής σχολείου!
Ας αναφέρουμε και κάποια άλλη παράμετρο για όσους είναι ήδη δημόσιοι υπάλληλοι ή πρόκειται να γίνουν..αν σου αρέσει το διδακτορικό και το κάνεις τελικά έχεις και εξέλιξη 6 ΜΚ (νομίζω) στο μισθό σου. Με το 2ο πτυχίο δεν υπάρχουν οικονομικές απολαβές..
ε, μα ας πει κάποιος (και η Έσπερος αλλά πιο ήπια) και κάτι ρεαλιστικό πέρα από απαράδεκτες κατ'εμέ αποθαρρυντικές "υποδείξεις" σε υποψήφιο διδάκτορα ! φυσικά και ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει για την προσωπική και επαγγελματική-υπηρεσιακή του ανάπτυξη, έλεος με κάποια σχόλια ! βλέπουμε τόσα και τόσα εξάλλου στα υπηρεσιακά . άντε, βρε και καλή καρδιά για την αυριανή εορτή!