0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πιο επίκαιρα παρά ποτέ είναι τα λόγια του Μπρεχτ που μας θύμισε μία συνάδελφος. Άραγε, όταν έρθουν να πάρουν και εμάς ποιος θα βρεθεί να αντιδράσει; Ήμαρτον! Πλειοδοτούν σε φήμες και απειλές για να αποδεχτούμε όσα θέλουν!
Για την άρση της μονιμότητας (δηλ. να μην υπάρχουν οργανικές θέσεις από τις οποίες απολύεται κάποιος μόνο μετά από σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα) όντως χρειάζεται αναθεώρηση του Συντάγματος. Μέχρι τότε όμως αυτό που μπορεί να γίνει είναι να καταργηθούν κάποιες οργανικές θέσεις. Σ' αυτήν την περίπτωση οι τυχόν νέοι υπάλληλοι προσλαμβάνονται με συμβάσεις ορισμένου ή αορίστου χρόνου, οι δε παλιοί υπάλληλοι που κατείχαν αυτές τις θέσεις έχουν δικαίωμα να μεταταγούν κάπου αλλού, αλλιώς απολύονται.Προς το παρόν, πιστεύω ότι θα ξεκινήσουν με τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου. Αν χειροτερέψουν τα πράγματα, θα προχωρήσουν στους συμβασιούχους αορίστου χρόνου (αυτοί μπορούν να απολυθούν, αν υπάρχει σοβαρή αιτία). Ενδεχομένως, όμως, σε κάποιους άχρηστους οργανισμούς να προχωρήσουν και σε κατάργηση οργανικών θέσεων.
Σκοτώστε με αλλά, (δε μιλάω για εκπαιδευτικούς μόνο) ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι στη χώρα φτάνουν τους 480.000, ίσως και πάνω απο 2 εκατομμύρια μαζί με όλα τα ΝΠΔΔ [quiz: Μα το Θεό κανένας δεν ξέρει σε αυτή τι χώρα πόσο είναι το δημόσιο?] δεν είναι παράλογος σε μια χώρα των 10 εκ?Προσωπικά εγώ θα ήμουν ευχαριστημένη μόνο με γιατρούς, εκπαιδευτικούς και ασφάλεια στο δημόσιο (ίσως και οχι ο στρατός, αν ήμασταν ΕΕ πραγματικά).
Όχι δεν είναι παράλογος. Είναι μικρότερος από πολλές χώρες της ΕΕ που μάλιστα έχουν και έναν αξιοπρεπή ιδιωτικό τομέα και βιομηχανία. Μην ακούς τα παπαγαλάκια. Το θέμα είναι ότι ο δημ.τομέας στην Ελλάδα πάσχει από ανισοκατανομή. Είναι υποστελεχωμένα σχολεία και νοσοκομεία, ενώ σε κάτι υπουργεία βρίσκεις υπεράριθμους αργόμισθους. Επίσης αν ήμασταν στοιχειωδώς σοβαρή χώρα δε θα είχαμε ως δημοσίους υπαλλήλους τους χιλιάδες κληρικούς που αντί να τους πληρώνει η εκκλησία τους πληρώνουμε εμείς. Το πρόβλημα δεν είναι γενικά και αόριστα το δημόσιο, αλλά η κατανομή του.
Παράθεση από: Selanik στις Μαρτίου 16, 2010, 04:50:24 amΌχι δεν είναι παράλογος. Είναι μικρότερος από πολλές χώρες της ΕΕ που μάλιστα έχουν και έναν αξιοπρεπή ιδιωτικό τομέα και βιομηχανία. Μην ακούς τα παπαγαλάκια. Το θέμα είναι ότι ο δημ.τομέας στην Ελλάδα πάσχει από ανισοκατανομή. Είναι υποστελεχωμένα σχολεία και νοσοκομεία, ενώ σε κάτι υπουργεία βρίσκεις υπεράριθμους αργόμισθους. Επίσης αν ήμασταν στοιχειωδώς σοβαρή χώρα δε θα είχαμε ως δημοσίους υπαλλήλους τους χιλιάδες κληρικούς που αντί να τους πληρώνει η εκκλησία τους πληρώνουμε εμείς. Το πρόβλημα δεν είναι γενικά και αόριστα το δημόσιο, αλλά η κατανομή του.++++++++++++++++++ τόσο για το θέμα της ανισοκατανομής θεσεων,όσο και για το κομμάτι της εκκλησίας. Φαντάσου π.χ. στη θέση κάθε κληρικού να πλήρωνε το κράτος έναν νοσηλευτή. Παράδεισος τα νοσοκομεία. Σκέψου σε μια μεγάλη πόλη πόσοι αργόμισθοι (όχι κληρικοί, δημόσιοι υπάλληλοι) υπάρχουν, και πόσες θέσεις σε αστυνομία και νοσοκομειακό προσωπικό θα κέρδιζε ο πολίτης, το κοινο συμφέρον,αν αντί για αργόμισθους το κράτος πλήρωνε για αναγκαίες θέσεις .
Παιδιά, δε νομίζω ότι χρειαζόμαστε περισσότερη αστυνομία. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, είμαστε από τις λίγες χώρες που οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας ξεπερνούν το δυναμικό του στρατού. Σίγουρα πάντως θα χρειαζόμασταν περισσότερους γιατρούς, νοσηλευτές και εκπαιδευτικούς.
Παράθεση από: jimy100 στις Μαρτίου 16, 2010, 10:38:57 amΠαιδιά, δε νομίζω ότι χρειαζόμαστε περισσότερη αστυνομία. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, είμαστε από τις λίγες χώρες που οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας ξεπερνούν το δυναμικό του στρατού. Σίγουρα πάντως θα χρειαζόμασταν περισσότερους γιατρούς, νοσηλευτές και εκπαιδευτικούς. δεν χρειαζομαστε περισσοτερη αστυνομια; η εγκληματικοτητα εχει χτυπησει κοκκινο γυρω μας..ειχαμε και την φαεινη ιδεα των κυβερνoντων αντι να πολλαπλασιασουν τις υπαρχουσες φυλακες να αδειασουν τις υπαρχουσες με το προσχημα της αποσυμφορησης.και γινεται το ελα να δεις..και σε μεγαλουπολεις και σε επαρχια...
Και 500.000 αστυνομικούς να είχες, και μια κάμερα σε κάθε γωνία να έβαζες, η εγκληματικότητα θα συνεχιζόταν πολύ απλά γιατί η ρίζα της βρίσκεται σε κοινωνικά αίτια. Αν δεν τα καταπολεμήσεις, δε γίνεται δουλειά όση καταστολή κι αν χρησιμοποιήσεις. Το σταματάω εδώ, γιατί θα ξεφύγουμε από το θέμα μας.